ponedjeljak, 15.04.2013.

The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia (2013)




Sve u svemu: 2,5 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

Mlada obitelj seli se na prilično staro imanje u Georgiji, a s vremenom uočavaju kako nisu domaćini kuće, već samo gosti. Prisutnost koja ih proganja danima otkrit će mnoge tajne o povijesti imanja i o ljudima koji su na njemu nekoć živjeli...




Isprike zbog rijetkog pisanja već sam sto puta iznio, ali zbog moje neaktivnosti blog je već sredinom 2012. godine počeo biti slabije posjećivan, tako da se moram dobro potruditi kako bih vratio staru 'slavu'. Ali, obveze sa strane jednostavno me sprječavaju da gledam same horrore, kamoli da to još prenesem na virtualni papir. No, da barem prokomentiram ono što sam uspio pogledati ovog mjeseca.
Opsjednuti 2: Duhovi Georgije, kako je kod nas lijepo prevedeno, iako bez previše smisla, već je bio dostupan početkom 2013. godine te je pobrao mnogo mlakih kritika, tek poneku pristojnu, ali većinu loših. Svojevrsni nastavak na solidnu jedinicu ustvari ne donosi nešto previše smisla te nema nikakve poveznice na prvi dio. Čak ni naslov ne može biti gluplji nego što jest. Duhovi su postali već toliko izlizana tema da se jednostavno teško može u današnje vrijeme smisliti nešto novo i iznenađujuće. S obzirom da je prvi dio postigao relativan uspjeh te je postao popularan, logično bi bilo da film bude uspješniji ako se nadoveže uz naslov popularnog prethodnika. Vjerujem da ništa ostalo nije bio razlog.
Dakle, obitelj koja se sastoji od muža i žene te njezine sestre i male kćeri prisustvuje paranormalnim događajima koji su se tijekom filma ubrzo počeli razvijati i kasnije su eksplodirali i ostavili velike posljedice. Doduše, film se ne može pohvaliti nekim pametnim inovacijama, ali razlog zbog kojeg sam mu dao prosječnu ocjenu svakako su scary scene, kojih u filmu ima napretek. Iako nije svaka ubola na pravi način, toliko ih se naslagalo da ste se jednostavno morali dvaput ili triput stresti, koliko god bili otporni.




Atmosfera filma također nije loša, ekipa se potrudila da destinaciju filma stavi na neko zabačeno mjesto bogu iza nogu, i makar to ne imalo previše smisla (tko bi se selio na imanje jako udaljeno od grada?), destinacija je okružena šumom iz koje neprestano dopiru brojni sablasni zvukovi te se likovi nebrojeno puta upućuju u šumu izvidjeti odakle dopire zvuk, što naravno završi sa nekom posljedicom ili sa jezivom scenom popraćenom prikladnim zvukovima. Što se tiče glume stvarno nemam nikakvih prigovora, a posebnu pozornost bih obratio na malu Emily Alyn Lind koja je u svakoj sceni briljirala te se odlično snašla. S obzirom da film nema neku posebnu radnju jer zapravo sve vidimo u prvih pola sata, redatelj i scenarist na monotone i slabe načine su pokušali učiniti ostatak film zanimljivim, tako da je zapravo mali broj protagonista morao biti potpomognut sa mnogim 'side' likovima, koji su većinom ubačeni u film bez nekakve posebne veze. Prije nekoliko dana primijetio sam da se radi i na trećem dijelu, tako da ćemo vjerojatno taj put dobiti Haunting in Connecticut: Evil in Massachussets. Što se sve ne radi zbog popularnosti...




Slobodno preskočite ovaj film, kažem, nećete nazočiti ničemu novom ni inovativnom upravo zbog toga što je ovo još jedan veoma mlak i proziran film. Izvlači ga dobra gluma i dobre jezive scene, sve ostalo je za potpuni zaborav. Nadajmo se da će treći dio izvući nešto bolje, ali nekako sumnjam u daljnji uspjeh ovog, nadam se kratkog serijala.

02:37 | Komentari (0) | Isprintaj | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>