srijeda, 08.12.2010.

The Crazies (2010)



Sve u svemu: 3 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

Stanovnike malog gradića Iowa obuzme bijes kao neka vrsta virusa ili zaraze, a uzrok su vojne kemikalije i pokusi koji su dospijeli u lokalnu vodu za piće...



Vidi, vidi. Na mom blogu se nakon nepunih mjesec dana opet piše o remakeu. Sada ispada da je 2010. godina zapravo rezervirana samo za rimejkove (Wolfman, Piranha), što i nije neistina, zapravo. Kako god želim pogledati neki film iz 2010. godine, ima veze sa prošlim filmovima. No, međutim, naišao sam na film ovakvog kalibra koji mi se učinio zanimljiv, pa i nebitno što original Crazies iz 1973. nisam gledao. Za original je bio zaslužan George A. Romero, već svjetski poznat redatelj zombie horror filmova. Iako neki kažu da je original bio krah, a neki dobar film, mislili su da Romero ostane samo pri zombie filmovima. Pogledao sam remake pod palicom Brecka Eisnera...što reći? Mislim da su Krejzisi u globalu čisto solidan film kojeg bi se bez neke veće težine moglo komotno popratiti do kraja. Ponavljam, ne mogu ga uspoređivati sa Romerovim filmom, ali u svakom slučaju mogu reći da mi je brzo prošlo ovih sat i pol vremena filma.



Poznata infekcija većeg dijela populacije i nije neka novina, sjetimo se npr. filma 28 Days Later gdje također dolazi do poremećaja ljudskog društva i gdje upada vojska koja ubija sve što je i zaraženo i zdravo. Loša slika vojske je i ovdje prisutna te se i ovdje oni smatraju negativcima, čak nekad i više nego sami zaraženi. Nije baš prikladno, ali nije ni toliko uočljivo. Glumci su dosta dobri, protagonisti imaju dobre karakterne crte, ali problem je što se teško možeš poistovjetiti s njima ili stati na njihovu stranu. Tako da zapravo cijeli film ti nije ni bitno kako će oni završiti, želiš samo vidjeti što više zanimljivih scena ubojstva, kojih ima dosta. Cijeli film teče nekako šaroliko i brzo, makar neki rekli kako je film monoton, ja se ne bih složio. Prvih pola sata su jako dobri, drugih malo manje, a trećih je opet zanimljivo jednako kao i prvih. Nekakve mane filma bi bile loši efekti u dosta scena, loši dijalozi, izigravanje lažne hrabrosti, par nemogućih scena itd. Izgled zaraženih je dobro odrađen, nemam zamjerki, makar neki izgledaju više kao zombiji, a drugi skoro pa potpuno normalno.



U biti, The Crazies je stvarno jedan solidan film koji je zaslužio čistu trojku. Ima akcije, mirnih dijelova, ali što je najbitnije, ima čak i napetih i neizvjesnih filma. Nemam puno za pričati o filmu, brzo je prošao, nadam se da će tako i vama. Ne vjerujem da će mi ostati u nekom velikom sjećanju jer mi se čini kao da sam ovaj film već jednom ili više puta vidio u nekim drugim filmovima. Sve u svemu, dobar.

15:01 | Komentari (1) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>