utorak, 23.03.2010.

Halloween II (1981)



Sve u svemu: 4 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

More Of The Night He Came Home...

31. listopada 1978. godine u Haddonfieldu nije ostavio dobar dojam. Ubijena su tri teenagera i ubojica je još uvijek na slobodi u potrazi za Laurie Strode. Priča se nastavlja odmah na jedinicu, pa u noći 31. listopada Laurie odvode u bolnicu na oporavak dok Dr. Loomis i policija pretražuju ulice kako bi našli Michaela Myersa, koji je već našao Laurie u bolnici...Haddonfield opet neće imati mirnu noć.



Michael Myers se vraća. U ovom nastavku koji se s ciljem pravio zbog nekih nedovršenih poslova u jedinici, vidimo iste likove i nešto novih teenagera i ostalih ljudi koji su se Myersu našli na putu. Ovdje se za duplo povećao broj ubojstava, tako da je Myers ovaj nastavak ovjekovječio sa 6-7 žrtava. Dr. Loomis iliti Donald Pleasence opet nastavlja potragu sa obližnjom murijom i dok su oni zabarikadirali prostore oko i u Haddonfieldu, Myers se lijepo šeće bolnicom u potrazi za Laurie Strode. Ne vidimo nikakav napredak poslije jedinice, sve se baziralo na tijeku priče kao i u originalu i moj dojam koji sam stekao o drugom nastavku jest taj da sam se sasvim dobro zabavio. Makar nastavak nije ni blizu svome korijenu, sa zadovoljstvom mogu reći i da se nije puno ni udaljio.



Carpentera više ne susrećemo kao redatelja, već kao producenta i čovjeka koji je zadužen za priču sa Debrom Hill. Rick Rosenthal je sjeo za redateljsku stolicu, čovjek koji je glumio u osmom nastavku ove franšize. Moram napomenuti da Myers ima nešto drukčiju masku nego u originalu, neku kraću kosu i nije me se previše dopala maska, ali on je ipak on, tako da ne igra ni preveliku ulogu ono što nosi. Radnja teče nešto sporijim tokom i raspon između ubojstva je dosta dugačak, što je recimo jedino što mi je zapravo u ovom dijelu zasmetalo, a to je ta neka blaga dosada kada očekujemo što bi se moglo dogoditi sa likovima. Ali, nasprem jedinice način ubojstva se znatno promijenio tako da više nemamo rezanje vratove, nego i udarce čekićem, ubojstva u jacuzziju itd itd...Myers si je dao mašti na volju.



Nemam ništa previše za govoriti, Halloween 2 je nastavak koji je zadovoljio, većinu trenutaka je zabavan i jedva čekaš da vidiš kraj filma i susret između Loomisa i Myersa, koji je jako zabavan i neočekivan.
Nakon ovog dijela slijedi treći dio koji praktički nema veze sa prva dva dijela, baš me zanima što bi to moglo biti kada budem gledao, jer Halloween bez Myersa zapravo nije ni Halloween. Jako dobar nastavak.

01:13 | Komentari (2) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>