srijeda, 21.12.2011.

Final Destination 5 (2011)



Sve u svemu: 3,5 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

Preživjeli sa velike nesreće na mostu preko rijeke moraju naći način kako prevariti Smrt, jer će ona kad tad doći po njih i dovršiti posao koji nije na mostu...



Eto nam već i petog dijela. Final Destination serijal mi je, kako sam već rekao, dosta prirastao srcu i uvijek ću ga pogledati (nešto slično kao i Saw serijal) i zasad je u ovih pet nastavaka uspio održati tu neku kvalitetu koju prate odlično realizirana i maštovita ubojstva. Vjerojatno će ovaj serijal nastaviti sa odličnom kino zaradom, jer ovakve spektakle definitivno treba popratiti i u kinematografima. Prva tri dijela nisam recenzirao jer ih stvarno nisam gledao u zadnje vrijeme, pa čak i otkako sam otvorio ovaj blog, a četvorku sam recenzirao početkom prošle godine. Nisam siguran hoće li i dalje krenuti sa nastavcima, ali svakako, kad bi im ovo bilo finale, bilo bi to jedno zabavno i vrlo dobro provedeno finale. Final Destination 5 me je prilično uzdrmao i vrlo pozitivno iznenadio, nisam mislio da će biti bolje od prosječne četvorke, ali u tome je uspio. Početak filma nas ne uvodi u nešto pretjerano zanimljivo, vidimo desetominutno upoznavanje sa likovima, a onda kreću sranja na mostu i posljedice toga se očituju kroz cijeli film. Poznata šablona za ovaj serijal, uvijek drugačije destinacije, uvijek različiti likovi, različita ubojstva, i eto ga! Dobili smo još jedan uspješan horror film, a što je najbolje, dosta zabavan i opet inovativan, iako ima četiri prethodnika.



Prvo što volim vidjeti kod ovog serijala su svakako 'zamke' i ubojstva, moram reći da su efekti na jako visokoj razini, ako se malo bolje zagledate, svejedno nećete moći naći nikakvu pogrešku, jer sve je napravljeno veoma realno, pa čak i neke fizički nemoguće stvari izgledaju dosta uvjerljive. Nijedna zamka se ne ponavlja, ne nedostaje novotarija, a gluma je kao i uvijek neki prosjek koji nije ni toliko bitan za stvaranje neke atmosfere, jednostavno glumci nisu ništa posebni niti imaju puno iskustva, jedinog koga ovdje poznatijeg vidimo je Tony Todd, legendarni mračnjak (ne samo što je crnac) koji uvijek oduševi svojom pojavom, bila ona sporedna ili glavna. 3D efekte nisam ni vidio, jer nisam gledao u kinu, ali po nekim scenama mogu pretpostaviti gdje su htjeli staviti tu tehniku. Na kraju možemo vidjeti par odličnih scena s kojima su na neki način zaokružili cijeli serijal, te se film nije mogao bolje završiti.



Baš me lijepo petica iznenadila. Nakon pomalo razočaravajuće četvorke, ovo je bio sjajan početak kraja, ili kraj početka ovog serijala. Baš me zanima hoće li ići dalje, ili će ostati sve na ovome. Vrlo dobar dio.

10:26 | Komentari (0) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>