:::ŽZVUTŠSRPONJNMLJLKJIHGFEĐDžDĆČCBA:::
17.01.2010.-17:34

Upravo sam skužila da cilu abecedu mogu izgovorit za otprilike 2 i po sekunde. Nije da bi neko ko je i sam ne zna skužio o čemu se radi, al... Muči me to šta, da bi je unazad izgovorila, moram razmišljat 43958456948 sati. Ž, Z, V, U, T, Š, S, R, P, O...
Zašto nas to nisu učili u školi?! Možda nam baš to stave na državnoj maturi, ono kao, ajde izrecitiraj abecedu unazad, čisto da vide koliko smo sposobni?! Ma, neće... kad nisu ni oni sposobni. Al oke, nevermajnd. Pošto ja NIKAD ne znam o čemu da pišem, obrnuta abeceda bi bila baš...
Hmm

Ž- Žažvić. To je neko selo, tamo negdi, nemam ni ja pojma di. Al eto, izgleda da je prvo šta mi padne na pamet kad pomislim na slovo ž. Da sam malo razmislila prije nego šta sam napisala, možda bi se tu našle riči poput "žlica" šta zapravo podsjeća na nečiju glavu, "žanmišelžar" koji ima onu pismu šta smo slušali na ploči i ja je sad imam na kompu al to jednostavno nije to, "željko" kao ime koje je potpuno nezamislivo dat ditetu, mislim ok da se neko ko je već odrasta zove tako, al dite po imenu Željko?!

Z- Zabranjeno pušenje. U oba smisla. Triba li uopće spominjat onu violinu u jugu četr'spet, onaj osjećaj kad poslušaš Fildžan viška il kad ne znaš šta bi svira/piva jer ste u tri ure već izvrtili većinu repertoara, pa se sitiš njih i svi odjednom iz sveg glasa počnu onu "otkako si s njim, otkako si oooooootiiišlaaaaaaaaaa..."
I naravno, zabranjeno pušenje u kafićima koje je ukinuto pa opet moraš prat kosu istog trena kad se vratiš od krčmarice Franoline... Tužno je to.

V- Vakultet. Ne, nije sa f. Isto kao i Vrane. To je jednostavno tako. Vakultet koji ću ja upisat. U Zabregu, jelte. Vidiš, Zabreg isto zaslužuje počasno misto, al eto, može i pod V. Jel da?! I Vrane, čisto tako. Nek se nađe.

U- Ušnjab. Ukršljice. Ne znam značenje toga, al mislim da ima veze s kiselim kapulicama, a još manje znam zašto stoji u nedovršenim porukama u mom predivnom sonieriksonu (kojem ne radi mirkofon baš najbolje otkad se ono okupa u limunadi) još od trinaesti kolovoza godine gospodnje dvijetisućeiosme.

T- Toni Igračkić. Možda je najbolje da ostane samo na tom.

Š- Šejn. Izađi i bori se!

S- Sajko kiler. Usko povezano s već spomenutim gdinom Igračkićem, na koji način, nek ostane tajna. Također, Sizns in d san. Vi ed džoj, vi ed fan... E da bar lito traje cilu godinu.

R- Rok. Ilitiga rock, za one koji ne znaju. Rio. Nema se tu šta puno govorit.

P- Pink Floyd. Opet vezano uz prethodnu riječ na R, ali nije na odmet potvrdit. Jednostavno VRH.

O- Osmijeh. Otok. Čak mi je palo na pamet i okoš bokoš pr'ne kokoš. Al' ne. Ovaj put osmijeh. Znate onaj, ko sunce što sja kroz dan... E, baš taj osmijeh. A može i neki drugi :)
Ali ipak, postoji i otok... osunčan, nekima od nas od davnina znan. O njem' od djetinjstva razmišljam... "Jel kaže mala il draga?!"

NJ- Njonjo.

N- Nives. Nipošto Ines. Čak ni Renata. Baš Nives, ona koja je uvik spremna za sakrivanje ispod klupe na zemljopisu il zabijanje u ploču priko talijanskog. Nives koja ima Petrinu sliku na profajlu i čija je slika na Petrinom profajlu, pa se uvik zbunim s kim pričam. Nives koja ne voli bele zimske vragove (ok, možda ih i voli, al uvik se nadoveže na moje "ne volim januar..."). Nives koja ne voli Rio, al je svejedno jedna od najmoćnijih osobica ikad.

M- Metlenke. Jeste li znali da su metlenke noću visoko na tlu?! Hm, da, mislim da je "m" vrlo široko područje, pa bi se tu vjerojatno naša i maestro, također, motka je neizostavna skupa s onim luđakom na m koji se katkad pravi da je didžej. Milan Mladenović. Miladin Šobić. Majkl. Puno je toga, možda je bolje da sad stanem.

LJ- Ljame. Neki ih papaju, a neki ljudi su jednostavno ljame. Nema objašnjenja. Ne kužimo ni mi. Nema veze.

L- ne mogu se sitit ničega na L, al mi je na pamet pa Zdravko Škender, pa reko'...

K- krčmarica Franolina. Nije žensko. Nije krčmarica. Ne zove se Franolina. Al sve je to tu negdi. Ne zna za Miladina Šobića. Kakav je to jugonostalgičar?! Uvik pušta Lepu Janju, hm kad smo već kod toga, moglo je to letit pod L, al sad ne bi bilo fer prema Zdravku Škenderu.

J- juha od koje svi biže a ja dođem na Hvar i ne mogu bez juhe. I onaj na J šta tako fakin dobro svira đitru.

I- idenje. Idenje kao odlazak negdi. Idenje kao konzumiranje hrane, npr. već spomenute juhe. Idenje kao kad se naljutiš, ej pa šta se odma idiš?!

H- High hopes. The grass was greener, light was brighter, taste was sweeter... Možda ipak malo podsjeća na Grčku :)

G- Grčka. Koliko god ne-egzotična bila, isto su kul ona osunčana kuja, ono ružno more i bili Kinder Bueno.

F- Fahrenheit. Dior. Uffff...

E- Evnuh. Znam da je evnuh kastrirani muškarac, al je jednostavno urnebesno kad maestru sasvim slučajno izleti da se npr. nakon repeticije vraćamo na E kao evnuh.

Đ- Đoko. Spomenila bi i Đoleta, al Đoko je ipak veća faca iako vi ne znate za njega!

Dž- Džo Maračić Maki. Ograđujem se od svakog poznavanja njegova umjetničkog rada (ok, osim onog sa srcem, kako ono ide?!), ali što jest, jest- ime mu je baza.

D- Depp. Zaboravila sam ga spomenit pod J, al neka ga onda barem tu. Skupa s Divljom Kravom.

Ć- neću ništa govorit, ko triba znat, znat će. U množini, naravno.

Č- Čad Kroski. Who the heck is Chad Kroski?!

C- ...crno i crveno. Volim smeđe i zeleno i glas bubnjeva!

B- Boxer. Bob Dylan. Boxer jer je jedna od najsavršenijih pisama ikad. La, la, la... A Bob, ma jednostavno don't think twice!

A- Alexander Supertramp. Ultimate freedom. Da nije Chrisa, ode bi se možda našlo mista i za Alana (Hello. How 'bout that ride in? I guess that's why they call it Sin City. Haha), Antajtlida nambr sevn, Anthonyja koji se utapa i mnoge druge...

:::Rpa:::
07.01.2010.-15:06




Lito. Seljka. San Bič. Ljalja i japanke. For je nami mila majka, For je naša Jamajka. Ono, kad padneš suv. Crveni koralji. Deda. Milunkaaaa, sad ću da ti jebem mater. Green day.
Roza majica. Wtf. Firestarter. Jok, ti si. Ivna. Zo. Baaaara. Barra. Ruba. Duvna. Puhna. Puh. Marin. Bobo. Ozzy. Ozz. Tonche. Tonia. Dre. Sine. Prle će se meni rugat. Ajme, moram ić u spizu. Talula. Anatema. Anđelka. Teta Polly. Onaj konobar moj brat. Svastika. Andrea. Mobitel. Gospodo, to nije taj akcent. Poštujte naše predznake. Maestro nam je Hlapić. Zaustavit ću usrid koncerta. Fif, cif, gif, dif. Pardon, a koja je tu dinamika. Božo. Kenja. Mija sa j. Igračkić. Sajko kiler. Mi smo morali znat koliko je ovaca bilo na Novom Zelandu. Pa dobro, koliko ih je. Ajde, mala.
Ja sam kipno-tizi-tizi-ran, oujea. Obala tuge. Duni mi duni. Ne to. To ne. Ja vozim po propisima, osim kad ne vozim. Al i tad vozim po propisima. Kontejner. To j' ta. Meni je to baš simpatiĆno. Ajde, šta se jutiš odma. Krafne. Pinđinca. Dmitar. Var. Milet. Jen, dva, tri, šest, deset, osam, pet. Entoni, ar ju draunin, koz if ju du, dec en otometik forfit. Zamisli da si u horoskopu gej. Divlja krava D. Matematika je sranje. Neadekvatno smijuljenje. Rusija, braco. Da je vikend, moga sam ostat spavat. A e, baš bzvz. Kako ne. Psihodelizacija. Srce zna. Nebeski znak. RiJo gori. Ruba i Ret. Prle. Prmba. Škoda indoor parti. Punca Kraljica. Kad meni mater navari gnjata, ja se ne dižem od stola dok ga cilog ne sačešem. Io, ona pije. Cilo. Kurt Kombajn. Hju Grent. Muči, evo Milke. Kako ste. Šareno. Okriće se. Neriješeno. Varni Paljak. Teta Gorda. Tambure. Glazba. Var na kvadrat. Djed Ilija. Gojko. Drugi Gojko. Andrija V. 96%. E, pije ti se voda. Tinejšs di. Ja sam di džej. Brlja. Hvalit ćete se da ste bili sa zvijezdom. Aha, kak ne. Sam' da nije grezo. Kakav ti je bio bambi. Sretan ti Ozačin rođendan. Trbounjski gen. Ne dolazi se na probe. Jazzman. To je solo. Znači, svira jedan saksofon. Vest sajd stori. Imaš tu solo. Šta, ko, ja. Ne. Ne mogu ja to. Ma prekini. Aleksa Supertremp. Ohrid. Skroz. Bekpek. Pegla. Nije selo. Splitske i otočke budaletine. Motka. Nives. Gradina. Najbolji gitarosvirači. SuncO. Grejt gig in d skaj. Vidi se. E, e, vidi se. Aj neka. Gdje je Jura. Tri kamenčića. Marijojla. Balerina. Oću bi' glumac. Hajde da se drogiramo. Tebi je lako. Islamović. Nije, nego Tifa. Ma, Drugi Način. Jok. Grupa 220. Drago Mlinarec. Nije. Ma jok, garant. Takot' suda prič'stog. 'nako ja ruča. Tupasta si. Krčmarica Franolina. Nisam ja četiri godine hodala po faksu. Ne, vas su nosali. Kendi, Kendi, Kendi, aj kent let ju gou. Oć'mo Boxera. Na djevojku iz Hrvaca naletio sam ja. O, o, o MariJo. Vi ste u kurcu. Tribate se počet drogirat. Šta prije. Flamenko. Rumenko. Poskup'lo braco. E braco, di s' braco. Mali Boro. Lepa Ruba, pekareva kći. On farba brane. Ajron Mejdn. Adrijan. Emina bič. Kuja sakata. Joooo, što uradi da sačuvam imanje. Komšija Radovan. Vaj ar ju sou blaši. Aj hed a frog. Hiz nejm voz Mile.
Hi voz mač kjutr den ju. Budalo, stric ti je u kući. Mario i Rolanda. Popija san bocu loze. Rakija parti. Zdravko Škender. Mate Mile Pero. Filip Sh. Pa zbogom, sive luke i oblaci.
Vi ed DŽOJ vi ed fan vi ed sizns in d san, bat d VAJN end d san vr džas sizns aut ov tajm.
Mec na zjesecu. Čika Shale. Ljame. Ja sam Mladen, Badovinac sam, tu sam rođen ja. Ne se šišat. Rege. Ma ko se vidio kupat sad.
Ajme koliko možeš srat. Rođo Vrane. Ritrn tu Oz. Osmijeh. Aj onu. Koju. Ma sizns. Blavor. A daj Ruba, e. Metlenke su noću visoko na tlu. Mali Leš. Truplo mrtvog djeteta. Mrtva čistačica. Sigo. Grezost je najviši stupanj. Slatka al' umišljena. Aj šta ste pokisli tako. Pruga. Kontra regula. Internešnl Jut Bend Festival. Stavit ću gnjat na klavir. Blaško. Vo lebzt du. Ćovjek, krĆmar, mutant, krĆmar.

TU BI KONTINJD.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>




Ide mi mrak u oči


Otilija i tisuću pet stotina osamdeset Ivana.
Briga!
Chad Kroski.
Zh.
Boo Radley.
Nirvana.
Povratak u Oz.
Najglupachestija (Puk(!)a)
Puntza.
Floyd. Pink.
Zbljuv.
Alo, e!
Ekatarina.
U čemu je kvaka?! U vratima sigurno nije...
Dj.
U trendu je biti in (Ofca)
Ne valja pit u mraku (Mele)
Zhulja me oko.
Ravnalo!!!
Sve sa J.
JASNA.
Spachka.
Mele P. XIV.
Beži bre.
San Francisco.
Pa nisam ja četiri godine hodala po faxu! (Ne, vas su nosili...)
A minute ti.
Freddie.
2.10!!!!!
Converse.
Pigs on the wing.
Manijak s motornom pilom.
Irska božićna kuglica s peronosporom.
Smelly Cat.
E. Nema se.
Pa ima to smisla.
Aj, aj, lako ćemo mi za to.
Ne to. To ne.
Ruba.
Crvena tochka.
Tupać.
Olava Chewomirka Varichela.
Marin is online :I
Eb.
Ja, natürlich, aber ich habe kein Motorrad!

Picture

LINKOVLJE:
pucca*totti*dizajnofi*iva*
roka*notitlenoname*ludi dijamant*Ivana *Lootza & Ana*Marina*Rubba*Lesho*
Petra Pana

Enjoy the silence

Picture: GreenRay
Copyright: Arnošt