subota, 18.02.2012.

Isprika i pojašnjenje

Dragi moji, vjerojatno primjetiste da me dugo nije bilo i možda se pitate zašto je to tako.

E pa, odgovor je vrlo jednostavan, naime, meni je nakon desetak godina zajedničke suradnje, Mirko the computer, prekinuo suradnju. Da, vjerojatno ste već pogodili da mi je crknuo komp.

I sad, eto, zapela sam na nekom starom računalu i upravo primjetila koliko volim zareze.

ZAREZI cerek

Zanemarivši ovu sitnu digresiju, potpuno sam nemoćna u pisanju suvislijeg posta dok ne dobijem novi laptop ili se nekako snađem, jer ovo čudo na kojem sam trenutno ne vrijedi ni pišljive bobe.

A što je najgore od svega, napisala sam vjerojatno najduži post u životu o Iman i Lokiju u prošlosti i sad ne znam hoće li mi ga striček majstor uspjeti spasiti, kao ni ostatak stvari koje su mi bile spremljene. cry


Gdje me možete kontaktirati?

Hogwarts Marauders RPG - moj forum, uređujem ga sa par ljudi, novi je i radimo na privlačenju "publike"

Glazbena Preporuka - facebook stranica koju uređujemo prijateljica i ja, napravismo ju neki dan i relativno je nova i zelena

Osobni Facebook - da, to sam ja (:

BellHoran - drugi blog, trenutačno još manje aktivan nego ovaj, pišem ga sa prijateljicom

Moj Tumblr - tu se malo igram u photoshopu i etc. ali trenutno ni to ne mogu

Moj Polyvore - trenutno ne toliko aktivan, ali povremeno sam i tu online

Vampirski Dnevnici forum - pomažem i sa radom ovog foruma

Ima me još i na MiH-u, Alecto-u, HDR-u, ...

Volim vas (:


Jučer sam čak i pokušala sastaviti kopiju svog posta od prije, ali mi se nije dalo toliko pisati. Nabacila sam na papir tek par riječi, ali sam u tome failala, totalno. Svejedno ću ga staviti tu, da dobijete ideju kakva je osoba Iman bila, ali nije to - TO.


„Kunem ti se pred Alahom, ako nam Salima ne donese čaj s mentolom u roku od nekoliko trenutaka, bit će krvi!“

„Iman, smir...“

„Da se smirim? Ja, u svojoj kući? Želiš da se smirim unatoč činjenici da za mene radi obična hrpa... HRPA!“

„Želiš li završiti tu rečenicu, Iman Hamid?“

Izraz na licu sedamnaestogodišnje prijestolonasljednice, kćeri šeika od Irqaba je bio neprocjenjiv u trenutku kada je taj isti šeik prekinuo njezinu redovitu tiradu protiv nesposobne posluge. Bilo da bi prosvjedovala protiv svake atraktivnije zaposlenice, ljubomorno čuvajući svog usamljenog oca sklonog kratkim avanturama, ili bi joj zasmetao neugledni sluga suprotnog spola, primjedbe su uvijek postojale, i po njoj su bile na mjestu.

„Papi, znaš da nisam tako mislila“, djevojka je započela maznim tonom, „samo sam sada prošla kroz fazu krvarenja i, pa znaš.“

„Tako“, pomislila je i prepredeno se nasmiješila, „mrzi kad spominjem teme o kojima ne zna ništa, pogotovo zabranjene poput ove. Izvukla sam se.“

„Iman, preslična si svojoj majci.“

Kako je Ahmad napuštao prostoriju u koju je praktički tek i ušao, okrenuo se posljednji put i razočarano pogledao svoju jedinicu. Previše ju je volio da bi joj stvarno spočitnuo kako ga njeno ponašanje polako izjeda iznutra, ali ...



Nisam vas nikad pitala kako vam se sviđa Jade fizički. I, što kažete?





I tu sam stala, usred rečenice. Ne brinite, vratit ću se ja sa pravim postom, previše volim Jade da bih odustala. Do tada vas sve čitam i komentiram, i žao mi je što to neko vrijeme nisam mogla. (:


09:26 | Komentari (50) | Print | ^ |

nedjelja, 22.01.2012.

PROLOG

Rođena u Maroku 5 mjeseci nakon velike oluje, Jade (Ha-day) Hamid je od prvog dana imala sve, osim roditeljske ljubavi. Kao plod silovanja Iman Hamid, kćeri bogatog šeika od Irqaba, tradicija bi nalagala da joj se još u majčinoj utrobi život prekine žrtvovanjem velikom Alahu, što u njenom slučaju nije izvršeno.

"Zašto?“ vjerojatno prolazi vašim glavama.

Iz jednostavnog razloga.

Ona je naime kćer Lokija, u nordijskoj mitologiji boga a ustvari vrlo čudljivog demona koji je Iman ugledao dok je sa svojim sluškinjama i družbenicama ulazila u vodu radi ritualnog pranja i odmah je poželio imati.

Preobrazivši se u ljudsko naličje, i to jedno od sebi najdražih, markantnog bijelog muškarca, pokušao ju je osvojiti, što mu nije uspjelo. Štoviše, naišao je na izrugivanje i žestoko odbacivanje svojih pokušaja.

Ljutit zbog njezinog prezira on izaziva oluju ogromnih razmjera koja će se još godinama nazivati „Velikom olujom bogova“ i otima Iman te ju zlostavlja na sve moguće načine.

Posramljenu djevojku vraća samohranom ocu (majka joj je umrla kad je bila vrlo malena) i ona mu dakako sve priznaje te ga pokušava uvjeriti u istinitost svojih riječi, što jedan tradicionalni Arapin poput Ahmada Hamida nikako ne može prihvatiti.

Ipak, svoju jedinicu odluči ostaviti na životu i dopustiti joj da rodi dijete, kopilana kako ga on naziva, koje raste nadnaravnom brzinom.

4 mjeseca prije termina, malena Jade izbori svoj put iz majke, nanijevši joj smrtne rane i od tada pa sve do danas ostaje djedovom miljenicom i jedinom nasljednicom naftnog carstva Irqaba.

Samo, kao jednom poludemonu, nepredvidiva narav stvara probleme i ovoj djevojci. Osjeća kao da u sebi ima dvije zvijeri: prvu, koju naziva Bijes i koja ima česte izljeve, nanoseći teške ozljede ljudima oko sebe i drugu, još goru, djetinju zvijer bez imena, biće koje se igra sa okolinom na najgori mogući način – manipulacijom.

Potpuno svjesna tih napasti koje žive u njoj i ustvari su samo dijelovi njene osobnosti, Jade se trudi, ili to barem pokušava , ostati normalnom i provesti ostatak svoje mladosti na najbolji mogući način, premda joj je to sve teže i teže.

Nedavno je primjetila da joj se po rukama i leđima stvaraju neobične mrlje koje se znaju povući i opet nastati. Nije sigurna što one točno znače ali i ne želi nikome reči za njih, svjesna kako je jedinstvena i kako ju niti jedan doktor nikad nije mogao pregledati (čim bi ju dotakli znala bi ih slučajno ubiti), čime dolazimo do još jednog od njezinih problema – njene moći.

Poput Rogue iz X-mena, kroz svoje ruke ali i ostatak tijela, apsorbira životnu energiju osobe koju dotakne. Naravno, može ju kontrolirati jer je rođena s njom, ali ne uvijek, pogotovo ne u situacijama u kojima izgubi živce, nakon čega se njen djed mora pobrinuti za trupla koja ostanu za njom.

Ukoliko osoba kojoj ukrade energiju sadrži nešto posebno u sebi, gotovo magično, za Jade je moguće i taj segment pokupiti, hraneći se magijom i postajući još moćnija.

No tih osoba nije mnogo u svijetu i ona je odlučila da će ih možda jednom potražiti, ali samo možda, jer ukoliko prevagne njezina dobra strana, ostavit će ih na miru.

A tu je i problem njezinog oca, Lokija. Nakon što je osramotio Iman, nije se više nikad potrudio posjetiti ili pogledati ju i tako nikad nije ni saznao za svoje dijete, dijete koje ima potencijal da postane i snažnije i veće od njega.

Ali on sada osjeća kolebanje u svijetu, naslućuje da se nešto događa i možda uskoro odluči posjetiti svoju staru prijateljicu koja se nalazi upravo tamo gdje sve izvire. Kako li će se samo iznenaditi kada ju pronađe na groblju ili točnije, kada ju ne pronađe živu.


Ovo je Jadeina priča. Potpuno surova, fantastična i nerealna. Nikad nisam pisala u ime mračnog glavnog lika, a kamoli junakinju. Sve mi je tako novo i zanimljivo, želim iskoristiti mogućnosti kojih je dosta i to što bolje mogu.

Ispravite me, kritizirajte, pomozite mi, jer želim učiti.

Nadam se da će vam se Jade svidjeti, jer meni se ona zaista sviđa i sigurna sam da zaslužuje radnju.


19:29 | Komentari (61) | Print | ^ |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.