petak, 09.10.2009.

Creepshow 2 (1987)



Sve u svemu: 4 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

When The Curtain Goes Up, The Terror Begins!

Creepshow iz 1982. dobiva svoj nastavak sa nove tri priče otprilike od dužine pola sata. Prvi dio je imao 5 priča raširenih u dva sata i stvarno mi se film svidio i bio mi je odličan, drugi je...nešto malo slabiji, ali ipak dovoljno dobar da me zaokupira svojim pričama. Pa krenimo redom sa pričama:



1. priča: Old Chief Wood'nhead

Radnja kreće negdje na zapadnoj Americi u nekom seocu gdje dvoje starijih ljudi posjeduje trgovinu mješovitom robom ispred koje stoji veliki kip poglavice kao čuvar kuće. Indijanci koji su se u trgovini zadužili za novac ostave vlasniku 10000$ u rubaljima, dok ne vrate zaduženi novac. Nisu ni znali da kip ima neke sposobnosti koje mogu jako pomoći vlasniku trgovine...u osveti. Radnja prvog dijela teče relativno zanimljivo, minute brzo prolaze u dijalozima kojih je na trenutke i previše, likovi su zanimljivi, uživite se u njihov tijek sudbine u filmu itd...vrlo dobra priča.



2. priča: The Raft

Četvoro mladih odlaze na neku planinu u neki kraj sa jezerom koji je nenaseljen. Željni provoda i kupanja ulaze u vodu i plivaju sve do čamca kojeg planiraju odvesti na obalu. No, nešto u vodi postoji što će ih spriječiti u tom naumu...Hehe, ovo je dosta neobična priča. Jednostavno te cijelo vrijeme zanima kakva bi to mogla biti živina u vodi koja ih srče kao usisavač. Veliki + zbog domišljatosti i misterija. Isto tako ovo su jedni od rijetkih teenagera koji su mi se svidjeli, nisu pretjerano naporni, iako imaju svoje porive, znaju dosta dobro glumiti i priča je sama po sebi napeta. Također vrlo dobra.



3. priča: The Hitchiker

Nakon provoda sa svojim ljubavnikom, gospođa Lance odlazi na autoput kako bi se vratila svome mužu. Putem nabasa na autostopera i slučajno ga pogazi. Umjesto da mu pomogne, nastavi dalje. Nije znala da će ju taj postupak stajati straha tokom cijele vožnje...jer autostoper planira osvetu. Ovo je ujedno i najnapetija i najstrašnija priča u ovom Creepshowu, dok su u prva dva nastavka mediji svjetlo, ovdje je glavni medij mrak i kroz cijelu priču baš to daje napetu atmosferu. Maska je dobra, kvalitetno napravljena, ending filma je zadovoljavajuć etc. Još jedna vrlo dobra priča.

Kad su sve priče dobile lijepu četvorku, što vam to govori? Cijeli film je jedna lijepa četvorka. Creepshow me zasad jako zadovoljio kao serijal, ali sam čuo i čitao da će mi se od Creepshowa 3 dići kosa na glavi koliko je loš. No, vidjet ćemo i to. Večeras.

01:12 | Komentari (1) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>