ribolov, ribe i ribolovci - smrt za riblji fond

srijeda, 18.02.2009.

ŠVEDSKA - PETI DAN - MORRUM 2

Vratili smo se do prijašnjih pozicija, Treći je opet počeo bacati mušicu iza onog kamena. I losos je bio tamo i opet je fulao muhu, što je bio pouzdan znak da će Treći do 23,00 sati dehidrirati u „neopranu“ od mahanja. Ja sam se vratio na poziciju prije ove. Zakačio sam Doktorov za ovu priliku posuđen „Illex Deka-hamakuru“ trodijelni tonući fantastičan i za mene nedostižan vobler. I već nakon 3-4 izbačaja, u trenutku dok sam vukao vobler poprijeko rijeke, nizvodno od mene jedan stari mušičar me je zvao i pokazao mi da još tako bacam i dalje u istom pravcu, jer se na sredini rijeke oko 20-30 metara od mene napravio ogroman vir. Zabacio sam ponovo i onda se desila situacija kao iz horrora „Ralje“!

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Na 15-ak metara nizvodno od mene a u pravcu moga voblera podigla se voda iznad moćnih leđa i čudovište od lososa je krenulo prema „Deka-hamakuri“ imitirajući torpedo pod površinom, zaokrenulo više prema meni i vobleru koji je već prešao polovicu svoga kretanja i na dva metra od voblera uzdignuta voda se spustila, nestala!!! Očekivao sam udarac nalik udaru granate, skupio sam koljena jedno uz drugo i uhvatio štap tako da sam noktima skoro odvalio portugalsko pluto i zdrobio 50-tonski blank sa 20-godišnjom garancijom, da budem spreman da udarim takvu kontru koja će lososu otrgnuti glavu! Ništa se nije desilo! Ništa, a moj vobler je došao do mene. Zabacio sam opet, i opet…Stari mušičar mi je odmahivao rukom i nešto pričao, sve sam ga razumio, pa švedski jezik sam učio još u vrtiću…sada sam shvatio Dokov očaj. Došao sam na Morrum prvi i moguće zadnji put u životu, bliži se 21,30 sati, a meni losos nije udario!

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

ALIEN
Moj očaj me je smlavio, htio sam otići negdje gdje nema nikoga i doslovce da se isplačem. Prošetao sam kraj Doka, jedan stariji Nijemac nešto mu je objašnjavao na krivini rijeke nešto o „Double-handu“, nije me ni registrirao. Nije me vidio ni Treći koji je mahao takvom žestinom svojim mušičarcem da je iza njega trava polegla. Prošao sam most i brzake i otišao nizvodno, a uz put sam stavio jedinog preostalog Blue Foxa 6-icu sa crnim krilom. Život ide dalje. Dolazim na jedno mjesto oko 300 metara od mosta i brzaka, tu je neka cijev, ispust…šljunak ispod cijevi ulazi u vodu 2 metra, pomislih u sebi da bih stvarno mogao ući malo u vodu da mi se jaja džabe ne kuhaju na mekano u neoprenu. I ušao sam. I u drugom zabacivanju ispušio Blue Foxa za podvodno kamenje. Dragi Bože, stvarno nemam sreće sa tim spinerima. Kačim novoga crnoga Abu Tobyja i bacam ga uzvodno. Nekoliko puta ga kačim za kamenje i za podvodno granje. Bijesan sam ali pratim rad varalice.
Odjednom udarac! Kontriram kao lud, sve mi je nešto puklo u laktu i lopaticama…Riba je gore, ali ne bori se onako kako sam očekivao?


4591

- 20:45 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< veljača, 2009  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28  

Veljača 2009 (1)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (1)
Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (2)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (3)
Svibanj 2008 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • TO SAM JA - SMRT ZA RIBLJI FOND:-). RIBOLOV, RIBE, RIBOLOVNE TEHNIKE, VARALICE I SVE DRUGO ŠTO SE TIČE RIBOLOVA.... RADI SE UGLAVNOM O MOJIM TEKSTOVIMA I PRILOZIMA OBJAVLJIVANIM U RAZNIM RIBIČKIM ČASOPISIMA.



    Free Web Site Counter
    Free Web Site Counter

VAŽNO ZA RIBOLOV:

Prijatelji:

Kumpanjerosi!!!