utorak, 13.04.2010.

The Devil's Rejects (2005)



Sve u svemu: 3 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

Hell doesn't want them. Hell doesn't need them. Hell doesn't love them. This world rejects them...

Nakon svih događaja iz prvog dijela, ozloglašena obitelj se neugodno iznenađuje kada ih u rano jutro pred kućom dočeka cijela policijska postrojba predvođena šerifom Johnom Wydellom. Nekolicina preživjele obitelji se izvukla i krenula u reorganizaciju, a onaj tko se našao na njihovom putu, nije dobro prošao...



Vraća se Rob Zombie sa svojim nastavkom dvije godine nakon prvijenca House of 1000 Corpses. U biti, ako niste gledali, prvi dio se također svodi na ludu sadističku obitelj koja voli mučiti svoje žrtve prije nego ih ubije, a svakom pojedinačnom članu fali po par daski u glavi. E sad...pogledao sam ovaj film prije 4 godine i onda sam tvrdio da mi je drugi dio bio bolji i zabavniji od prvog. Danas ne tvrdim da je to tako. The Devil's Rejects je napravio korak nazad i drastično je obrnuo priču i događaje za koje su gledatelji mislili da će biti drukčiji. Ono što je najbitnije za reći za ovaj dio je da on po skoro ničemu nije horror. Istina, glupo je sad od prvijenca koji je bio jedan od krvavijih horroraca praviti neki akcijski triler, ali ovdje se to skoro i dogodilo da nije bilo elemenata mučenja i nešto pojačanog gorea, vidjeli bismo Rob Zombiea kao novog akcijskog redatelja.



U filmu se pojavljuje i jedan zanimljivi vizualni detalj: kontrast svjetla između prvog i drugog nastavka. U prvom dijelu kroz skoro cijeli film traje noć, a kroz drugi skoro cijelo vrijeme dan. Iako nebitno za samu kritiku ali bilo mi je zanimljivo vidjeti to:)
Trajanje filma se ovdje produžuje, traje 30-tak minuta duže od prethodnika, ali kada bi se izbacilo dosta nepotrebnih scena, dijaloga i bezveznih čekanja da se nešto dogodi, vratio bi se film na dobrih starih sat i pol. Velika pohvala ide glumačkoj ekipi koja je svoj posao odradila maksimalno stručno, jedino što mi je Sheri Moon Zombie koliko je sexy toliko je i iritantna cura, ali svi ostali poput Sid Haiga kao legendarnog Grouchovog kapetana Spauldinga, Billa Moseleya kao manijakalnog Otisa, Ken Foreea kojeg možemo vidjeti u remakeu Dawn of the Dead i glavne zvijezde ovog filma: Williama Forsythea, koji je glumio šerifa. Lik bi uspio potamaniti sam cijelu obitelj da ga jedan izgubljeni član nije spriječio u tome. Eh, pa ne bi Rob dao na svoju Sheri bar ne do kraja filma :))



Što reći za kraj ove lude franšize? Rob Zombie je malo zastranio i to je pretvorio u neku vrstu trilerskog upoznavanja sa glavnim negativcima i to mi je nekako spustilo dojam cijelom filmu jer je izgubio tu dozu horroričnosti. Al ajd, ne mogu reći da je loš, čak štoviše dobar je, ali nije uspio dostići uspjeh jedinice i toga mi je najviše žao. Ali nema veze, ovaj kratki serijal je završio, bio je sasvim OK, i tu bi trebali stati.

11:22 | Komentari (0) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>