ponedjeljak, 02.03.2009.

Biker Zombies from Detroit (2001)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 0,9 / 5 burninmad
Više o filmu: Imdb.com
Nema trailera.

Mladić se sa majkom seli u jednu jako mirnu četvrt ulica Detroita i tamo se upoznaje sa svojom budućom djevojkom. No, dok je to mirna četvrt, na cestovnim dijelovima Detroita haraji monstrumi na motorima te pljačkaju i kolju sve ljude koji im se nađu na putu te skupljaju njihove glave. I sve kreće prema nizbrdo kada se i mirna četvrt nađe pod njihovim terorom, nastaju problemi...
Baš se neki dan otvorio Mjesec Opskurnog Horrora 2 (MOH) na HorrorHR.com-u gdje se recenziraju filmovi koji nikome nisu poznati osim samom autoru. Imao sam sreće, jer sam ponovno pogledao onaj stupidni slasher Granny (1999), a sada sam prije par dana uspio pogledati ovu horror-komediju. Da je riječ o veoma dobrom filmu, to ste već mogli zaključiti po naslovu. E sad, ne znam samo odakle da počnem. Čak ni amaterski glumci nisu više što su nekad bili. Ili oni namjerno žele ovom filmu pogoršati stanje, ili stvarno nemaju veze pred kamerom. Sramota za cijeli horror žanr. Dalje: kamera. Podnošljivo je pogledati i The Cave (2005) sa lošom noćnom kamerom, ali je ovdje kamera stalno u nekom drmanju, gubljenju na glavnu špicu događaja i mutnom prikazivanju. O mraku da i ne govorim.
Dijalozi. Dobro da je ovaj film stavljen pod žanr horror-fantasy-komedije jer ja sam se par puta iskreno nasmijao na ovakvu vrstu dijaloga što nam pruža ovaj mladi scenaristić. Ma svaka ti čast. Ne.
Maska. Zombači prije izgledaju ko monstrumi upravo izašli iz wc-školjke namazani bojom. Strašno. Radnju filma ne moram ni komentirati, mislim da ste dovoljno pročitali sa onim gore, još jedan pljesak scenaristu. I kada to sve zajedno spojite, dobijete film kalibra ''Biker Zombies from Detroit''. Jedno veliko razočaranje i jedan od razloga zašto nam horror žanr uzastopno klizi prema dolje.


10:39 | Komentari (3) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>