ponedjeljak, 20.05.2013.

Texas Chainsaw 3D (2013)




Sve u svemu: 1,5 / 5 headbang
Više o filmu: Imdb.com
Video

Heather je mlada djevojka koja odlazi u Texas kako bi naslijedila imanje od svoje nedavno preminule bake za koju nije ni znala...nije ni znala podatak da u podrumu kuće obitava masovni ubojica s motornom pilom i da dolazi zajedno s kućom...




O.K., mislim da je kompletan filmski splet oko 'Teksaških masakrova' jedan od najkompliciranijih u filmskoj povijesti. Famu smo počeli davne 1974. godine sa odličnim originalom, zatim smo dvanaest godina poslije dobili drugi nastavak, treći je uslijedio četiri godine poslije, a četvrti, definitivno najtužniji od svih, 1994. godine. Zatim smo dobili i prvi remake 2003. godine, koji je serijal malo uzdigao te je opravdao status dobrog remakea. 2006. godine dolazi prequel vjerojatno originalu, gdje se upoznaje glavni negativac Leatherface i povijest njegove obitelji. Sedam godina poslije dolazi nam 3D oblik masakriranja, jednostavnog naziva 'Texas Chainsaw 3D', koji je stvari u potpunosti napravio kaotičnima. Naime, izgleda da je ovo nekakva vrsta nastavka na original i da dijeli težinu jednako kao i drugi dio. Koliko je to moguće pratiti, prosudite sami ako hoćete. Činjenica jest da se oko svih tim imena u toj psihotičnoj obitelji teško možete prisjetiti, pogotovo zato što su u remakeu dodatno promijenili prezimena i imena, a Leatherface je također promijenio nekoliko izvornih imena. U svoj toj kaotičnosti jednostavno nisam mogao probaviti još jedan Chainsaw Massacre film te sam odmah znao da se upućujem u gledanje potpunog promašaja. Očekivanja su mi se ispunila, dobio sam najgori film o toj poznatoj horror legendi odmah poslije uvjerljivo najgoreg četvrtog dijela.




Ima brdo segmenata filma koji su apsolutno loši, a nastojat ću nabrojati samo njih par da mi osvrt ne bude predugačak. Prvo, priča...teško je govoriti o nekom smislenom činu kada gledate Leatherfaceovu nećakinju, rođakinju ili što li već je kako se bori sa svojom lošom glumom, a pri samom kraju filma sa neuvjerljivim psihološkim obratom svog karaktera. Priča teče nevjerojatno nelogično, postoje neke nemoguće scene kada jednostavno ne možeš vjerovati kako netko može uopće snimiti takvo što, a da bude imalo realno ili dostojno. Zatim, scene sa lažnom krvi i neke scene ubojstva su jednostavno loše napravljene, gledatelj se teško može uživjeti u patnju nekog lika kada jednostavno ništa ne izgleda toliko uvjerljivo. Nadalje, 3D je opet pokazao status nepotrebnosti u nekom horroru pa se tako i ovdje pokazuje u potpunosti bespotrebnim. Postoje čak i neke scene koje se namjerno baziraju na tome, ali je to toliko ispalo slabo da sam se par puta lijepo nasmijao. Gluma me također nije zadovoljila, prvenstveno zato što su protagonisti užasno antipatični i ne pružaju mi nikakavu zabavu tijekom gledanja, Leatherface nije loš, nekako je slabiji, ali i dalje izgleda prilično brutalno. Da se ne kaže da film baš nema ni jednu dobru stvar, reći ću da su neka ubojstva napravljena u stilu Teksaškog masakra, znači brutalna s pravim gore scenama. Vizualno je film također neloš, makar je u toj kućerini imao puno više potencijala da se nešto kvalitetnije napravi, a još jedna dobra stvar je što ima i nekoliko trzavih scena, iako ne broje velike brojke, par puta se gledatelj može stresti na neko pojavljivanje Leatherfacea ili ostale jezive scene.




Vjerojatno priča oko teksaškog masakra ovdje neće stati, mnoge mlađe generacije nažalost će odrastati upravo na ovakvim lošim prikazima jedne okvirno genijalne i prave horror priče. Samo se pitam što je sljedeće: nastavak prvog remakea ili prequel trećem dijelu? Tko to zna, ostaje nam da vidimo gdje će se moći sljedeće namlatiti pare.

15:18 | Komentari (0) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>