subota, 14.06.2014.

Joy Ride 3 (2014)



Sve u svemu: 2 / 5 headbang
Više o filmu: Imdb.com
Video

Grupica utrkivača odlazi prema Kanadi na jednu njima važnu utrku. Nakon što skrenu na prečicu, vozač kamiona neprestano im je za petama i lovi ih dok ih sve ne isprepada i na kraju ne ubije...



Rusty Nail nam se vratio nakon šest godina. Nisam siguran koliko sam očekivao ovaj povratak, a još manje sam siguran koliko sam to želio nakon meni očajne dvojke, no što je tu je, red je da se pogleda što nam je novoga ovaj manijakalni kamiondžija pripremio. Prizori u filmu su prilično slični kao i u prethodnicima: usamljena cesta, odmarališta, moteli, Rustyjeve potjere, nekolicina mladih žrtava i bum - nekakav neočekivan kraj. Ista šablona događa se i ovdje, samo što ovdje prvi puta imamo prilike vidjeti Rustyja u svom fizičkom obliku te se ovdje dosta često pojavljuje i najbrutalniji je dosad. Koliko sam zapravo očekivao nekakav torture porn splet događaja u ovom serijalu to je diskutabilno, no evidentno je da se trojka više priklanja dvojci po količini brutalnosti i splatter scenama, dok je jedinica bila pravi psihološki triler. Primjese ostalih modernih horrora također se mogu primijetiti u ovom ne baš originalnom nastavku, a to je upravo ono što me je najviše zasmetalo u filmu - manjak originalnosti i podbačaj na scenariju. Nikakva očekivanja nisam imao, a i dobio sam uobičajenu besciljnu jurnjavu američkim cestama gdje se nalaze svakojaki manijaci, no Joy Ride serijal je ipak dosta popularan i neshvatljivo mi je kako se iz tako dobrog prvog dijela može napraviti ovako blijeda kopija bez trunke autentičnosti. Joy Ride 3 mi je upravo zbog takvih stvari potpuni promašaj.




Rusty je, ako ste gledali prijašnje dijelove oduvijek bio inteligentan manijak, nikada nije ništa radio bez opreza ili bez ponavljajućih provjera svojih radnji, ali ovdje je prešao na neki novi nivo te je postao maestro za zamke i bespotrebne smicalice, kao da gledamo Jigsawovog nasljednika u puno gromadnijem obliku, inače, Ken Kirzinger je također utjelovio Jasona Voorheesa u Freddy vs. Jason. Prilično mlaki i neemotivni likovi nisu mogli biti spašeni od tobože nešto boljih glumaca, a njihova sudbina gledatelju neće biti uopće toliko bitna, ako već budete gledali film s oprezom, jedino što će vas zanimati je ustvari način na koji će ubojica masakrirati sljedeću žrtvu, makar nije ni bitno tko je sljedeća žrtva.
Zamke i načini ubojstava od početka filma su zapravo najbolje što se filmu moglo dogoditi. Ima ih nekoliko inteligentnih, nekoliko još neviđenih, ali svakako je dobro što je Rusty uključio svoju maštu i malo prodrmao gledatelje, no vjerujem da se ovakav tip filma ne bi ni gledao da nije nastavak popularnog serijala. U filmu sam zabilježio previše nepovezanosti, mlaćenja prazne slame, govorenja u prazno da se jednostavno nisam mogao pomiriti s nekim scenarističkim pogrešnim manipulacijama gledateljstva da se pokrije sva nelogičnost. Kraj filma također ne bih previše komentirao, jednostavno me neugodno iznenadio i nisam očekivao da se itko može dosjetiti takvog raspleta događaja. No, ima nas svakakvih.



Ok zamke i ubojstva, unaprijeđeni Rusty Nail, bezvezni likovi, slab scenarij i dobili smo još jedan loš nastavak. Bude li nekim slučajem četvorke, iz dubokog poštovanja prema prvom dijelu nastojat ću baciti oko, ali s očekivanjima manjim od patuljastog mrava.

17:34 | Komentari (0) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>