četvrtak, 26.11.2009.

2000 Maniacs (1964)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 3,7 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

An Entire Town Bathed In Pulsing Human Blood! Madmen Crazed For Carnage!

Šestoro ljudi dolazi u mali gradić po imenu Pleasant Valley, navučeni od strane mještana koji slave praznik stote godišnjice od osnutka gradića. Iako su na pomalo čudan način proglašeni počasnim gostima, otkrivaju polako kako ih cijeli gradić namjerava ubiti radi osvete zbog onoga što se dogodilo njihovom selu u Građanskom ratu.

Image Hosted by ImageShack.us


Haha, koja je bolesna ideja bila snimiti ovakav film. Ali opet, trebalo je tu i hrabrosti, gotovo i ludosti od strane redatelja Herschell Gordon Lewisa, da u ono doba, znači prije skoro 50 godina, snimi ovakvu boleštinu. Film je specifičan po tome što je tako psihotično napravljen, uz veselu country muziku i još veselije mještane gradića, da se njihova opsjednuost Građanskim ratom gotovo i ne primjećuje, jer kada gledate ovako film bez razmišljanja, imate osjećaj da gledate gomilu luđaka okupljenih u film. Odlična gluma.

Image Hosted by ImageShack.us


Također me ugodno iznenadio i sadržaj filma, jer koliko god ima boleštine, sve je to nekako smireno sa atmosferom filma, totalno opuštenom i zabavnom. Ima veoma zanimljivih ubojstava, nekih koje u filmskoj industriji nismo nikad imali prilike sresti, a jedan ću od njih morati spomenuti: lika stave u bačvu u vodoravnom položaju i treba se kotrljati niz brdo, no nije tako jednostavno, jer na jednu stranu bačve mu probodu oko desetak čavala i tako dok se okreće čavli mu probadaju utrobu. Precool :)

Image Hosted by ImageShack.us


Privatne atmosfere u filmu su me oduvijek fascinirale, a pritom mislim na odvijanje radnje u samo par dijelova kuće, gradića, šume i sl. Ovdje imamo mali gradić pun antagonista i samo šestero pozitivnih likova koji bi se u realnom životu na jako, jako teške načine mogli izvući. Uglavnom, što reći? Film je za svoje godine predobar, čak i skoro pa savršen, sve od ideje, glumaca, mjesta radnje, efekata itd itd...Sa užitkom sam ga pogledao.

14:19 | Komentari (1) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>