četvrtak, 26.03.2015.

Starry Eyes (2014)



Sve u svemu: 3 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

Mlada Sarah sanja o velikoj glumačkoj karijeri, stoga se jedan dan upućuje na audiciju jedne filmske kuće gdje će ubrzo biti suočena sa smrtonosnim dogovorom koji će morati prihvatiti ukoliko želi slavu i bogatstvo...



Interesantna radnja ovog relativno svježeg horora privukao me još i prije, no s obzirom da imam barem 130 horora na listi za gledanje, imam taj problem da moram pokrpati rupe komentirajući horore koje sam pogledao, a koji se nakupe jer jednostavno, nekada niti nemam volje, a niti vremena raditi recenziju po recenziju. Starry Eyes pogledao sam prije nešto više od tjedan dana i očekivano sam ostao relativno zadovoljan viđenim. Nisam očekivao ništa spektakularno, očekivao sam nešto drugačije i sudeći po svim komentarima i kritikama - nešto iole bolje od onoga što nam se servira u horor svijetu posljednjih godinu dana. Veoma ambiciozan projekt Kevina Kolscha Dennisa Widmyera rezultirao je miksom nasilne, mračne i misteriozne spletke koja se odvija u životu mlade i lijepe wannabe glumice. Općenito, ovo bi se na neki način mogao nazvati self-torture film zato što preispituje granice ljudske volje i ljudskih želja, prvenstveno misleći na to što je sve čovjek spreman napraviti kako bi sklopio "sporazum s vragom" i čega se spreman odreći. Dolazeći u Astreus Productions koji joj naknadno, nakon veoma dubokog testiranja odluči ponuditi ulogu, stvari po Sarah krenu veoma lošom putanjom, koja je, po već mitskom paktu, trebala završiti u dobrom smislu, nakon što se dogode svakojaki užasi.



Film nije zamoran, ali nije ni napet niti scary. Jezivost u svom obliku zauzima mjesto u scenariju, ali, da nema te klasične stravične radnje i nadnaravnoga, film bi se lako mogao smatrati nešto žešćim trilerom. Gore scene su dakako prisutne, kao što to većinom i biva u novim hororima, no nisu inovativne i nisu pretjerano interesantne za gledati, prvenstveno zato što znate što će se dogoditi s određenim likovima kako priča teče kroz film. Predvidljivosti ne manjka, no sve je to upakirano u kvalitetan razvoj priče koji oscilira u velikim intervalima. Mlada glumica Alexandra Essoe fantastično je odglumila protagonisticu i nosila je cijeli film te bi, kad bi nastavila snimati slične ambiciozne projekte uistinu bi postala jedna od scream queen glumica, kao što joj to lik želi postići u ovome filmu. Kako film napreduje, tako se i misterioznost lagano gubi, a dobiva se na dinamici i na netrepeljivosti prema nekim likovima, a brutalnost izlazi na svoje. Protagonistica prolazi kroz faze fizičkog i psihičkog raspadanja, sve do kraja filma kada se situacija znatno mijenja i kreće u nekom meni neočekivanom smjeru, no film završava previše obično, nakon što se sve izdogađa u međuvremenu.



Iako je kraj malo ukakio motku, Starry Eyes sadrži vražje spletke i veoma simpatična scenaristička rješenja kroz film tako da vjerujem da će horor ljubiteljima stvarno ostati u solidnom sjećanju, no da ću ikada više razmisliti gledati ga ponovno, to svakako ne, ali za one time experience, definitivno se isplati.

18:05 | Komentari (0) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>