Immortal Revolution

petak, 06.06.2008.

Zagreb Pride 2008!

06.06.2008. u 12:07 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 23.04.2008.

Saopćenje za javnost
Gej strejt alijansa

e-mail: info@gsa.org.rs
www.gsa.org.rs

Nezakonito postupanje policije u slučaju pretnji članu GSA

Nepoznata lica već duže vreme upućuju pretnje i uznemiravaju člana Gej strejt alijanse L. P. (27). U petak 18. aprila pripadnici OUP Palilula odbili su da prime prijavu o pretnjama upućenim L. P. i time počinili više krivičnih dela kažnjivih i do pet godina zatvora.

Član GSA L. P. je pre izvesnog vremena u ulazu svoje zgrade zatekao grafit koji kaže "Čuvaj se..." Prošli četvrtak počele su da mu stižu i preteće SMS poruke.

"Blizu smo i srešćemo se uskoro! Razgovaraćemo, prljavi pederu. Muka mi je kada te vidim, gde mi prolaziš svaki dan. Biće to neprijatno iskustvo!"

"Ubij, zakolji da peder L. ne postoji. Pederu kako se sada osećaš? Jako grešiš ako misliš da je ovo zezanje. Čekamo te večeras."

"Neka svako deratizuje svoju ulicu od đubreta. Pedere sve, i lezbose, u živi kreč. Ološu nenormalni!"

Ovo su samo neke od brojnih poruka koje su stizale članu GSA L. P. u trenucima kada je napuštao ili ulazio u svoju zgradu, što pokazuje da je praćen i da mu pretnje upućuju u trenucima kada se oseća najnesigurnije.

U petak 18. aprila, predsednik GSA Boris Milićević i L. P. otišli su u Upravu policije Grada Beograda u Bulevaru Despota Stefana 107 kako bi prijavili ove pretnje. Nakon jednočasovne "šetnje od kancelarije do kancelarije" jedan od prisutnih policajaca ih je uputio na OUP Palilula koji je, po njegovim rečima, nadležan za ovaj slučaj.

Kada su policajcima OUP Palilula napokon uspeli da objasne razloge svog dolaska u prvi mah im je rečeno da ne mogu podneti prijavu zato što "pisarnica ne radi", iako je dobro poznato da postoji i dežurni oficir kome se prijava može predati.

Na insistiranje Milićevića i L. P. da su policajci dužni da prime prijavu, ipak su pristali da aktivistu GSA zasebno saslušaju. L. P. je dežurnom oficiru objasnio šta se događalo prethodnog dana u vezi pretnji koje dobio. Dežurni oficir je, nakon što ga je saslušao, ipak ponovio kako pisarnica više ne radi i kako oni ne mogu da prime slučaj, jer "Telekom je spor u rešavanju takvih slučajeva i nema razloga da ne sačeka ponedeljak".

Na reči L. P. da ga policija na taj način ostavlja na milost i nemilost onima koji mu prete, da se ne oseća sigurno, da mu nije jasno zašto policija neće da ga zaštiti u ovoj situaciji, da radi u organizaciji koja se bavi zaštitom prava pripadnika LGBT populacije i da je zato medijski eksponiran, policajac je mirno rekao da će on biti odgovoran ukoliko se L.P. nešto desi.

Dežurni oficir je sve vreme razgovora pokazivao ogromnu dozu ignorisanja, gađenja, otaljavanja i nezainteresovanosti.

Za to vreme, Milićević, koji je ostao u jednoj od kancelarija OUP Palilula da sačeka L.P. je od strane prisutnog policajca sa značkom broj "117375" pretrpeo niz uvreda na račun svog seksualnog opredeljenja i bukvalno je, bez ijednog razumnog razloga, a od strane pomenutog policajca, isteran iz zgrade OUP Palilula uz povike "Marš napolje" i "Marš na ulicu".

Prisutni pripadnici OUP Palilula ovako su 18. aprila 2008. godine prekršili proceduru propisanu Zakonom o policiji, ali i mnoge druge međunarodne i domaće standarde u ovoj oblasti.

GSA je prinuđena da Sektoru unutrašnje kontrole policije pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije podnese Pritužbu zbog nezakonitog i nepravilnog postupanja policajaca iz OUP Palilula.

Gej strejt alijansa očekuje od Sektora unutrašnje kontrole policije da hitno reaguje i najoštrije kazni policajce OUP Palilula čije ponašanje i ogromni propusti u obavljanju službene dužnosti mogu biti jedino motivisani aktivizmom dvojice članova u GSA i njihovim seksualnim opredeljenjem. Ovakvo ponašanje policije može imati direktne posledice po život i bezbednost L. P.

GSA upozorava MUP da je ponašanje policajaca u ovom kao i u mnogim drugim sličnim slučajevima, nedopustivo i protivno Ustavu i Zakonu, te zahteva od Ministarstva da usvoji nacionalnu strategiju rada sa LGBT populacijom i započne proces sistemskog suzbijanja nasilja nad LGBT osobama i obezbeđivanje njihovih prava.

Takođe, GSA skreće pažnju da u ponašanju pomenutih policajaca postoje i elementi krivičnih dela predviđenih Krivičnim zakonom Republike Srbije, zbog čega će organizacija podneti krivične prijave i privatne tužbe protiv odgovornih lica iz OUP Palilula.


Info centar GSA
U Beogradu,
22. april 2008.


23.04.2008. u 08:38 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 21.04.2008.

Uclanite se u Gradjanski pokret BiH!

TKO SMO MI ?

Obicni gradjani Bosne i Hercegovine, koji se zele organizirati s ciljem promoviranja i ekspanzije principa gradjanskog drustva, te implementacije tih principa u svakodnevnom zivotu gradjana Bosne i Hercegovine.

Nas sastav cine razliciti ljudi, razlicitih zivotnih prica i obiljezja:
akademski gradjani,
srednjoskolci,
nezaposleni,
penzioneri / umirovljenici,
domaci i gradjani dijaspore,...

Ne poznajemo diskriminaciju po bilo kojem osnovu,
ali prepoznajemo ono sto
covjeka cini covjekom:

* toleranciju,
* covjekoljublje,
* pravednost,
* postenje.

Jednostavno receno: nas zajednicki cilj je borba za prava obicnog gradjanina Bosne i Hercegovine, koji kao jedinu alternativu losim politickim opcijama vidi gradjansku opciju.

Na prvom mjestu, zelimo da otvoreno i javno diskutiramo o vrijednostima koje su nam zajednicke. Njih ima puno, jer je Bosna i Hercegovina zemlja raznolikosti u pogledu kulture, tradicije, obicaja... Ali, ipak je jedna nerazdvojiva cjelina koja gradjanima koji je smatraju svojom nudi buducnost koju gradjani i zele - prosperitetnu i svijetlu buducnost.

Upravo iz razlicitosti - nista manje nego iz slicnosti, proizilazi nase zajednistvo.

Centar svih aktivnosti koje se ticu organiziranja skupstine Pokreta, komunikacije sa gradjanima, te ostalih aktivnosti tehnickog karaktera, je u Tuzli.

Nadamo se da cete nam se i Vi pridruziti da ovu drzavu ucinimo prikladnom za dostojan zivot gradjanina/ke.

Vise informacija na:
www.gradjanskipokret.com.ba

ili na mail: gradjanski_pokret@yahoo.com

21.04.2008. u 18:31 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 03.04.2008.

1:10, 03. travnja 2oo8., Mostar

Pridružujem se ekipi navedenoj sa strane, zatvaram i ja ovaj blog - nakon par godina. Zašto? Zato što više nema smisla pisati, ne ovdje jer ovaj blog pripada sasvim drugom vremenu moga života. Na neki način sam odrastao sa njim, polako ušao u jedan novi svijet i formirao se kao potpuna osoba. Tu su bili i moji dragi blogeri s kojima sam svakodnevno razmjenjivao misli, koji su sada negdje drugo, u svom svijetu... Bilo je to lijepo razdoblje.
Moj prvi post napisan je 13.3.2005. i tada je sve započelo. Prva veća stanka dogodila se kada sam napravio coming out, tj. kada su neke osobe isptintale ovaj blog i podijelile ga po gradu. Tada sam izbrisao i veći dio postova (na molbu osobe koja mi se tada sviđala). A nakon nekog vremena sam opet počeo pisati. A onda sam sve rjeđe i rjeđe dolazio. Puno toga se dogodilo u mome životu u proteklih tri godine: strah, ljubav, suze, bol, uzbuđenost... Volio sam i bio voljen, patio sam i činio da drugi pate... Sada se osjećam smireno. Izgleda da sam se pronašao nakon dugog traženja. Mjenjao sam gradove, život, misli - sada znam da je to bilo pogrešno - srce nije vidjelo gdje je dom i tko sam ja. Sada imam i Njega da zauvijek bude pored mene, da me čuva, da ga čuvam, da me voli i da ja njega volim. Sada znam.
Sa sjetom sam čitao postove osoba koje su pisale blogove u isto vrijeme kao i ja. Na žalost, mnoge nisam uspio pogledati jer su izbrisani :( skroz...
Ako netko od njih pročita nekad ovaj moj blog, neka se javi na navedeni mail (dario_dsg@yahoo.com)... rado ću stupiti u ponovni kontakt. To je sve za oproštaj... Čuvajte se, volite... uživajte!!!!
I za kraj samo da pozdravim sljedeće osobe:

1. Abandoned
2.Actor
3.Nitty
13.D.
14.Niki
15.Hullabaloo
16.Jedini
17.Lehovec
18.Simpa kid
19.Frishki
20.Okovi
21.*L*
22.Cyberboy
23.Silverboy
24.Saša
25.Mellon
26.H & M
27.Augie
28.Slaven
29.Hard gay
30.Zašto?
31.2 dečka
32.Gaydream
33.Gaydreams
34.Gagy
35.Rezzy
36.Tombraider
37.Drain facts
38.Ivolola
39.CeeSy Girl
40.Aha-24
41.Phallus


Poseban pozdrav ide:

mom Dragom!
Vandi!
Ivani!
Blizankama!
Ivoni!
Toniju!


Volim vas puno!!!!

...THE END...

Dario

03.04.2008. u 01:10 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 24.12.2007.

Čestit Božić i sretna Nova 2008...........


veoma sam sretan....


samo to želim napisati....pozz svima


:)

24.12.2007. u 15:10 • 2 KomentaraPrint#

četvrtak, 11.10.2007.

Dan Coming Out-a

Danas je Dan Coming Out-a (ili na prijevodu na jezike našeg područja: Dan izlaska iz ormara)

Stoga ga čestitam svim osobama iz LGBTIQ populacije koje su učinile taj veliki korak u njihovim životima!!!
Isto tako pozivam i ostale da skupe hrabrost i da sebi priznaju i da se prihvate kao potpune osobe...

Be Out & Proud!!!

************

11.10.2007. u 13:42 • 6 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 10.09.2007.

Outreach

Ja radim na projektu kojeg organiziraju Udruženje Q, UG PROI i Asocijacija XY.
Projekt financira Global Fond, a implementira ga UNDP. Radi se o suzbijanju spolno prenosivih infekcija na teritoriji BiH. Oni su konkursom izabrali nekoliko out-reach radnika (među kojima sam i ja). Naša zadaća je:

1. Outreach rad sa MSM populacijom u Sarajevu, Zenici, Tuzli i Brčkom tokom prve godine, a također u Mostaru tokom druge godine rada
2. Kontinuirano dijeljenje kondoma, edukativnih materijala i lubrikanta MSM populaciji
3. Voditi obrazovne i savjetodavne seanse sa MSM osobama
4. Biti upoznati sa radom Udruženja Q, Asocijacije XY i UG PROI zbog prosljeđivanja relevantnih informacija MSM osobama po potrebi
5. Obavezno učešće na relevantnim treninzima i seminarima
6. Izvještavati o implementiranom poslu
7. Učestvovati u stvaranju projekcija za dalji rad

Ukratko, ja moram informirati MSM populaciju (muškarci koji imaju seks sa muškarcima, bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju) o rizicima prakticiranja seks-a bez upotrebe kondoma, o širenju spolno prenosivih infekcija, o mjestima gdje se može anonimno i besplatno testirati na te infekcije (nagovoriti osobe da se odu testirati). Također, moja zadaća je i da dijelim kondome, lubrikante i brošure.


Ako te išta zanima od ovoga šta sam napisao, možeš se javiti na:
mail:
dario_dsg@yahoo.com
azadi_q@hotmail.

A možeš posjetiti i www.testirajse.freeforums.org (tu imaš sve informacije o ovom projektu, o spolno prenosivim bolestima i sl.)

Nadam se da ćeš se odazvati!!!
Unaprijed HVALA!!!

I JOŠ DA PONOVIM DA JE SVE ANONIMNO, DISKRECIJA KLIJENTA JE NA PRVOM MJESTU I ZAGARANTIRANA JE U POTPUNOSTI!!!

Dario

10.09.2007. u 20:23 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 16.08.2007.

VAŽNO!

Preporučujem vam par linkova:


Testiraj se!!
O spolno prenosivim bolestima

Nadam se da ćete ih posjetiti jer imate tisuću razloga!!!!

16.08.2007. u 14:23 • 4 KomentaraPrint#

petak, 03.08.2007.

Sjedim u internet klubu, pa da napišem nešto... Upravo sam položio vozački ispit, party pa ću sad na jednu dugu odmarajuću kavu...(dva tjedna dok sam učio voziti ludio sam lud, kipio burninmad, a sada je tome kraj!!! smijeh
Ljeto nam je opet stiglo...donijelo neke nove (a i stare) stvari, osobe, događanja i tome slično. Nekako sam se pomakeo sa neke nultne linije u nekim segmentima ovog mog života.
Uživam u ovim danima odmora, čekam prijemni ispit (odustao sam od sadašnjeg faxa)...pa ćemo vidjeti je li taj sljedeći fax onaj pravi...E da mi je još naći i onog pravog u ljubavi cerek(najviše je onih krivih).
Šta još da napišem? Pa ništa za sad... samo da pozdravim drage mi ljude: Anonymous (koja se sad bućka), Ivanu, Vecu, Blizanke (koje jedva čekam da vidim), Ivonu, Aidu...i još puno, puno ljudi (da ne nabrajam)...
Svima šaljem jedno mahanje mah, pa se javljam za par dana...sa nekim novim informacija. A to tad: UŽIVAJTE!!!

03.08.2007. u 18:47 • 1 KomentaraPrint#

subota, 21.04.2007.

Evo me opet u Bu...jutros sam položio testove za vozački, bez greške pa sam happy party... I dalje je sve po starom, ima nekih novosti, ali nije baš za sveukupnu populaciju koja zna koristiti internet... Usput da obavjestim određenu osobu da sam izbrisao komentar za koji me zamolio... Nadam se da je zadovoljan ... Bliži se ljeto...i ponovni prijemni i opet sve kao i prošle godine...al nema veze...To je sad za sad sve...javim se za par dana iz Mostara...

Pozdrav: Anonymus, Nada, Jelena, blizanke, Nina, Marija, Mini, Ivana, Ivone i ostala raja. wave

21.04.2007. u 17:23 • 2 KomentaraPrint#

četvrtak, 01.03.2007.

Nakon duže stanke, ponovno krećem pisati.
A sad šta da prvo napišem. Mnogo toga se dogodilo. I dobrih i loših stvari (uglavnom dobrih)…pa ću krenuti nekim redom…napravit ću rezime prošle godine (tj. 2006.) koja je bila među boljima u mome životu.
Sad se vraćamo na početak:
Siječanj 2006. – hm…tad sam upoznao nekoga. Bio je to sastanak na slijepo. A iz sastanka se razvila veza… ne baš onakva kakvu sam ja htio, ali opet je bilo super. Bio mi je drag. I bio mi je prvi… Kad mi je bilo prvi put, bio sam nervozan, svakakve misli su mi prolazile kroz glavu i bio sam skroz nesiguran…Sad je to sve prošlo…Često se čujem sa njim iako više nismo u vezi..
Onda je došla matura i zadnji dan nastave…E to je bilo nešto za pamćenje…Po prvi put smo se ponašali kao razred…svatko je sa svakim bio u super odnosima, veselilo se, plesalo, pjevalo…Nezaboravno.
U lipnju smo se počeli razilaziti…Svi su išli svojim putovima. Neki u Zagreb, neki u Split, Mostar, Osijek, a neki su i ostali u Bugojnu. Mnogi su se i razočarali… Većina ih nije uspjela u onome što su mislili. A među njima sam bio i ja. Nisam upao na arhitekturu u Zagreb, pa sam se vratio u Bosnu…
Većinu ljeta sam proveo sa društvom zabavljajući se i razmišljajući šta dalje. I bilo je odlučeno: građevinski fakultet u Mostaru. Upao sam.
Moje društvo i ja smo stigli u Mostar dan prije predavanja. Na početku smo bili izgubljeni, ali smo se brzo snašli. Upoznali smo i dosta novih ljudi… Ufurali smo se u fax, naučili sve trikove i postali smo dio ovog grada. Učili smo, izlazili, zabavljali se… Pravili partije, išli na svirke i koncerte i još puno toga. Sve u svemu, super je!!!
A što se tiče mog faxa – shvatio sam da to nije fax za mene. Pokušao sam se prebaciti na arhitekturu u Sarajevo, ali ne dopuštaju…tako da ću se ovu godinu strpjeti, a sad na ljeto ću najvjerojatnije ponovno na prijemni za arhitekturu (mislim da neću odustati dok je ne upišem).
E i da spomenem gdje živim… Živim u studentskom domu… Cimeri su mi zakon… Nema ih boljih… Dom je zakon!!!!
To bi bio neki sažetak, bilo je tu još puno događanja, ali da ih sad ne spominjem. U budućim postovima možda se još nečeg sjetim, pa stavim… A do tad pozdrav Ivani, Vandi, Brankici, Matei, Nini, Ivonama, Nadi, Jeleni, maloj Aniti, i svima ostalima koji me znaju :)

01.03.2007. u 16:29 • 2 KomentaraPrint#

srijeda, 20.09.2006.

Iznad crvene crte

Helllllloooooouuuuuu svima!!!!wave
Konačno sam upisao fax....koje olakšanje kad vidiš svoje ime iznad one crvene crte....upisao sam građevinski u Mostaru...pa ćemo vidjeti kako će se to odvijati...
Jučer sam se išao upisivati,pa sam malo zalutao u zgradi fakulteta-kako i ne bih kad je stotinu stvari u njoj smješteno,od neke općine,preko zavoda nekakvih do mog i agronomskog fakulteta...ludnicanut
Poslije svih obavljenih poslova E. i ja smo obišli par krugova po gradu,da vidimo gdje šta ima...Grad nije loš...samo mi se govor ne sviđa...Vidjeli smo gdje uglavnom svi izlaze,kako se oblače (uglavnom su šminkeri tipa Barbie i Ken)...bilo je i poznatih faca iz Glamoča...A i u busu nam je bila ludnica-E. i ja smo izluđivali one koji su sjedili pored nas...momci nemojte zamjeriti...malo šale ne škodi...To je uglavnom to...Sad još čekam rezultate da vidim jesam li upao u dom (to će trebat preživjeti)...A ova kiša nikad da prestane...zijev

20.09.2006. u 11:44 • 22 KomentaraPrint#

srijeda, 16.08.2006.

STOP!

Dosta mi je više zadrtih mišljenja...zar su u ovom gradu svi seljaci???Izađem u grad i već se neki skidaju kraj mene,glume nekakve frajere ili šta već...Pitaju da li me pale???Daj se malo informirajte...i zbog takvih osoba meni dođe da što prije odem odavde,tamo negdje daleko...Zar vi mislite da se meni sviđa sve i jedan muškarac i da bih sa svima u krevet???I ne kužim zašto svi misli da ne mogu imati muške prijatelje samo zbog toga što sam gay???Danas sam baš nešto ljut.burninmad..kipim!!!!burninmad!!!!I na živce mi ide ta dvoličnost....O tome ću drugi put...a do tad uživajte!mah

16.08.2006. u 17:58 • 7 KomentaraPrint#

četvrtak, 03.08.2006.

Povratak

Evo javljam se iz Bugojna,vratio sam se nakon što nisam upao na fax,šteta...Sad čekam drugi rok,al' još ne znam gdje da se prijavim,možda Split,a možda u Mostar.Draži mi je Split.Tako da ovih dana razmišljam šta da izaberem...
U Bugojnu je ovih dana sve po starom kao i inače.ON je u gradu,a ja ga nisam još vidio,volio bih ga vidjeti samo na trenutak da vidim šta ću osjećati prema njemu,najvjerojatnije ništa,ali sigurno je sigurno...Uglavnom ove dane provodim na kavi,izlazim sa društvom iz srednje,ubijamo vrijeme na sve moguće načine,ali opet nam fali puno toga...Ali izgleda da ću postati član LGBTTIQ udruge BiH,pa će mi to ispuniti vrijeme,nadam se da ću naići na potporu nekih osoba iz Bugojna.To je to...do sljedećeg puta.

03.08.2006. u 21:41 • 6 KomentaraPrint#

petak, 07.07.2006.

Približavaju se ispiti...eek,ali valjda ću proći...
Jučer sam išao po rješenje o nostrifikaciji diploma...a kad tamo zbrka na sve strane,naime u sred špice,kad su upisi na fakultet,neke pametne glave odlučile su preuređivati prostorije...Oni koji rade u uredima ispremještani su,moraju se služiti tuđim kompjuterima koji rade po drugom programu...Ali opet,unatoč svemu tome,ljubazni su i nastoje što više i bolje pomoći thumbup...I kad sam zatražio rješenje,kad su ukucali u comp,dobili su dojavu da moj predmet nije ni pogledan i da se nalaze kod glavne osobe za to,gospođe Klobučar,i tu stoji od 21.06.Morao sam je zvati na telefon i objasniti joj da mi treba što prije...Nadam se samo da će uspjeti riješiti to u par dana...Ta njena nezainteresiranost i neprofesionalnost može nas koštati upisa na fax...

07.07.2006. u 14:18 • 3 KomentaraPrint#

utorak, 27.06.2006.

Hi,evo da vam se javim iz centra Zagreba...Ovdje je stvarno vruće...Danas sam u gradu,obavljam neke stvari u vezi fakulteta,i došao sam ovdje u KIC da se malo odmorim i da nešto napišem...Polako se navikavam na zagrebački život,i sad za sad mi se sviđa...
U subotu sam prolazio kraj Zrinjevca kad je bio gay pride,mislio sam se pridružiti,ali sam bio sam,pa mi se nije dalo...I nije mi se svidio onoliki broj policajaca,ruku na srce,ali ono je previše...Tada sam se upoznao i sa Simpa Kidom, i nadimak mu savršeno odgovora,baš je simpa,... :) Usput ga pozdravljam, i kad kupim ovaj neki hrvatski broj javim ti se,pa ćemo opet otići na piće.Može?
Usput, danas mi je rođendan, i to 20.-ti...wow!!!!!Stari se....
Pozdrav svima,posebno mojim Bugojancima:Vandi,Jeleni,Ivani,Nadi,Ivoni....i ostalima!!!!

27.06.2006. u 13:22 • 4 KomentaraPrint#

četvrtak, 22.06.2006.

Pozdrav svima....u ovom postu ću vam malo objasniti šta trebate za nostrifikaciju svjedodžbi u Hrvatskoj....Ja sam svoje predao jučer, na Strossmayerovom trgu br.4 (prije su bili na adresi Trg hrvatskih velikana 6). Treba vam ovjerena kopija svjedožbe o maturi (predlažem vam da to ovjerite u Bosni,jer u Hrvatskoj to košta 30 KN po stranici), domovnica ili rodni list (bolje domovnica), u Ministarstvu još dobijete zahtjev kojeg popunite i uplatnicu (trebate uplatiti 200 KN),i to je otprilike to...Meni nisu trebale ostale svjedožbe, ali vi ih ipak ponesite za svaki slučaj...

22.06.2006. u 20:03 • 3 KomentaraPrint#

nedjelja, 18.06.2006.

Da vam javim kako je bilo na toj nekoj vrsti oproštajne...uglavnom bilo nas je malo, od 33 osobe, okupilo se nas 7-8...Neki nisu htjeli,neki nisu mogli,neki nisu znali. Ali opet, meni je bilo super.party..bez obzira na broj,atmosfera se može stvoriti,samo da su tu odgovarajuće osobe.
Sad polako spremam stvari za Zagreb, a vruće mi je...U Bugojnu su sad 32 stupnja, po ulicama nigdje nikoga, većina ih gleda utakmicu.hrvatska..ili su negdje u hladu...
Večeras možda izađem na kavu negdje...
A sutra u 17 i 30 h je dodjela diploma... Nadam se da ćemo se tu svi okupiti, malo se proveseliti, a onda svatko svojim putom... bit će nas po Zagrebu, Mostaru, Splitu, Rijeci, Osijeku...Nadam se da ćemo ostati u kontaktu... I jedno pitanje za Jelenu:zašto ti ne napraviš blog?Bit će zanimljivo čitati i tvoje postove sad kad budem u Zagrebu...Pozdrav svima!!!!!

18.06.2006. u 15:22 • 3 KomentaraPrint#

četvrtak, 15.06.2006.

Kratki post

Hi! svima!!
Evo javljam se nakon položenih svih maturalnih ispita...na kojima sam super prošao...Nije mi bilo naporno putovati u Uskoplje tih par tjedana...bilo nam je zabavno,a bilo je super vidjeti ponovno neke osobe.A Jelena,ne budi tužna,pa viđat ćemo se mi još...i jel' išta riješeno u vezi oproštajne???
Sljedeći utorak dolazim u Zagreb...jedva čekam...danas sam već išao vaditi neke dokumente...i onda me nema u Bugojnu do rujna...To je sve sad za sad...Pozdrav svima!!!!!

15.06.2006. u 15:44 • 3 KomentaraPrint#

nedjelja, 21.05.2006.

The end

Završio sam srednju...wow...još ostala samo polaganja mature...Onaj tjedan prije kraja škole mi je bio katastrofa što se tiče osjećaja,non-stop sam bio tužan jer se bliži kraj...i jer ću se slabije viđati sa osobama iz razreda...sad bi se neki začudili da vide ovo jer oni misle da je ne volim nikoga iz razreda,ali taj posljednji tjedan imao sam nekakvu potrebu da sa svima budem u dobrim odnosima...Uglavnom sa većinom sam i ostao,ima izuzetaka...Nastavljam se povremeno javljati i zbog Jelene,cure iz razreda,koja često posjećuje moj blog pa je i pozdravljam....evo,baš maloprije smo se vidjeli ovdje u internet clubu... Planovi za budućnost su mi:otići u ZG poslije položene mature i otići na paradu...To je sad za sad...

21.05.2006. u 16:53 • 4 KomentaraPrint#

utorak, 18.04.2006.

Hi!

Baš sam sad čitao ove svoje stare postove i komentare i prisjećao se svega toga...morat ću opet početi pisati,fali mi malo...
Godina dana otkad sam out...a proletjelo je sve za tren.Kad se sjetim kad su mi rekli da svi znaju za mene,koliko sam živaca izgubio...a sad mi je sve to smiješno. :)
Čitao sam par blogova,ima ih dosta zanimljivih...to me je malo potaknulo da i ja malo svoj blog osvježim...
Tako da najvjerojatnije od sljedećeg tjedna počinjem pisati...a do tad pozdrav svima!!!!!!!!!!!

18.04.2006. u 11:10 • 4 KomentaraPrint#

srijeda, 26.10.2005.

Podsjećanja

Gubim volju za pisanjem,kad mi se ništa zanimljivo ne događa u ovom životu!!!!
Vrijeme bi bilo da se zaljubim,još mi samo fali princ na bijelom konju…;)
Hahahahahahahahaha!!!!Jel' ima kandidata???Ma šalim se!!!
Sve i da mi se svidi sad neki tip,to nitko ne bi saznao…osim mog društva,naravno!!Neki dan sam bio u kafiću iz kojeg je sva ta priča o meni potekla i osječao sam se kao prase u Teheranu.Hahaha.

Sad ću malo o ozbiljnijoj temi:
Neki dan u gimnaziji su bile neke osobe kod kojih si se mogao prijaviti da bi postao član omladinskog centra.Iz razreda se nitko nije prijavio.Jedini razlog je taj što je većina mladeži u tom centru bošnjačke nacionalnosti.
A kakve to veze ima???Zar ne bi bilo bolje kad bi imali bar neku aktivnost,kad nas je već naša vlastita škola zaboravila.Taj omladinski centar bar nam je pružio priliku da se prijavimo,i da sudjelujemo u svemu što oni vode u našem gradu.A i program im je zanimljiv jer obrađuju neke teme koje su vezane baš za nas mlade,teme o kojima ne znamo baš mnogo.Ali kakve to veze ima,kad je svima nacionalno opredjeljenje važnije od bilo čega.Dajte,pa rat se dogodio prije 12-tak godina,a mnogi se mladi našeg godišta jedva sječaju toga.Rat je bio i prošao,svi smo izgubili nekoga,ali život ide dalje…Šta vi mislite,da će vas pričekati???
Ali svatko ima svoje mišljenje…kakvo god ono bilo.

Jučer smo na biologiji spomenuli interseksualne osobe,transeksualne osobe,itd.Kakve su sve gluposti izvaljivali neki likovi iz razreda,a nitko nema pojma šta je to i kakve su to osobe.Volio bih i da se transeksualci,interseksualci, transgenderi uključe u pisanje ovakvih stranica jer bi volio malo više saznati o njima.Znam samo ono teoretsko,ali je bolje kad nam oni to objasne,kad nam pokažu.Zato,tipkovnicu u ruke i pišite!!!!Nek svijet zna da smo tu,da smo uvijek bili i da ćemo uvijek biti!!!
Profesorica biologije je dobro rekla:''Ako ne znate ništa o tome,bolje vam je šutite!''

26.10.2005. u 11:51 • 17 KomentaraPrint#

utorak, 18.10.2005.

I'm back!!!

Evo,vraćam se nakon duže stanke…
Neki dan je bio svjetski dan coming out-a,ili na našem jeziku:otkrivanja svoje seksualne orjentacije,pa sam se prisjetio svog cominga,kad su doslovno svi u gradu i malo šire saznali da volim muškarce.Tj.da sam gay,ili kako oni to kažu:pederčina.Kako god.
Neke osobe su me pitale zašto sam to objavio na netu,zašto sam priznao…e pa priznao sam zato što mi je bilo dosta pretvaranja,šutnje,glume…Kad ja znam da je netko hetero,zašto onda ne bi i taj netko znao da sam ja homo.Objavio sam sa namjerom da se sazna,ali nisam očekivao da će se dogoditi tako brzo i na taj način.Ali opet je ispalo dobro.Ne kajem se.
Preživio sam sve te prijetnje,odbacivanja,izbjegavanja,provociranja,vrijeđanja i sve što ide uz to.Ali zbog toga se nitko više ne usudi priznati svoju orjentaciju u ovom gradu.Šteta.
Nedavno sam bio na ekskurziji u Španjolskoj,gdje si na ulici mogao sresti gejeve koji se drže za ruke,ljube,kao i svi drugi.A ovdje?Pa ovdje bi bili spaljeni na lomači.Možda ih vidimo za jedno desetak ili više godina,dok ova populacija izađe iz pećine.
Ali najgluplje je to što većina muškaraca koje ja poznajem misli da se ja napalim na njih,da mi se sviđaju,da želim spavati s njima,i dr…A napale li se oni na svaku osobu ženskog roda??
Naravno da ne!!Ali njihovo mišljenje ne je*** ni jedan posto.
Ovi naši krajevi su heteropatrijarhalni sa izraženim nacionalističkim osječajima,pa se drugo ništa ne može ni očekivati.A valjda će se jednom i to promijeniti.Bar ja jesam.

Ne znam šta bih mogao još napisati?Ne pada mi ništa na pamet sad…
A šta bi vi volili da pišem?O kojim temama?Kako vam se sviđa moj blog?
Hvala svima na komentarima,i onim dobrim,a i onim lošim!!

18.10.2005. u 11:43 • 9 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 27.06.2005.

Moj rođendan!!!

Zašto ne želiš saslušati prijatelje,zašto im ne vjeruješ,istinu ti govore…ali ti si i dalje slijep i gluh,opijen njome…shvati da nečeš dugo jer joj nakon nekog vremena iste igračke dosade,pa čak i ti.Bacit će te u kutiju sa drugima,to ti je sudbina koju možeš promijeniti…
Poslušaj prijatelje,oni znaju.Znamo svi.Ne budi naivan,ona te vara!
Ako ne želiš poslušati nas,slušaj šta šapuću zidovi kafića.Oni nikad ne griješe.

Posvečeno Rimiju


I još nešto:danas mi je 19.rođendan,wow!
I danas je dan ponosa gejeva i lezbijki!Budite ponosni na to šta ste!!!!
Jednakost,sloboda i ponos!!Equality,freedom & pride!!
Pozdrav mojim prijateljima koji su se nakratko razasuli…uživajte i vidimo se uskoro!!

27.06.2005. u 22:53 • 17 KomentaraPrint#

petak, 24.06.2005.

Gay Pride-DA ili NE

Gay Pride je manifestacija koja se svake godine tradicionalno održava u svim većim gradovima svijeta na međunarodni dan ponosa gejeva i lezbijki kojom se proslavlja godišnjica prvog masovnog suprotstavljanja homoseksualne populacije policijskoj i društvenoj torturi (27. lipnja 1969.).

Sad se vratimo malo u prošlost:

''Mnogi pozitivni rezultati u želji smanjenja homofobije prisutne u društvu ne bi bili postignuti da homoseksualci nisu sami krenuli u borbu za ostvarivanje svojih prava. Progovorivši o diskriminaciji kojoj je izložena, gay zajednica je aktivno ušla i u područje javno političkog djelovanja. Na početku je bilo teško organizirati bilo kakva okupljališta osoba sa istom seksualnom orijentacijom, te se najčešće radilo o barovima. Prvi gay barovi spominju se još u 18. stoljeću u Londonu, a Berlin je imao preko 30 gay barova na početku 20. stoljeća. Ta mjesta prvenstveno su služila za upoznavanje osoba sa istim seksualnim sklonostima. Početak aktivnosti vezanih uz političko djelovanje dogodilo se prvih godina 20. stoljeća. u Njemačkoj, no izbijanjem prvog svjetskog rata, a zatim dolaskom nacista na vlast, sve inicijative su ugušene. Gay zajednica obilježava 27. lipanj kao datum početka otvorene borbe homoseksualaca za svoja prava. Tog datuma 1969. godine u gay baru Stonewall u New Yorku, homoseksualci su se fizički suprotstavili policiji koja je u baru često provodila racije i privodila ljude. Ohrabren sve više rastućim antirasističkim i mirovnim pokretom u SAD-u, rođen je i «gay pokret». Gay aktivisti i aktivistice počeli su govoriti o društvenim problemima i nepravdama kojima su podvrgnuti, upadali su i ometali konferencije Američkog psihijatrijskog društva, protestirajući zbog tretiranja homoseksualnosti kao bolesti. Organizirane su i prve političke demonstracije, a cilj je bio uklanjanje diskriminatornih zakona. Danas je gay pokret i svojevrstan kulturološki događaj u kojem ne sudjeluju samo homoseksualci već i sve više heteroseksualaca, želeći dati podršku homoseksualnim osobama.''


Ja podržavam gej paradu jer smatram da bi se na taj način trebao obilježiti dan cjelokupne LGBTTIQ populacije,ujedno pokazati i drugima da smo oduvijek bili prisutni i da će nas uvijek biti…To je naša tradicija,dio nas.
Kod nas ta parada izgleda čudno i nije baš prihvačena,ali negdje drugo je dio državnog kalendara,kao i parade za Dan zahvalnosti,za Dan sv.Patrika,itd.
Na internetu čitam kako ove godine nije sigurno da li će se Gay Pride uopće održati u Hrvatskoj.Šteta.I to sve zbog nekih nesporazuma,nezainteresiranosti ili nečeg trećeg.
Možda je došlo vrijeme da se Iskorak prestrukturira. Možda je došlo vrijeme za novu LGBTTIQ Udrugu…Možda je došlo vrijeme da mi LGBT blogeri osnujemo udrugu…
Kod nas,u BiH,situacija je gora,naime mi još nismo organizirali nijedan Gay Pride,a i kad bi bio organiziran naišli bi na mnoge probleme,ali ne smijemo posustati,već se boriti za ono što želimo.A i na prostoru BiH djeluje samo jedna LGBTTIQ Udruga,u Sarajevu.

24.06.2005. u 11:28 • 5 KomentaraPrint#

utorak, 21.06.2005.

Love

Sad sam slušao pjesmu Ane Bekute ''Zavoleh te'',pa sam odlučio nešto novo napisati…ali ne znam šta.Krenut ću sa temom te pjesme…Zavolio sam i ja nekoga…nekada,ne baš tako davno,mislio sam da mi je suđen,a onda se dogodi ono nešto što ti sve poremeti…Otišao je iz mog života,ali i vratio se da me dokrajči,uništi…Ali nije uspio…ne dam se ja tako lako,u takvim situacijama mi je drago što sam hladnokrvna osoba koja ne zna i ne može pokazati te osječaje koji bi me uništili…I opet je otišao,a ja sam ostao sam…i hladnokrvniji nego prije.Više ga se i ne sječam,niti ga se želim sječati…za mene će uvijek biti dvolična kukavica.
A nekad sam govorio da ne vjerujem u ljubav,da ona ne postoji.A onda me život zajebao i zaljubio sam se…u muškarca…
I ne kajem se zbog toga…
Možda mi ovo ljeto donese nekog novog,neku novu ljubav…nadam se samo da se povijest neće ponoviti…


Jučer sam gledao nešto na TV-u,bio je neki intervju sa Svetlanom Ražnatović, poznatijom kao Ceca.Pitanja su bila o njenom pokojnom mužu,njenom uhičenju…
Ali nisam znao da novinari na ''državnoj'' televiziji mogu iznijeti svoja mišljenja,u ovom slučaju novinarka koja iznosi mišljenje o Ceci i njenima pjesmama.
Čak je i nazvala sve one koji slušaju Cecu da su poremećeni!?Helloooo,o ukusima se ne raspravlja!!A što se tiče Cece,meni su njene pjesme super…uopće me ne zanima šta je njen muž radio ili na koje je načine ona došla do bogatstva…A ako i je povezana sa kriminalom nije ni prva ni posljednja…

21.06.2005. u 18:39 • 9 KomentaraPrint#

petak, 17.06.2005.

Evo,napokon je i odmor stigao.
Danas mi je nastava završila,danas smo se i slikali…prošao sam vrlodobrim…
Po svjedodžbe i slike trebamo doći 29.06. u 10h.
Glavne stvari koje trebam obaviti ovog ljeta:
1.proslaviti 19. rođendan;
2.otići pješice u Podmilačje sa društvom;
3.otići u Zagreb;
4.odmoriti se i uživati;
5.i svašta ponešto...

Nadam se da ću se super provesti,gdje god budem…super provod želim i svojim prijateljima!

17.06.2005. u 21:13 • 7 KomentaraPrint#

srijeda, 15.06.2005.

Idealna škola

Idealna škola??Škola u kojoj su profesori gori od učenika to sigurno nije,škola u kojoj rade profesori koji su davno trebali u mirovinu,profesori koji rade kako njima odgovara,profesori koji ne shvačaju učenike i ne žele ih shvatiti,profesori koji svoje probleme donose na sat,profesori koji ne mogu kontrolirati svoja ponašanja,profesori koji ti zaključe ocjenu koja se njima svidi,profesori koji uopće ne predaju na satu,profesori koje učenici plačaju da im mogu predavati,da na kraju godine ne bi morali ići u susjedni grad i polagati predmete,takva škola nije idealna,u to smo sigurni.A kad se učenici pobune,dobiju odgovor da su učenici krivi za sve i da učenici uvijek traže svoja nekakva prava…Kad se od ravnatelja zatraži da omogući prikladniju učionicu,on kaže da je to posao naših roditelja.Molim??Kakve veze naši roditelji imaju sa učionicama??Tisuću je primjera koji govore kroz šta sve učenici prolaze,ali nitko ne obraća pažnju na nas,nitko ne vjeruje da profesori mogu biti takvi…I za sve smo mi uvijek krivi…E,danas je kap prelila čašu,i nisam mogao šutiti…Koliko god mogu,borit ću se za svoj razred,za sebe…znam da neću puno postići,ali bar ću pokušati.I nadam se da će me mnogi podržati.Zaustavimo teror profesora!!!
Moji profesori,pronalazite li se u ovom tekstu?Mislim da pronalazite…

15.06.2005. u 20:41 • 4 KomentaraPrint#

Šta će drugi reći

Šta će drugi reći??Mrzim tu rečenicu…Boli me briga šta će drugi reći.Uvijek su pričali i uvijek će pričati.Zašto moramo paziti šta će drugi reći?Donekle i shvačam odrasle osobe,kao što su naši roditelji,bake i djedovi kad postave to pitanje.Ali kad mi ga postavi osoba od sedamnaest godina,izgubim se u čuđenju.Umjesto da se mi mladi borimo protiv toga,protiv mješanja stranaca u naš život,mi ih podržavamo i govorimo da su u pravu,što je najgore mi ih slijepo slušamo i odustajemo od svog života.Vođenje svog života prepuštamo susjedima,dalekim rođacima...
Ne shvačam kako jedna mlada cura puna života može imati takvo kozervativno,zatupljeno mišljenje…Cura koja ima razmišljanje žena u strogim islamskim zemljama,koja sebe stavlja na dno,koja nema svoje JA,za koju vrijedi:ON okom,ONA skokom…
Razmisli malo tom svojom glavom!

15.06.2005. u 01:14 • 3 KomentaraPrint#

nedjelja, 12.06.2005.

In the night, there's a candle burning,little light full of ache and yearning for the child who won't be returning and all the loved ones left behind...


Još jedna svijeća je ugašena,još jedna osoba napustila je ovaj svijet…a još ništa nije uspjela vidjeti…tek tako su je uzeli anđeli…i odveli daleko,daleko od nas…tamo gdje je sve bijelo…lijepo…mirno…gdje vječno sunce sja...
Na grob tvoj stavljam šesnaest ruža za šesnaest godina…ne želim se pitati zašto jer odgovora nema,nadam se da si pronašao ono što si tražio,nadam se da si upoznao oca i da te tvoj mali brat čuva za ruku gore negdje iznad oblaka…
Hapaxu zbogom!!!
Rest in peace our brave angel…

J’avance lentement dans la nuit pour voir comme les ręves des hommes meurent ils tombent lentement des fenętres qui sont autour
Et se brisent comme la glace qui est tombé sur la terre je suis désolé, mais je ne peux rien faire dans ce monde plein d’angoisse
Si seulement je pouvais le changer pour une seule journée...


Ovaj post je posvečen svima koji su bolovali ili u ovom trenutku boluju od raka

12.06.2005. u 18:39 • 4 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

< lipanj, 2008  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

pišite mi na:
dario_dsg@yahoo.com

neke web stranice:#
##Bugojno
#Gay CRO
#LGBTIQ BiH
#BH blogovi
#Gayromeo
#Smokva
#Labyrinth
#LGBT teme
#Blogovi sa svih strana
#Rosenstolz

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se