ribolov, ribe i ribolovci - smrt za riblji fond

utorak, 23.12.2008.

ČESTITKA

Ribolovna čestitka, osim Djeda Mraza, mora imati i ribu. Sretan Božić i puno uspjeha u Novoj 2009. godini!

Image and video hosting by TinyPic

Reklama za prijatelje:

Image and video hosting by TinyPic

3870

- 15:57 - Komentari (3) - Isprintaj - #

utorak, 16.12.2008.

ŠVEDSKA-PETI DAN: MORRUM 2

Pošto smo imali vremena do ribolova otišli smo na ručak, a zatim i do one gospođe gdje smo kupili pokoju prišivku, majicu itd. Obzirom da sam u malom priručniku o Morrumu vidio sliku kašike Abu Toby u boji Z (ne znam što bi im značilo to Z, ali radi se o crnom dekoru sa zlatnim prugama i crvenim krilcima) potražio sam tu varalicu na polici u dućanu. Vidim jednu jedinu a prema njoj u tome trenutku taman ide jedan mali debeli Nijemac. Nije imao sreće, ja sam visok, imam dugačke ruke i pravim velike korake. I jači sam od njega. Tako da ja imam Abu Tobyja, a on ne. Odlazimo do drugog dućana i Treći skuplja hrabrost, ulazi unutra da nam kupi cigareta. Izlazi napolje sav happy i nosi 2 kutije njihovih najjeftinijih cigareta (nešto oko 40 kn). Ostatak vremena do početka ribolova provodimo tako da promatramo one sretnike u vodi koji mašu „Double-handovima“ i isto tako Dok i ja promatramo Trećeg kako bez škripca veže mušice za lososa.
U 15,30 već je groznica. Treći i ja uskačemo u neoprenske kombinezone, a Dok u Goretex. Vežemo remenje oko struka da nas kojim (sretnim) slučajem losos ne bi odvukao u mutnu vodu i zagušio.
U 16,00 sati moj novi crni Abu Toby ulijeće u vodu. Dok i Treći su otišli desno u prvi crni „pool“. Neka, neka, onaj „pool“ iza toga njihovog ima crnožutu oznaku. Bacam, bacam i ništa. Tu i tamo neka krmača od lososa napravi rupu u vodi uz zvuk „Bljoomp“. Stavljam svoj sretni Inkoo sa kojim sam drilao Seatrouta i…ostavljam ga u granju suprotne obale. Inače, od Morruma je Bosut najmanje dvaput širi i imaju čak i istu boju. Bacam „Monarcha Doka“. Ništa. Prelazim na slijedeći „pool“. Treći uzbuđeno priča kako je imao napad na mušicu iza jednog velikog kamena u brzaku pred mostom. Inače, on jedini na Morrumu ne maše „Double-hand“ mušičarcem, već novim običnim mušičarcem „devetkom“. Užitak ga je gledati. Idem u brzake iza mosta, tamo srećem Doka i zajedno idemo dalje čim je Treći došao. Iza brzaka na mirnom toku rijeke pod stablima izvaljuje se još jedan krmak od lososa. Dok i ja bacamo varalice, udaljeni jedan od drugoga oko 10-ak koraka. On je odložio „Double-hand“ i sada radi svojim „Limenim bičem“ i „Daiwom Certate“ (kada je već zaboravio štap „Katapult“ u kući) i „Monarch Dokom“ crveno bijelog dekora, nalik na plamen. Losos se opet izbacuje, Dok me pita jesam li to vidio. Odgovaram da nisam (a jesam ali nisam imao srca da mu to kažem) i ta situacija se ponovila dva puta, na što mi je govorio „kud sam gluh da sam i ćorav“. U 20 minuta losos se izbacio najmanje 5 puta u našoj blizini na raznim mjestima. U jednom trenutku čuo sam dril Dokove Daiwe, okrenuo se i vidio njegov štap savijen u kiflu koji se natezao pod lososom! I normalno…pucanje moćne špage popraćeno još moćnijim pljuskom na samo 5 metara od njega. Okrenem glavu da se ismijem na miru, jer takvu kombinaciju izraza iznenađenja, zbunjenosti i bijesa nisam dugo vidio. Ni ljubičastu boju lica. Viče: „Jesi vidio ovo, jesi vidio ovo?!“. Normalno, mrtav-ladan odgovaram da nisam. I opet sam bio i gluh i ćorav i kilav i ostalo. Čovjek je poludio od muke, mislio sam da će skočiti u vodu za lososom i natući ga šakom. Dok je on zasjeo u travu od muke, ja sam ga zaobišao i sa „Monarch Dokom“ crne boje počeo češljati po vodi. Na oko 20 metara od mjesta gdje je losos napao isplivao je Dokov vobler. Sa svojim voblerom uhvatio sam njegov vobler, tanke trokuke bile su poravnane. Rekao sam mu „Evo ti vobler“ i dobacio mu ga bez riječi o mome zapažanju. Dok, još vidno utučen, vobler je samo ubacio u kutiju i dohvatio se mušičarca. Tek kasnije, dok je prepričavao doživljaj Trećem i izvadio vobler iz kutije da mu pokaže na koji vobler je losos udario, Treći mu je obratio pozornost na izravnane udice. E, tek tada je popizdio…

Image and video hosting by TinyPic
Vobler Monarch Dok, samo što ovaj ima puno jače udice.....

3770

- 21:58 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 02.12.2008.

Sada je lakše biti na vodi

Nije me bilo neko vrijeme, ali eto, sada sam tu i imam novu igračku za ribolov i uživanje sa obitelji na Dunavu. Aluminijski čamac dužine 510 cm, iza je motor Parsun 15, sve zajedno težine 220 kg. Pošto sam ja morao snimati, za upravljačem je prijatelj. Kliknite na "START" u SplashCastu i pogledajte video do kraja, kratak je. Dolje u opcijama SplashCasta imate ikonu ekrana, kliknite za prikaz preko cijelog ekrana.

I..... kako vam se sviđa?



Evo i par fotki:

Image and video hosting by TinyPic
Skupilo se nešto ljudi....

Image and video hosting by TinyPic
Moram razraditi motor, ovo je sa pola gasa....

Image and video hosting by TinyPic
...pa odoh dalje....

Image and video hosting by TinyPic
...a ovog sam zaobišao, vidi naziv broda - zove se - KURSK!!! (brod je ruski pa je natpis na ćirilici).

Obavijest lopovima: naoružan sam i opasan, svoga dobermana ne hranim skoro uopće....
3530

- 19:14 - Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< prosinac, 2008 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Veljača 2009 (1)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (1)
Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (2)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (3)
Svibanj 2008 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • TO SAM JA - SMRT ZA RIBLJI FOND:-). RIBOLOV, RIBE, RIBOLOVNE TEHNIKE, VARALICE I SVE DRUGO ŠTO SE TIČE RIBOLOVA.... RADI SE UGLAVNOM O MOJIM TEKSTOVIMA I PRILOZIMA OBJAVLJIVANIM U RAZNIM RIBIČKIM ČASOPISIMA.



    Free Web Site Counter
    Free Web Site Counter

VAŽNO ZA RIBOLOV:

Prijatelji:

Kumpanjerosi!!!