utorak, 30.03.2010.

The Final (2010)



Sve u svemu: 3 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

Consequences. None of us are free from them...

Grupa srednjoškolskih momaka i djevojaka koji su bili tlačeni i zajebavani od strane one 'popularne' elite u školi smišlja osvetu da im zauvijek naplati za sve ono što su im ikada učinili...



Već neko vrijeme nisam pogledao neki horror sa After Dark Horrorfesta, festivala koji traje već 4 godine i dosad je izbacio svake godine po osam svježih horroraca različite priče i različite tematike. 4. Horrorfest nam donosi The Final, priču koja se bazira na nekim istinitim događajima o djeci koju maltretiraju njihovi vršnjaci, koju su po nečem bolji od njih. Maltretirani mladići i djevojka se okupljaju kako bi im se osvetili na način da ih ne ubiju, nego da ih samo pošteno ozljede. Po tome već možete zaključiti da je film dosta krvav i brutalan. Što i je. Ovi koji su maltretirali su se stvarno dosta napatili zbog onoga što su im radili. Da nekako uokvirim sveukupan dojam rekao bih da je film dosta ok i solidan uradak, sa nešto glupih i bezveznih scena i glupim raspletom.



Prvih četrdesetak minuta nam ne donosi ništa posebno, čisto upoznavanje sa onim što će se događati u zadnjih pedesetak minuta, nekakva bljutava drama sa tim nekakvim realnim pristupom današnjim problemima u školstvu. Kasnije se to pretvara u dobru akciju gdje šmokljani zarobljavaju sudionike partija kojeg su organizirali i onda kreće razvijanje tih horror elemenata i brutalih scena. Makar moram reći da ni ta akcija od 50 minuta nije nešto posebno. Na početku sve krene sa dobrim idejama, a onda poslije sat vremena filma sve se počinje bazirati na nadopunjavanju trajanja filma. Scene sa kasapljenjem i nanošenjem rana su zanimljivo obrađene sa sadističkim tonom, ali se ta slika polako razvodnjava sa nedostatkom ideja. Previše žrtava, premalo uređaja za mučenje. To se rijetko kad događa u filmovima, heh.



Kraj filma se isto nekako ne slaže sa onim što se gledatelju cijelo vrijeme nakuplja tijekom filma, a to je mržnja prema likovima koji su maltretirali. Da zaokružim: The Final je horror koji me ajmo reć dobro zabavio u ovih sat i po što traje, ima par glupih scena i nešto nedorađene radnje, ali to nije toliko bitno ako uspijete izdržati dosadnjikavih prvih 40 min filma. Jedan od OK horrora sa Horrorfesta.

21:47 | Komentari (1) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>