Return of ALTEREGO

srijeda, 21.10.2009.

Foto Gerila - 26.10. SAX!

21.10.2009. u 20:06 • 2 KomentaraPrint#

četvrtak, 08.10.2009.

"FOTO GERILA" Izložba koncertne fotografije

Evo i to se dogodilo!

Dugo i kaotično planirana izložba koncertne fotografije autora mene i myself, te Deyana Barića, vama poznatijeg kao bloggera Sadistico Shya iliti Vision Thinga nazvana "FOTO GERILA" uobličila se u glavu i rep, te dobila i datum otvorenja: 26.10. (ovaj mjesec!) u zagrebačkom Klubu SAX! u Palmotićevoj 22.
Izložba će bit postavljena 14 dana u Klubu, a ako ne možete doći na otvorenje, nema veze, imate priliku postavu fotografija razgledati do 8.11. u radno vrijeme Kluba, a to znači od 20 nadalje. Drugi je par rukava što ćete propustiti naj zabavu mjeseca, godine i stoljeća. Khm....(jel dobro odrađujem PR za Izložbu?)

Kako ništa ne radim uobičajeno pa tako niti Izložbu, božesačuvaj da moram izlagati u nekoj galeriji i sa troje ljudi se diviti vlastitim slikama uz plastične čaše sa sokom i čačkalicama na kojoj je neka kvazi hrana ili zdjelica sa čipsom ili tako nešto (da se razumijemo - nemam ništa protiv galerija, plastičnih čaša, čačkalica ili čipsa!) - dakle to znači da možete očekivati dobru zabavu, kreativni kaos i opaki rock'n'roll u obliku koncerta dva rock banda: Dr. Scout i 4head.

Dakle, "FOTO GERILA" - ulaz je slobodan 26.10. pod uvjetom da ponesete sa sobom bilokakav fotić i da se interaktivno uključite u fotkanje, a čeka vas i svašta nešto, kojekakva iznenađenja, nema šanse da vam sve otkrijem. Pratite fejsbuk i majspejs stranice "FOTO GERILE" - Stay tuned!



08.10.2009. u 01:58 • 10 KomentaraPrint#

petak, 02.10.2009.

The Cult: Retro LOVE euforija +/-

Zagreb, Dom Sportova, Mala Dvorana 30.9.

To je na kraju ispao "čudan" koncert. Dijametralno suprotnih mišljenja kako je bilo. Nekima "mrak", drugima "šteta para".
Naglasila sam ovo "Mala Dvorana" jer smo disali na škrge, definitivno je zvuk u dvorani koja je nekad imala "najbolji zvuk" šljuka, makar meni nije bio jer sam valjda imala sreću neviđenu da se gnječim baš na poziciji gdje je valjda bio najbolji mogući zvuk, pa odgovorno tvrdim da je Ian pjevao bolje nego se sada komentira i po medijima i što komentiraju ljudi - iako, to ni izdaleka nije bilo - to.
Općenito je meni i ekipi oko mene dojam bio da je sve (a bend naročito) bolje zvučalo nego u Koprivnici 2007. Ne i možda Ianovo pjevanje. Budući da je moja ekipa bila ista sinoć kao i u Koprivnici i da mislimo isto - neki vrat tu ima svoje prste. Tada za trećinu odsviranih stvari benda kojeg zaista poznajemo i volimo nismo mogli ustanoviti skoro pa do prve minute koja se pjesma svira. Toliko je nama Cultov nastup tada čudno zvučao.
Ili smo pak mi u Koprivnici stajali tamo gdje ondašnji tonac nije "imao pojma o poslu".
I nije nikakav tonac kriv definitivno, to se zove razglas ili akustika, jer je ovo već treći koncert u Maloj s istim rezultatima, a nisu tonci vrhunskih bendova glupsoni i tupsoni. To su vrhunski majstori.
Nemojmo laprdat koješta.
S druge strane logično je da gradska nogometna igrališta nemaju akustiku. Druga moja ekipa koja je isto bila u Koprivnici i sinoć (ali nismo bili u grupi ni na jednome) kaže mi danas suprotno, da je bilo bolje u Koprivnici. Ako ništa drugo da je Ian bolje pjevao. E jebi ga sad...

Dakako, da sam sinoć dupe mrdnula par metara lijevo ili desno ili gore (dolje se nije moglo, mogla sam samo u podrum), vjerojatno bi spljuvala sve skup: i Cult i tonca itd. ovako mi je sinoć koncert bio jedan od najboljih ove godine. A nije samo meni, bilo je u onih 4500 ljudi koji su učinili koncert rasprodanim barem pola mojih istomišljenika, jer je to bio vulkan oduševljenja i euforije. Sto ljudi, sto ćudi.







Nebitno je sad jel Ian Astbury može pjevati kao nekad, naravno da ne može - ili kako kaže moja poznanica, malo je puno civljukao na kraju - i to da je poslovnično nekomunikativan i mrgud, da vječito nekog boga izmišlja, da je hirovit -ali je činjenica da je dao više od sebe po trudu, skakanju, pa i cviljukanju kakav god da je trenutno oronuo ili bolestan (frendica doktorica veli da je ili bolestan i to ozbiljno ili je kronični junkie i alkić koji bi mogao brzo ugledati kraj) ili jednostavno podbuhao - dakle takav nikakav je Ian i cijeli The Cult s prašenjem svirke dao više energije i žara nego U2 na prvom koncertu. Da ne ponavljam da volim U2 do bola (citiram samu sebe).
I da kao posebnu zanimljivost (jer se to na koncertima ne događa tako često) spomenem da je Ian bio jako darežljiv - publici je pobacao čak 4 defa, ostali članovi također trzalice, štapove, samo su još sebe trebali bacit u publiku...










A o izgledu Ianovom riječito govore slike, AJME MENI ukratko..




Da, upitno je što je pisac odnosno The Cult htio reći ovom turnejom i čemu The Cult uopće postoji kad ništa korisnoga, pametnog i zanimljivog nisu dali nakon Love, Electric i Sonic Temple albuma (ajde možda još koji nakon njih), istina je da su se trebali ne sakupljat ponovo dva tri puta i vraćati se poput Mirka Filipovića i ostali bi one prave čeznutljive legende da slinimo nad njima i naročito LOVE albumom, kao što smo slinili i još slinimo nad reunionom Pink Floyda.

Ne bih rekla da se ovdje baš radi o lovi, odnosno kako je "povratničkom turnejom" zgrnuti, više mi se čini da oni vole to što rade, vole i žive rock, ali nemaju pojma kako dalje u popravi Internetskih downloadanja, niti imaju kreativne ideje niti ih maze muze. Nemaju više što za reći novoga osim ponoviti što su već rekli - i ako ništa drugo pošteni su pa (indirektno) priznaju da više nemaju ideja, jer što je drugo ova LOVE turneja negoli priznanje da su davno dali najbolje od sebe i da je to - to.
A ne da razvlače svoju karijeru upakiranu u Timbalandove produkcije i prosječno-grozno-nikakvo-moderno upakirane celofane s vakumom u sredini (kao neki).

Zato The Cult volimo i volit ćemo ih zauvijek i nema te sile koja će promijeniti ono što su kultno i legendarno napravili jednom davno, a na što su nas u popriličnoj odličnoj +/- izvedbi podsjetili sinoć. (Odnosno kako kome, ja nisam imala nikakvih očekivanja, pa sam dobila puno. Oni koji su puno očekvali od benda koji de facto ništa ne snima, još manje nastupa i ne znaju što bi, ti su vjerojatno bili razočarani.)

LONG LOVE THE CULT. Ja barem.



Set lista
1. Nirvana
2. Big Neon Glitter
3. Love
4. Brother Wolf, Sister Moon
5. Rain
6. The Phoenix
7. Hollow Man
8. Revolution
9. She Sells Sanctuary
10. Black Angel
11. Electric Ocean
12. Wildflower
13. Sun King
14. Rise
15. Dirty Little Rockstar
16. Fire Woman
17. Love Removal Machine

Kao što vidite slike su uslikali Matilda Rudec i Vedran Levi, jer sam ja jedva vidjela svoj nos a kamoli The Cult na pozornici, a oni su imali neke bolje pozicije - pa sam im uvalila moj moćni kompakt Panasonic Lumix DMC-TZ7 (vidi moj post No.2. o U2), jer je službeno fotkanje bilo zabranjeno apsolutno svima. Što bih i ja učinila da izgledam kao Ian. Možda bi i zabranila unošenje mobitela. :p

E, a ovako je to izgledalo prije dvije godine u Koprivnici kada (naročito) Ian nije izgledao tako loše pa smo/sam mogli fotkati:








Kao što žig na slikama kaže ovo su moje 4 fotke, a da je Ian hirovit pokazuje i posljednja fotka iznad na kojoj mi plazi jezik dok ga slikam. Ipak, nakon toga mi se nasmijao.
I ja njemu.

02.10.2009. u 01:14 • 11 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



< listopad, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Komentari da/ne?

CLICK on the UK flag or HERE - returnofalterego.tumblr.com for English version!!

blogging... music, text & photo...


© copyright by Anastazija Vržina, 2005-2014.
Sva prava pridržana/ All rights reserved.


Sav sadržaj na ovom blogu autorski je zaštićen, stoga tražite dozvolu za korištenje il' će bit frke.

službene stranice/ official pages:
Anastazija's Official Site
Anastazija's Twitter
Anastazija's YouTube video Channel

čitajte me i na:
venia-mag.net
cmar-net
ravnododna.com
BLOG.HR

Mailto: CLICK here!



pretraživanje returnofalterego.blog
Loading


najava događanja - koncerti

srpanj 2014
01.07. Neurosis, Zagreb, Jedinstvo
03.07. TOP GEAR, Zagreb
09.07. Metallica, Alice In Chains, COB Beč, Krieau
09.07. John Fogerty, Piazza Unita Trieste
10.7-13.7. Masters Of Rock, Vizovice, Češka
10.-13.7. EXIT festival, Novi Sad
15.07. Deep Purple + Gibonni, Zadar, Jazine
15.07. Hugh Laurie, Zagreb, Šalata
17.07. Deep Purple + Gibonni, Ljubljana, Križanke
17.-.19.07. Medvedgradske glazbene večeri, Zagreb, Medvedgrad
18.07. Scorpions, Piazza sul Brenta Padova
20.-26.7. Metaldays Tolmin, Slovenia
23.7.2014. Neil Young, Beč, Austria

kolovoz 2014
01.-2.8. Seerock Graz, Graz Austria
01.8. Joss Stone, Pula, Arena
01.-3.8. Schengenfest (HIM, 2Cellos, Morcheeba, Kiril Džajkovski), Slovenija, Vinica Bela Krajica
02.8. Status Quo, Pula, Arena
02.8. The National, Superuho festival Šibenil
03.-5.8. SuperUho Festival (The National / Fuck Buttons / Black Lips / Repetitor / Punčke / Bernays Propaganda...), Šibenik
06.-9.8. Brutal Assault, Jaromer, Češka
11.-18.8. Sziget festival, Budimpešta Mađarska
12.8. Zaz, Zadar
14.-16.8. Sabaton Open Air, Falun, Švedska

rujan 2014.
04.9. Editors, Zagreb, Tvornice kulture
08.9. Jack Oblivian & Shieks, Zagreb, Tvornice kulture
29.9. Finntroll, Gala Hala, Ljubljana
30.9. Alestorm & Brainstorm, Vintage Industrial Bar, Zagreb

listopad 2014.
01.10. Rage, Budimpešta
11.10. Future Islands, Zagreb, Močvara
20.10. Deathstars, Budimpešta, A38
21.10. Anathema, Beč, Szene
22.10. Deathstars, Beč, Szene

studeni 2014.
06.11. Michael Buble, Arena, Zagreb
09.11. Gaslight Anthem, Zagreb, Tvornica Kulture
16.11. Stiff Little Fingers, Zagreb, Tvornica Kulture
16.11. One Republic, Ljubljana, Dvorana Stozice
19.11. Slash, Austrija,Beč, Stadthalle

prosinac 2014.
04.12. Pips,Chips&Videoclips, Zagreb, Dom Sportova
14.12. Bryan Adams, Ljubljana, Dvorana Stožice

izvještaji/ recenzije

koncerti u slici i riječi:
malo zapela s updatiranjem :)
LENNY KRAVITZ + RAPHAEL SAADIQ 2011, Zagreb
THE HUMAN LEAGUE 2011, Zagreb
RAMMSTEIN + DEATHSTARS 2011, Zagreb
HURTS 2011, Zagreb
GEORGE MICHAEL 2011, Zagreb
APOCALYPTICA 2011, Zagreb
KORN 2011, Zagreb
ARCADE FIRE 2011, Zagreb
BON JOVI 2011, Zagreb
JOE COCKER 2011, Zagreb
SHAKIRA 2011, Zagreb
HLADNO PIVO 2011, Zagreb
ADASTRA 2011, Zagreb
ROGER WATERS "THE WALL" 2011, Zagreb
THE GODFATHERS 2011, Zagreb
FAITHLESS 2011, Zagreb
MAJKE / PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS 2011, Zagreb
PLAN B 2011, Ljubljana
NENO BELAN 2011, Zagreb
MALEHOOKERS 2011, Zagreb
RUNDEK CRGO TRIO, 2010 Zagreb
ĐORĐE BALAŠEVIČ 2010, Zagreb
ZORAN MIŠIĆ 2010, Zagreb
WHITE LIES, PAUL GILBERT, CARIBOU, YANN TIERSEN, ATOMSKO SKLONIŠTE, RUBIKON, 2010, Zagreb
RICHIE KOTZEN, JOE BONAMASSA, JOE SATRIANI 2010, Zagreb
ERIC SARDINAS 2010, Zagreb
GUNS'N'ROSES + DANKO JONES, 2010, Zagreb
THE GOSSIP 2010, Ljubljana
BILLY IDOL 2010, Ljubljana
RUBIKON 2010, Zagreb
ZORAN MIŠIĆ & GIBONNI 2010, Gradiška
MUSE & KASABIAN 2010, Milano
SKUNK ANANSIE 2010, Zagreb
DAVID GUETTA 2010, Zagreb
GIBONNI 2010, Varaždin
GIBONNI 2010, Zagreb
RAMMSTEIN 2010, Zagreb
SPANDAU BALLET 2010, Zagreb
DEPECHE MODE 2010, Zagreb
AUSTRALIAN PINK FLOYD SHOW 2010, Zagreb
THE 69 EYES 2010, Zagreb
PARNI VALJAK 2009, Zagreb
PET SHOP BOYS 2009, Zagreb
BACKSTREET BOYS 2009, Zagreb
SIMPLE MINDS 2009, Split
THE CULT 2009, Zagreb
VOODOO LIZARDS 2009, Varaždin
U2 / SNOW PATROL 2. dan 2009, Zagreb
U2 1. dan 2009, Zagreb
BRUCE SPRINGSTEEN 2009, Udine
CARLOS SANTANA,ERIC BURDON, SOLOMON BURKE 2009, Varaždin
RAZORLIGHT, PRIMAL SCREAM, THE CHARLATANS 2009, Zagreb
SIMPLY RED 2009, Ljubljana
SINEAD O'CONNOR 2009, Ljubljana
TONY CETINSKI 2009, Zagreb
NIGHTWISH 2009, Zagreb
BEYONCE 2009, Zagreb
ERIC SARDINAS 2009, Zagreb
ZDRAVKO ČOLIĆ 2009, Zagreb
TBF & St!llness 2009, Zagreb
BLACKMORE'S NIGHT 2009, Zagreb
PRLJAVO KAZALIŠTE 2009, Zagreb
ZA ĐORĐA NOVKOVIĆA 2008, Zagreb
GIBONNI 2008, Zagreb
WITHIN TEMPTATION 2008, Zagreb
MUSE 2007, Zagreb
IGGY POP, CHK CHK CHK, HOLD STEADY 2007, Zagreb
SONIC YOUTH, NEW YORK DOLLS, HAPPY MONDAYS 2007, Zagreb
THE CULT, ILL NINO, MAJKE, THE SCORPIONS 2007, Koprivnica
INXS 2007, Zagreb
KAISER CHIEFS, PLACEBO, QUEENS OF THE STONE AGE 2007, Zagreb
MICK HARVEY, PAUL GILBERT, HARMFUL, DIRTY THREE, GIPSY KINGS 2007, Zagreb
HLADNO PIVO 2007, Zagreb
KOOL & THE GANG 2007, Zagreb
VATRA RAMIREZ 2006, Zagreb
SEAL 2006, Zagreb
PUBLIC ENEMY 2006, Zagreb
MARIZA + TAMARA OBROVAC 2006, Zagreb
GIBONNI 2006, Zagreb
SIMPLY RED 2006, Pula
JOE SATRIANI 2006, Zagreb
VROOOM, URBAN 2006, Zagreb
SISTERS OF MERCY 2006, Zagreb
SIMPLE MINDS 2006, Zagreb
DEPECHE MODE 2006, Zagreb
SIDDHARTA 2001, Zagreb


fotoputopisi:
putopis Australija I
putopis Australija II
putopis Australija III
putopis Australija IV
putopis Australija V
biljke Australije

pretraživanje po arhivi

recenzije filmova:
Apocalypto
MOTOVUN: prvi dio
MOTOVUN: drugi dio
Grad svjetla
Australia
Wrestler
U vrtlogu igre

priče:
Vaya Con Dios
Mika
Paranoia
Mjesto na kraju svijeta
Titovi nogometaši
29.11.
River's run (Pod mostom)
Neznanac
Za šaku kikirikija i patriotizam
Samo jednom se grebe (pismo jednom uredniku)
Ispovijest jednog psa


poezija:
...nastavit će se
Peron 3
Cesta za nikuda
Prođi me dalje
uz foto "U sumrak" 02
uz foto "U sumrak" 03
uz foto "U sumrak" 04
uz foto "U sumrak" 05
uz foto "U sumrak" 06
uz foto "U sumrak" 07
uz foto "U sumrak" 08
uz foto "U sumrak" 09
December, 31 (31. prosinac)
uz fotos "Arhitektura noću" 01
uz fotos "Arhitektura noću" 02
uz fotos "Arhitektura noću" 03
Bezimena
Prolazi ponoć
Zvezdana prostirka
Snivaj noćas
Bezizlazno je to
Proljetni Blues
Move into my life

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se