četvrtak, 29.10.2009.

Drag Me to Hell (2009)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 4 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

Even nice people can go to hell...

Christine je mlada, uspješna i sretna djevojka koja ima svog dečka i siguran posao. Radi u banci gdje iznajmljuje kredite i jedan dan joj dolazi starica kojoj ne može produžiti kredit na kuću te ju ova zbog toga prorekne. Od tada Christinin život postaje pravi pakao...

Image Hosted by ImageShack.us


Prije svega, dvije stvari: Happy Halloween!!! A druga stvar je ta da sam na facebooku otvorio grupu koja promovira ovaj blog i u 3 dana sam skupio oko 200 ljudi u grupi. Hvala Vam puno! To mi puno znači. E sada pređimo na film...
Drag Me to Hell je jedan od rijetkih novih filmova koji me je pošteno uspio zadovoljiti kao pravi horrorac. Moram odmah upozoriti mlađe ili gledatelje koji se nisu toliko susretali sa horrorima da će im ovo biti jedan jako napeti i uznemirujući horror. Od novijih horrora bih ga po napetosti stavio uz bok Rec-u iz 2007. ili Exorcism of Emily Rose iz 2005. godine. Nažalost, svakih 5 minuta straha u filmu dosta neuspješno pokriva rupe u filmu i samu ideju koja se meni nikako ne može dopasti.

Image Hosted by ImageShack.us


Znam da ćemo u rijetkim filmovima sa paklom vidjeti živahnu staricu i toliko napetih scena, ali nekako mi se sve to ne slaže sa smislom. Radnja teče mirno, bez nekih grešaka, ali Sam Raimi (redatelj serijala The Evil Dead, Spider Man) nije obraćao pozornost na to da će oni koji se malo manje boje više gledati na tok radnje, koja meni baš ne leži. Glumci su sve odradili na svojoj razini, odlični Justin Long (Jeepers Creepers, Die Hard 4.0) i Alison Lohman, slatka i nešto anonimnija glumica.

Image Hosted by ImageShack.us


Da me krivo ne shvatite, Drag Me to Hell me super zabavio i trebalo mi je upravo ovako nešto nakon dosta neuspjeha što sam gledao ovaj mjesec. Ali...uvijek postoji neki ali.

14:40 | Komentari (2) | Isprintaj | #

utorak, 27.10.2009.

Wrong Turn 3: Left for Dead (2009)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 2,1 / 5 headbang
Više o filmu: Imdb.com
Video

What You Don't See Will Kill You...

Putujući cestama Zapadne Virginije autobus koji prevozi zatvorenike pada s litice zbog neslučajnog pucanja gume. Nastoje pobjeći iz šume i doći do telefona, ali osim šumskog mraka i zamki uhodi ih nekolicina krvoločnih kanibala koji neće stati dok ih sve ne pobiju...i pojedu.

Image Hosted by ImageShack.us


Wrong Turn serijal postao je poznat po cijelom svijetu, prvi nastavak je ostavio vrlo dobre dojmove, drugi još bolje, obadva su se mogla iznajmiti u videotekama i postali su horror hitovi. Ne vjerujem da će treći opet zadobiti jednak uspjeh jer film je sve u svemu jako loše djelo. Volio bih naći neki dio koji bi me baš zainteresirao da mu dam možda i drugu šansu, ali toga nema. Dovoljno vam govori to što sam ovaj film gledao preko 3 dana i svaki dan sam stao kad odgledam pola sata filma jer mi se nije dalo gledati tu glupost.

Image Hosted by ImageShack.us


Glumci su ajme dosadni, nezanimljivi, antipatični i loši. U drugom se dijelu barem poistovjetiš sa dva-tri lika i ne želiš da mu se išta loše dogodi, ali ovdje nema takvog. Dijalozi su strašno loši i glupi. Isto kao i dvije-tri scene tučnjave koje nemaju veze sa pravom glumom. Isto tako i radnja teče nevjerojatno sporo i monotono, nema mnogo zamki kao što je bilo u prijašnjim nastavcima i to mi smeta.

Image Hosted by ImageShack.us


Ne znam, definitivno sam se razočarao u trojku koja nije ni do koljena jedinici, a pogotovo dvojci. Šteta, šteta...nisu imali tako lošu zamisao, ali je sve palo u vodu.

17:08 | Komentari (2) | Isprintaj | #

nedjelja, 25.10.2009.

Albino Farm (2009)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 3 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

Četvero studenata odlazi na put kako bi iz povijesti napisali seminarski rad o nekom mjestu ili legendi. Igrom slučaja autu pukne guma i odlaze do najbližeg mjesta po imenu Ozark Teritory gdje žive sve samo ne normalni ljudi. Prema legendi na tom mjestu se u šumi nalazi farma deformiranih sadista koji ubijaju sve što im se nađe na putu...u ovom slučaju to su četvero studenata...

Image Hosted by ImageShack.us


Slušam o ovom djelcu preko dva mjeseca, došao je konačno i on na red da ga pogledam. Ove godine me je ugodno iznenadio izlazak i nastavka Wrong Turn serijala, to je trojka koju ću uskoro pogledati. U međuvremenu dobili smo film sličnoga kalibra, a to je Albino Farm. Sa veoma dobrom idejom scenarist ulazi u film i sa jednako dobrom idejom (iako ne dobra u svim trenucima) završava sat i pol filma. Moram priznati da mi je ovih sat i nešto filma dosta brzo prošlo i s time sam zadovoljan, jer mi se to nije neko vrijeme događalo.

Image Hosted by ImageShack.us


Nikako ne razumijem da je film dobio toliko lošu ocjenu na imdb stranici, uopće nije toliko loš da se uspoređuje npr. sa jednim Howling nastavkom po toj ocjeni. Istina da u filmu ima dosta nebuloza i sranja koje ne vrijedi uopće se zapitati kako, zašto i čemu, jer bi samo razbijali glavu bezveze s time i na kraju ne bi dobili nikakav smislen odgovor. Gluma u filmu je loša, antipatični likovi, negativci su čak i zanimljiviji, Chris Jericho je prava faca :D. Pohvala ide i jezivo osmišljenim maskama za mutante, realne su i upečatljive.

Image Hosted by ImageShack.us


U globalu, ovaj film će se jako brzo zaboraviti kao da je uopće postojao, ali po meni je vrijedilo odvojiti nešto vremena za gledanje, falilo mi je malo vijanja po šumi od strane bolesnih sadističkih paćenika...

10:25 | Komentari (2) | Isprintaj | #

petak, 23.10.2009.

Halloween: Resurrection (2002)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 2,2 / 5 headbang
Više o filmu: Imdb.com
Video

Evil Finds Its Way Home.

Opet nakon dugo vremena Michael Myers dolazi da konačno dovrši svoj posao sa Laurie Strode koja je završila u psihijatrijskoj bolnici zbog onoga što se dogodilo u prošlom nastavku. Nakon uvodnog dijela filma radnja se prebacuje na reality show kojeg predvodi Freddie iliti Busta Rhymes, stariji reper i bit showa je istraživanje kuće masovnog ubojice Myersa. Kako reality postaje polako dosadan jer se ništa ne događa, Michael dolazi da ubije tu monotoniju i dovrši sve koji su kročili u njegov dom...

Image Hosted by ImageShack.us


Isto kao i kod recenzije ispod, i ovaj sam horror pogledao po četiri ili pet puta, prvi puta još odmalena. E sad...neki kažu (zapravo velika većina) da je ovo najgori Halloween nastavak u serijalu. Po meni to nije tako. Koliko god ovaj, zadnji dio imao lošu glumu, loše scene ubojstva, loš scenarij, lošu priču, lošu režiju, loše kamere, ipak ga ne bih mogao svrstati u najgoreg, po meni to zaslužuje petica u serijalu. Trojku neću ni brojati jer nema veze ni sa čim u serijalu.

Image Hosted by ImageShack.us


Iako ovaj nastavak ima bezbroj mana koje me živciraju, moram reći da Michael u ovom dijelu ima bolju masku od svih nastavaka. Savršeno je složena, jeziva i onakva s kojom sam se prvi put sreo sa Myersom. Činjenica jest i jedan veliki problem je taj što mlađim ljudima koji dolaze u videoteke pogledati neki horror uoče Noć vještica: Uskrsnuće, i na taj način se upoznaju sa tim serijalom, što je totalna greška, jer se upoznavaju sa samim krajem serijala i to sa prilično lošim nastavkom.

Image Hosted by ImageShack.us


Kako god...neće nikako praviti devetku, jer je gotovo sa serijalom totalno po radnji, makar na kraju bude neki mig da bi se moglo nastaviti, ali ništa ni od tog jer je Rob Zombie krenuo cijelu franšizu rimejkat, a koliko vidim nije da mu je baš bajno krenulo. Loš nastavak.

14:10 | Komentari (1) | Isprintaj | #

četvrtak, 22.10.2009.

Boo (2005)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 2,8 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

You Don't Have A Ghost Of A Chance...

Uoči Noći vještica grupa prijatelja organizira zabavu u jednoj napuštenoj bolnici u njihovom kvartu i tamo odluče provesti noć. Samo postoji problem što nisu mislili da će njihove jezive smicalice biti mali dio onog što će stvarno proživjeti u bolnici koja skriva još strašniju istinu...

Image Hosted by ImageShack.us


2006. godine film je bio nominiran za najbolje Horror DVD izdanje te je trebao dobiti poznati Saturn Award priznanje. Kako sam film već odgledao četiri puta, svaki put sam pokušao naći rješenje i razlog zašto bi ovaj film bio uopće nominiran za tako nešto, ali nikako nisam uspio. Svaki put sam nažalost dobio sve manje razloga jer sam sve više shvatio da ovom filmu nevjerojatno puno fali doza bilo kakve smislene priče. Film otvara scena na večer Halloweena gdje plavuša (inače protagonistica filma) biva pozvana na tu neku ''zabavu'' u bolnicu i dalje se sve scene osim te početne odvijaju u bolnici, što je na više trenutaka bilo monotono.

Image Hosted by ImageShack.us


Ajde, velika mi je pozitiva u filmu što ima dosta napetih scena koje prolaze kroz cijeli film, ali kad malo pogledate, nije to bilo ni teško napraviti s obzirom na mjesto odvijanja radnje, pa mislim napuštena bolnica, i najhrabriji se mogu zamisliti.
Duhovi mi nisu jača strana u horrorima, iako volim i mogu pogledati bilo koji tip horrora, ali nekako su mi vampiri i duhovi pri dnu, jer su većinom filmovi sa duhovima loši. Drago mi je opet što ovaj film ima svoje jake strane, ali opet ima i dosta rupa oko režije, scenarija, efekata i same ideje...

Image Hosted by ImageShack.us


Kraj film je dosta bedast, mogli su jednostavno ostati pri ideji da u toj bolnici duhovi vladaju, ne da trebaju ići u neku prošlost kako se to dogodilo itd itd. Sve u svemu, ajd nije loš film, malo je iznad prosjeka, ali mislim da se 5. gledanju nikako neću vraćati. Vi pogledajte jednom, ali ne pokušavajte prelaziti na 2. put.

15:57 | Komentari (1) | Isprintaj | #

petak, 16.10.2009.

Plasterhead (2006)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 1,8 / 5 headbang
Više o filmu: Imdb.com
Video

U prijašnjoj recenziji sam najavio da je sljedeća recenzija o Creepshowu 3, ali...skontao sam da sam skinuo neku verziju na kojoj zvuk jako kasni pa me to nervira i nisam ga pogledao. No, naišao sam na ovo djelce o kojemu sam dosta čuo.
Svaki grad ima lokalnu legendu. Putujući za Miami da proslave zimske praznike, grupa studenata nabasa na mjesto gdje otkrivaju strašnu tajnu o tom mjestu i o njegovom ubojici...

Image Hosted by ImageShack.us


A đizs, stvarno svašta gledam u zadnje vrijeme. Naiđe i pokoji dobri film, ali stvarno 80% ih je loše...uključujući i ovaj. Mislim da je ovo jedan od najlošijih slashera koje sam gledao u zadnje vrijeme. Sve je apsolutno loše. Teško da sam uspio naći ijednu dobru stvar u filmu. Pazite molim vas radnju početka filma. Njih četvero u autu naiđe na torbu bačeno u polju i ovaj crnac koji ju pokupi odluči uzeti torbu i nalaze na KORI od bilježnice adresu stanovanja. Pa mislim zašto bi ona napisala svoju adresu na papir i ostavila je u SVOJOJ torbi?!? Svašta.

Image Hosted by ImageShack.us


Jedina poveznica kako su došli do ubojice je njeno vlastito slikanje dok je bila u podrumu ubojice. A ubojica...on mi je pravi. Kakvu izopačenu maštu moraš imati da ti je maska ustvari nakupina flastera zaljepljenih na faci? A Kriste, uber mega loše. Isto to mislim i za ove ''glumce'' koji su s nama podijelili svoju vještinu.

Image Hosted by ImageShack.us


Ponavljam: u ovome filmu nema apsolutno ničeg dobrog, jedino dobiva 1,8 zato što sam se zaželio malo kojeg slashera...možda bolje i da nisam.

13:28 | Komentari (0) | Isprintaj | #

petak, 09.10.2009.

Creepshow 2 (1987)



Sve u svemu: 4 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

When The Curtain Goes Up, The Terror Begins!

Creepshow iz 1982. dobiva svoj nastavak sa nove tri priče otprilike od dužine pola sata. Prvi dio je imao 5 priča raširenih u dva sata i stvarno mi se film svidio i bio mi je odličan, drugi je...nešto malo slabiji, ali ipak dovoljno dobar da me zaokupira svojim pričama. Pa krenimo redom sa pričama:



1. priča: Old Chief Wood'nhead

Radnja kreće negdje na zapadnoj Americi u nekom seocu gdje dvoje starijih ljudi posjeduje trgovinu mješovitom robom ispred koje stoji veliki kip poglavice kao čuvar kuće. Indijanci koji su se u trgovini zadužili za novac ostave vlasniku 10000$ u rubaljima, dok ne vrate zaduženi novac. Nisu ni znali da kip ima neke sposobnosti koje mogu jako pomoći vlasniku trgovine...u osveti. Radnja prvog dijela teče relativno zanimljivo, minute brzo prolaze u dijalozima kojih je na trenutke i previše, likovi su zanimljivi, uživite se u njihov tijek sudbine u filmu itd...vrlo dobra priča.



2. priča: The Raft

Četvoro mladih odlaze na neku planinu u neki kraj sa jezerom koji je nenaseljen. Željni provoda i kupanja ulaze u vodu i plivaju sve do čamca kojeg planiraju odvesti na obalu. No, nešto u vodi postoji što će ih spriječiti u tom naumu...Hehe, ovo je dosta neobična priča. Jednostavno te cijelo vrijeme zanima kakva bi to mogla biti živina u vodi koja ih srče kao usisavač. Veliki + zbog domišljatosti i misterija. Isto tako ovo su jedni od rijetkih teenagera koji su mi se svidjeli, nisu pretjerano naporni, iako imaju svoje porive, znaju dosta dobro glumiti i priča je sama po sebi napeta. Također vrlo dobra.



3. priča: The Hitchiker

Nakon provoda sa svojim ljubavnikom, gospođa Lance odlazi na autoput kako bi se vratila svome mužu. Putem nabasa na autostopera i slučajno ga pogazi. Umjesto da mu pomogne, nastavi dalje. Nije znala da će ju taj postupak stajati straha tokom cijele vožnje...jer autostoper planira osvetu. Ovo je ujedno i najnapetija i najstrašnija priča u ovom Creepshowu, dok su u prva dva nastavka mediji svjetlo, ovdje je glavni medij mrak i kroz cijelu priču baš to daje napetu atmosferu. Maska je dobra, kvalitetno napravljena, ending filma je zadovoljavajuć etc. Još jedna vrlo dobra priča.

Kad su sve priče dobile lijepu četvorku, što vam to govori? Cijeli film je jedna lijepa četvorka. Creepshow me zasad jako zadovoljio kao serijal, ali sam čuo i čitao da će mi se od Creepshowa 3 dići kosa na glavi koliko je loš. No, vidjet ćemo i to. Večeras.

01:12 | Komentari (1) | Isprintaj | #

četvrtak, 08.10.2009.

Street Trash (1987)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 2,6 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

Things in New York are about to go down the toilet...

Hitno, treba mi pištolj sa jednim metkom! Samo ne znam da li da upucam sebe ili televizor. Pazite radnju: prodavač jeftine cuge naiđe u podrumu na alkohol po imenu Viper i prodaje lokalnim alkosima za dolar po boci. Mali problem tog alkohola je to što ima u sebi neku kiselinu koja pretvara krv u neke želatine od kojih se tijelo počinje sušiti i topiti. Eto...to je cijela radnja koja se otegla u sat i po filma. Naravno, scenarist nije imao pametnijeg posla pa je uz taj motiv ubacio i neke scene iz najprimitivnijeg gradskog društva, pa tu ima i silovanja, drogiranja, nasilja, pa čak i prikaza iz Vijetnamskog rata u snu jednog propalog Vijetnamca.

Image Hosted by ImageShack.us


Likovi su namazani prljavštinom koliko god su se mogli namazati, prostor snimanja je neki propali kvart, radnja je uvrnuta, nekim nebuloznim nitima povezana...sve u svemu nakon filma ostaneš paf i gledaš kako se nešto ovakvo uopće dalo snimiti. Čisto da kažem da film nije nepoznat baš zbog svoje posebnosti ulazi u poznatije horrore 80-tih. Jer, nitko nema ovo što ovaj nazovi horror komedija ima. Mislit ćete nakon ovog da sam možda dao i visoku ocjenu, ali bojim da ima i to svoje jer jednostavno te zanima što bi se u filmu sljedeće moglo dogoditi i kada si mislio da si vidio sve, iznenadi te još neka scena. Pozitivno ili negativno.

Image Hosted by ImageShack.us


Ove situacije na slikama su najzanimljivije scene filma, u prijevodu kada netko umire od tog famoznog Vipera. Kad sam prvi put vidio poster strašno me se dojmio i jedva sam čekao pogledati ovo djelce, poster mi je jedan od najjačih uopće u horrorima. Ima tu par scena kao npr. sa rezanjem spolovila, povraćanjem po liku, otkidanjem glave sa spremnikom kisika, probadanje sa ključnom kosti itd itd...uglavnom nikada viđeno.

Image Hosted by ImageShack.us


Sada se samo možete pitati jedno pitanje: treba li ovo pogledati ili ne? Kažem: ako ste gadljivi, ne dolazi u obzir, preskačite koliko možete, ako ste željni nečeg neviđenog, pogledajte bez pitanja, makar ćete se na kraju filma pitati je li se ovaj film trebao zvati Street Trash ili Movie Trash?

01:18 | Komentari (2) | Isprintaj | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>