nedjelja, 01.08.2010.

Pontypool (2008)



Sve u svemu: 4 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

Sve počinje običnim radnim danom u radijskoj postaji gradića Pontypool u Kanadi, gdje se nalaze voditelj Grant Mazzy, voditeljica Sid Griar i njihova mlada producentica. Problemi i ubrzavanje radnje nastaje kada Grant primi od njihovog reportera vijest da je stotinu ljudi napalo kuću doktora Johna Mendeza i da svi izgledaju kao da su pobijesnili. Grant preko radija mora okončati problem koji je nastao i otkriti razlog i virus koji je pohodio Pontypool, zbog kojeg se uključila i vojska…



Vau, odmah da kažem da uopće nisam očekivao ovakav film. Definitivno jedan od najneobičnijih filmova koje sam pogledao u zadnje vrijeme. Radnja filma je, kako vidite i sami, dosta neobična, a da previše ne spoilam, nisam vam rekao ono što je zapravo najčudnije i zbog čega će gledatelji reći: e ovaj film je odličan baš zbog tog, ili: e ovaj film je sranje baš zbog tog…uglavnom, nešto nevjerojatno. Ali, kako vidite po ocjeni, ja sam jedan od onih što je rekao da je film pravo iznenađenje i kako mi uopće nije žao što sam ga pogledao i uvjeravam vas, ako ste malo žešći ljubitelj žanra, film će vas doslovno jako ugodno iznenaditi. Ako ste pogledali Scream i Grudge američke verzije i mislite da ste strastveni ljubitelj horrora, definitivno preskočite ovaj film jer ćete misliti: jao pa ovdje skoro uopće nema ubojstava, ovdje nema makljaže kao u Freddy vs. Jason gdje je Jason pobio više od 30 ljudi…bezvezan film ovaj Pontypool. U krivu ste…Pontypool je baš jedan od rijetkih intelektualnih filmova i morate ga baš pratiti da se uživite u njegovu pravu kvalitetu, a kvalitete ima napretek.



Na film se definitivno novčano nije puno uložilo baš zbog tog što film zapravo cijelu svoju radnju usmjerava u radijsku postaju…da, dobro ste čuli. Jedino mjesto radnje je ta postaja gdje cijeli film drži 3-4 lika. Kad smo već kod tog, odmah moram pohvaliti izvanrednost glumca Stephena McHattia. Lik je u cijelom filmu apsolutno jedini podizao i spuštao atmosferu, jako se unio u ulogu i iz njega su 'prštale' emocije kroz cijeli film. Svaka pohvala. I ostali glumci su također odlični. Još bi valjalo spomenuti da se radnja u filmu postepeno povećava, postepeno postaje napeta kada postaja dobiva sve te vijesti izvana. Jako dobro napravljeno i teško da netko može ostati ravnodušan na dobre scene javljanja reportera i vrištanja sa druge strane mikrofona. U ovih sat i pol vremena što traje uspjeli smo vidjeti snažan naboj emocija kroz cijeli film, odlične glumce, manjak napetosti i akcije, koja je zapravo jedina mana i vrlo dobar kraj.



Čudno…ali u posljednje vrijeme nijedan film nije dobio slabiju ocjenu što sam ga pogledao. Valjda sam se takvog nečeg zaželio, da nakon filma budem ostavljen sa smiješkom na licu. Pontypool je jedan od boljih filmova koje sam pogledao…jedan od mističnijih i jedan od najneobičnijih horrora uopće.

15:05 | Komentari (1) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>