četvrtak, 08.10.2009.

Street Trash (1987)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 2,6 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

Things in New York are about to go down the toilet...

Hitno, treba mi pištolj sa jednim metkom! Samo ne znam da li da upucam sebe ili televizor. Pazite radnju: prodavač jeftine cuge naiđe u podrumu na alkohol po imenu Viper i prodaje lokalnim alkosima za dolar po boci. Mali problem tog alkohola je to što ima u sebi neku kiselinu koja pretvara krv u neke želatine od kojih se tijelo počinje sušiti i topiti. Eto...to je cijela radnja koja se otegla u sat i po filma. Naravno, scenarist nije imao pametnijeg posla pa je uz taj motiv ubacio i neke scene iz najprimitivnijeg gradskog društva, pa tu ima i silovanja, drogiranja, nasilja, pa čak i prikaza iz Vijetnamskog rata u snu jednog propalog Vijetnamca.

Image Hosted by ImageShack.us


Likovi su namazani prljavštinom koliko god su se mogli namazati, prostor snimanja je neki propali kvart, radnja je uvrnuta, nekim nebuloznim nitima povezana...sve u svemu nakon filma ostaneš paf i gledaš kako se nešto ovakvo uopće dalo snimiti. Čisto da kažem da film nije nepoznat baš zbog svoje posebnosti ulazi u poznatije horrore 80-tih. Jer, nitko nema ovo što ovaj nazovi horror komedija ima. Mislit ćete nakon ovog da sam možda dao i visoku ocjenu, ali bojim da ima i to svoje jer jednostavno te zanima što bi se u filmu sljedeće moglo dogoditi i kada si mislio da si vidio sve, iznenadi te još neka scena. Pozitivno ili negativno.

Image Hosted by ImageShack.us


Ove situacije na slikama su najzanimljivije scene filma, u prijevodu kada netko umire od tog famoznog Vipera. Kad sam prvi put vidio poster strašno me se dojmio i jedva sam čekao pogledati ovo djelce, poster mi je jedan od najjačih uopće u horrorima. Ima tu par scena kao npr. sa rezanjem spolovila, povraćanjem po liku, otkidanjem glave sa spremnikom kisika, probadanje sa ključnom kosti itd itd...uglavnom nikada viđeno.

Image Hosted by ImageShack.us


Sada se samo možete pitati jedno pitanje: treba li ovo pogledati ili ne? Kažem: ako ste gadljivi, ne dolazi u obzir, preskačite koliko možete, ako ste željni nečeg neviđenog, pogledajte bez pitanja, makar ćete se na kraju filma pitati je li se ovaj film trebao zvati Street Trash ili Movie Trash?

01:18 | Komentari (2) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>