četvrtak, 31.01.2008.

Creepshow (1982)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: George A. Romero
Scenarist: Stephen King
Glume:

Adrienne Barbeau - Wilma Northrup (segment "The Crate")
(poznatiju ulogu imala je u filmovima The Great Houdini, The Fog, Escape from New York, The Thing, Swamp Thing, Across the Line, The Convent)

Leslie Nielsen - Richard Vickers (segment "Something To Tide You Over")
(poznatiju ulogu imao je u filmovima Dark Intruder, Deadlock, The Poseidon Adventure, The Return of Charlie Chan, Airplane!, Prom Night, The Naked Gun 1,2,3, Dracula: Dead and Loving It, Spy Hard, 2001: A Space Travesty, Scary Movie 3,4, Superhero)

Hal Holbrook - Henry Northrup (segment "The Crate")
(poznatiju ulogu imao je u filmovima The Group, Mark Twain Tonight!, The Great White Hope, The Fog, Wall Street, A Killing in a Small Town, Waking the Dead, Into the Wild)

Zemlja: SAD
Mjesto snimanja filma: Fox Chapel, Pittsburgh, Pennsylvania, USA
Žanr: Animacijski humoristični horror sci-fi triler
Drugi nazivi filma:
Cuentos de ultratumba (USA: Spanish title)
Stephen King's Creepshow (International: English title) (long title)
Trajanje: 120 min
Tagline filma: The Most Fun You'll Ever Have... BEING SCARED!
Ocjena na IMDB-u: 6,3 / 10
Moja ocjena: 4,6 / 5 thumbup

Moje mišljenje o pričama filma:

Svaki Creepshow nastavak ima svoje priče u kojima se odvija radnja. Prvi nastavak ima 5 priča koje traju prosječno svaka 25 min i završe tragično. No na početku vidimo kako je riječ o grubom ocu koji je svome sinu oteo časopis Creepshow upozoravajući ga kako ne smije to čitati. Strip završi u kanti i počne nam prepričavati sve priče iz tog broja.

Image Hosted by ImageShack.us


1. priča: Father 's Day

Radnja je o ženi koja je ubila svoga oca koji je bio jako pohlepan i zao, i svake godine na Očev dan ona mu dolazi staviti cvijeće na grob i pričati s njim. Ovoga puta staricu su promatrali iz susjedne kuće. No, staricu je napao leš njena oca i ugušio ju je. Nakon toga prešao je na ostale ljude iz susjedne kuće kako bi s njim na svoj način proslavio Očev dan.
Jako mi je zanimljiv ovaj nastavak iako prekratko traje i radnja oteče brzo.

2. priča: The Lonesome Death of Jordy Verill

Ovdje je riječ o seljaku na čiji posjed padne meteor kojega on razbije nesvjestan posljedica. Seljaka btw glumi Stephen King. Kiselina iz meteora je počela stvarati biljke i to je prešlo na seljaka pa se i on počeo pretvarati u biljku, kao i sve što on dotakne. Rano ujutro uzeo je pušku i ubio se. Biljke su se širile kasnije još dalje. Kratka ali slatka radnja, izvrstan glumac koliko i pisac, savršena maska i to je to da dobije odličan.

Image Hosted by ImageShack.us


3. priča: Something To Tide You Over

U ovoj priči glumi i meni jedan od najdražih glumaca Leslie Nielsen. Priča je o dvaju susjeda koji se baš i ne vole, a ovaj ovog odveze na plažu i tamo ga prijeteći pištoljem natjera da se zakopa u pijesak i da mu samo glava viri. Riječe je o nedužnom čovjeku i poremećenom ubojici. I kada valovi malo jače udare, ode lik pod pijeskom. Tamo mu je ubojica prikazao i žrtvine žene, koja je isto tako umrla kao i on. Vračajući se kući nakon obavljenog posla, ubojica (Leslie Nielsen) se opustio. No, žrtva i njegova žena ožive kao neki mrtvaci iz vode počinju napadati ubojicu. I na kraju su oni njega zakopali isto kao što je i on njih. Priča je poučna i zabavna.

4. priča: The Crate

Ova je najduža priča dosada koja traje pola sata i pet-šest minuta. Riječ je o nekom čudovištu iz kutije odvratnog izgleda koji naravno jede meso, odnosno ljude oko sebe. Otkrili su ga dvojica ljudi i čudovište se oslobodilo. No, to je dobro došlo jednom čovjeku koji nije baš volio svoju ženu, a ni ona njega, pa ju je htio ubiti tako da ju uputi ka čudovištu. Uspješno je to obavio i tako. Nakon toga je čudovište zavezano u kutiji bacio u vodu. Pri kraju vidimo kako se čudovište oslobodilo.

Image Hosted by ImageShack.us


5. priča: They're Creeping Up On You

Riječ je o čovjeku koji mrzi žohare i drži se u dobro izoliranom stanu od žohara, makar mu se uvijek neki provuče. Neka žena ga je nazvala preko telefona i rekla mu kako će skupo platiti za nečije ubojstvo. Bubomrzac se nije obazirao. Tek kada su mu počele ulaziti bube sa svih strana i bubomrzac nije dočekao jutro, zapitao se malo.

Što da kažem? Definitivno mi nije žao što sam ovo pogledao, pogledajte ovih zanimljivih 5 priča koje će vas i nasmijati i dobro prestrašiti. Nema veze što film traje dva sata, ugodno će vas iznenaditi, jer barem meni je odličan.

23:44 | Komentari (2) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>