utorak, 13.05.2008.

Buried Alive (1990)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: Frank Darabont
Glume:

Tim Matheson - Clint Goodman
Jennifer Jason Leigh - Joanna Goodman
William Atherton - Cortland 'Cort' van Owen

Zemlja i trajanje filma: SAD, 93 min

She planned on her husband's death. But not on his coming back for revenge.

Početak ovog filma gledamo kao mladi bračni par koji ima sve u životu, ljubav, novaca, kuću, samo im još fali dijete. No, kasnije vidimo da nije sve tako idealno kako izgleda. Žena, Joanna, želi smrt svoga muža jer ima ljubavnika, Cortlanda. Cortland joj predlaže da otruje svoga muža, što je i ona učinila. Nakon sahrane ne čini se opet sve tako idealno, pogotovo za Joannu i Cortlanda. Clint ustaje iz groba jer je živ i s pomoću svog psa pokušava napraviti osvetu ovim dvoje. Dalje pogledajte sami...
Film je, moram reći, jako zabavan. Gluma je odlična, malo slabija kod Leighice, ali je ona kod Hitchera 1986. briljirala. Nemam nikakvih predrasuda kod gluma, ima i možda petero važnijih likova u cijeloj priči. Pošto je film snimljen za magičnu kutiju, nećete vidjeti nikakvih nasilnijih ili gore scena, što mi se u neku ruku i svidjelo, jer nisam preveliki ljubitelj krvi.
U nekoliko dijelova filma možemo vidjeti dobar monopol koji se odigrava između osvetnika i žrtava, odlično poigravanje njihovim životima ali zato jadna maska osvetnika.
U filmu imamo i jednu genijalnu rečenicu koju je izrekao Cortland dok su bili zarobljeni:
''Great, we got Jason upstairs and Cujo outside'', pri čemu misli na psa od bivšeg vlasnika kuće. Film je u sat i pol jako dobro upakiran, te ne nudi ništa osim dobrih i napetih scena te mnoštvo zabave. Svidio mi se film. Pogledam uskoro i dvojku, ali ne vjerujem da će me previše oduševiti kao i original.

23:41 | Komentari (4) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>