četvrtak, 03.08.2017.

Kratki horor filmovi vol. 2 - Krvatska

I6357456zrezak

U prošlom volumenu rubrike 'Kratki horor filmovi' osvrnuli smo se na neke od poznatih predstavnika kratkog horor filma, a drugi dio bit će nešto drugačiji, budući da će biti prikazani domaći kratki horor filmovi, naših redatelja, nekadašnjih studenata režije, amaterskih filmskih ekipa i ostalih čiji su filmovi ispunili preduvjete 'hrvatski' i 'ispod 30 minuta'.

Kao i kratkometražna filmska baza svake druge nacije, i Hrvatska ima interesantne uratke koji su većinski amaterski napravljeni, s često minimalnim iznosom financija i praćenošću, stoga će rubrika 'Krvatska' biti idealna brošura za istraživanje nekih od naših ostvarenja.

U ovoj listi, prokomentirat će se sljedeći naslovi: Crna ovca u restoranu za zombije, Dan Mrtvih, Gmaz, Govornica, How to Survive a Zombie Apocalypse trilogija, Igrica, Momentum Mortem, Potjera, Prozor, Tri želje i Zorgazam.


Crna ovca u restoranu za zombije (2008)

Izr45254ezak

IMDB
Cijeli film

Trominutni uradak Kristijana Kaurića i Brojka Film Productions splet je bennyhillovskog i chaplinovskog retro horor filma, koji je ustvari horor samo po zombie tematici, inače je ovdje riječ o čistoj kratkoj nijemoj komediji. Kaos u zombie restoranu koji nastane fuzija je nes(p)retnih okolnosti, dojmljivog načina snimanja i korištenja dobrih praktičnih i digitalnih efekata. Neloše, malo prekratko.


Dan Mrtvih (2008)

danmrtvih

Cijeli film

Dario Lonjak predstavlja nam svoja dva kratka horor filma, Dan Mrtvih i Zorgazam (koji je abecedno posljednji na ovoj listi). Dan Mrtvih vuče kako je opetovano riječ o domaćem zombie filmu, međutim, riječ je o horor komediji, gdje glavni lik Robert proživljava užasan dan i kreće u osvetu svima koji su mu dan učinili lošim, nešto u stilu Falling Downa, samo nasilnije. U filmu vidimo Anđu iz Nightmare Stagea, redatelja Maria Kovača, a glavnog lika utjelovljuje poznato lice Roberta Ugrine. Dan Mrtvih zabavno je 10-minutno djelce koje u principu nema nekih grešaka, niti iznadprosječno pamtljivih trenutaka, no ono što se ne može zanemariti svakako je poveće korištenje krvavih scena, koje su vrlo dobro realizirane i prikazane.


Gmaz (2013)

gmazk

IMDB
Cijeli film

Gmaz ili Reptiloid kratki je SF horor iz 2013. godine u režiji Marina Mandira. Dva policajca odlaze u šumu istražiti ubojstvo čovjeka, zbog čega se jedan od njih izgubi i nastaje potraga i potjera, no ono što živi u šumi nije ljudsko biće. Gmaz je, s jedne strane, iskorak u domaćem filmu, s naglaskom na izričito korištenje specijalnih efekata za realizaciju gušterolikog stvora, s netipičnom radnjom za naše podneblje, no s druge strane, riječ je o neadekvatnom horor uratku koji ima hrpu grešaka. Kao da se sva energija usmjerila u što bolje kreiranje gmaza, a zaboravilo se na sve osnovne filmske segmente - priču, dijaloge, pokrete kamere, kadrove. Pola sata ovog filma prilično je zamorno gledati, budući da svjedočimo cat & mouse igri između murjaka i gmaza, koja traje previše i postane naporna. Valja nadodati da je i gmaz na nekim dijelovima neuvjerljivo napravljen, a u nekima je ok ispao. Razumijem da je i KinoKlub Zagreb zaslužan za neke stvari i da se treba dosta love da se snimi pristojan film ovakve tematike, no unatoč tome, moram prokomentirati ono što sam vidio, a to nažalost, nije dobro.


Govornica (2012)

govornica

IMDB
Cijeli film

Telefon u javnoj govornici zvoni, dolazi žena i javi se te vodi diskusiju s nepoznatom osobom pet i nešto minuta, da bi za krajnji ishod taj govornik ustvari na svoj način prenosio smrt. Neefektivan film scenarista Christiana Kolacija i redatelja Ronalda Brzaka koji na mene nije ostavio nikakav dojam, Manceova glazba najbolje je što sam mogao izvući, ni dijalog nažalost nije bio previše interesantan, s druge strane, glumica Elena Brumini dobro je odradila svoj posao.


How to Survive a Zombie Apocalypse (2012, 2013)

howtosurvive

Cijeli film 1
Cijeli film 2
Cijeli film 3

Trilogija osječkog fotografa i filmaša Vedrana Marjanovića Wekstera, pravi je priručnik za preživljavanje zombie apokalipse na jedan humorističan način. Ne zna se hoće li biti i novih nastavaka, no prema priloženom, željno ih iščekujem. HTSZA odličan je i zabavan kratkometražni projekt, čiji je prvi dio probio barijere naše i okolnih zemalja i dosegao veliku gledanost izvan naših prostora, prvi segment uvršten je kao dio horor antologije Zombieworld. Odličan humor, interesantne radnje, veoma dobri specijalni efekti, uzevši u obzir da je film sniman otprilike sa 0 kuna budžeta. Što se tiče ostalih dijelova, nešto su duži od prvog, jednako zanimljivi i upečatljivi, a likovi su već dobili svoj obris junaka (Domagoj Mrkonjić utjelovljuje lika kojemu je specijalno oružje sic od bicikla) i na lak način film vas može uvesti u iščekivanje toga što će se dalje događati i na kakve ćemo savjete u ''priručniku'' dalje dobiti, odnosno kako će se oni vizualno realizirati. Nema se što reći, u filmiće je vidno uloženo jako puno truda, a ono što primarno pršti iz cijele trilogije svakako je filmski entuzijazam i znanje cjelokupne ekipe.Igrica (2016)

igrica

Cijeli film

Filmaš Filip Zadro donosi nam s Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu 3. filmsku vježbu, kratki horor film nazvan 'Igrica'. Igrica je prilično ugodno iznenađujuć projekt koji smješta u fokus dječaka koji je opsjednut igranjem video-igrica, a kojemu nakon što mama ode izvan kuće, ulazi neželjeni i nepoznati gost. Dijelovi u prvom licu odmah su mi nagovijestili kako će ovdje biti riječ o pothvatu u kojeg se, iako kratko traje, uložilo puno truda i razglabanja oko pojedinih scena, budući da film u principu nema loš trenutak, sve je odrađeno na mjestu, određena jeza prolazi kroz film, jednostavno zato što ništa nije pojašnjeno kako, što i zašto se događa. Film vas baca u žrvanj i laganu uznemirujuću igru između dječaka i nepoznatog entiteta. Efektivan i dobar horor.


Momentum Mortem (2012)

momentummortem

IMDB
Cijeli film

Toni Juričić zaslužan je za film Momentum Mortem - veoma jednostavno ostvariv projekt koji u fokusu ima jednog jedinog lika, kojega gledamo kako priča sa samim sobom, odnosno sa svojom drugom ličnošću, navodnim serijskim ubojicom ili sa samom Smrti. Podvojena ličnost i dijalog-monolog s njom odrađen je vrlo dobro i simplicirano, bez neke potrage za kompleksnijim sadržajem ili nešto bogatijim kadrovima. Jedini glumac Dean Cukon vješto je odradio svoj posao, iako je trud oko izgovora engleskog jezika mogao biti veći, ako se već planiralo na tom jeziku bazirati scenarij. Sve u svemu - solidan uradak.


Potjera (2015)

potjera

Cijeli film

1. filmska vježba studenata filmske i TV režije Akademije dramske umjetnosti u ZG-u, pod palicom Filipa Zadre, zove se Potjera. Ovo je jedan atmosferičan hororčić koji ponovno, kao i Zadrina Igrica, ne daje previše pozadine oko nastalih događanja, što stvara određenu napetost i neizvjesnost. Čovjek se šeće praznim ulicama i odjednom ga krene proganjati troje likova pod bijelim maskama. Jednostavno, brzo, dojmljivo. Posebno se valja pridati pažnja igranju kamerama i kutovima snimanja, što je vjerojatno koristilo kao jedna od stvari koje filmska vježba mora sadržavati. Zadro, dosta s vježbama, kreni u pravi filmski projekt, mogli bi gledati nešto vrlo dobro.


Prozor (2011)

prozor

IMDB
Cijeli film

Prozor je veoma amaterski projekt Marija Celije, koji u svoje dvije minute i sa slabom vidljivosti prikazuje jedno izvršeno i jedno potencijalno ubojstvo. Prozor je ovdje izričito simbolička stavka, nedovoljno po meni pojašnjena te mi je žao što je ovaj film ostao nedorečen i prilično nepregledan, niti se baš shvaća što je pjesnik htio reći. Produkciju je odradio mmArt 2011. godine.


Tri želje (2013)

trizelje

Cijeli film

Osječki redatelj Luka Pejić priredio nam je 2013. godine kratki uskršnji horor film 'Tri želje'. Djevojčica zaželi tri želje, koje joj se 15 godina kasnije počnu ostvarivati. Ovaj crno-bijeli film zanimljiva je igra svijetlima, kamerom, šminkom, s odličnim naratorom, dobrim glumcima i zanimljivim kadrovima. S obzirom da sam dobro upoznat s redateljskim podvizima braće Pejić, ne sumnjam kako će se i budućnosti priređivati kvalitetni kratkometražni horor uradci (Hotel Zlo), dok ćemo se, nažalost, za neki dugometražni, morati dobrano strpiti.


Zorgazam (2010)

zorgazam

IMDB
Cijeli film

Drugi film Daria Lonjaka, Zorgazam, predstavlja distopijsku budućnost, gdje američka vlada 2019. godine širi smrtonosni virus koji ubija 70% populacije. Još jedan od ciljeva virusa bio je ostatak populacije učiniti ovisnima o svoja dva proizvoda - WcDonalds i Koka Kola. Gledamo radnju iz 2021. u Zagrebu. Nagrađen kao najbolji SF na Trash Film Festivalu, Zorgazam je oku jako ugodno ostvarenje koje se ne libi pokazati i pokoju stvarčicu previše (ili izvan okvira naše kinematografije). Dodajmo još pri tom da je efekte radio Miroslav Lakobrija, a priča je nastala prema 'Igri tucanja' Tarika Kulenovića. Odličan make-up, odlični efekti i hrpa dobrog crnog humora upakiranog u efektivne scene. Svakako preporuka svima.


To bi bilo to zasad, nadam se da će vam ova lista pripomoći pronaći neke od domaćih kratkih horor filmova, većina ih se isplati pogledati, a i ne oduzima previše vremena. Baza ih broji još, no izabrao sam neke od najreprezentativnijih za prokomentirati.

03:36 | Komentari (0) | Isprintaj | #

utorak, 11.07.2017.

Zagorski specijalitet (2011)

MV5_BNz_Yy_ZTU1_Mm_Qt_MWMz_MS00_YWVh_LWFk_ZGQt_Mj_Qy_ZTBl_Zm_Zj

Sve u svemu: 3,5 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Cijeli film

Paintball ekipa razdvoji se na napuštenim terenima negdje u šumi, a dvoje od njih nailaze na lokalne stanovnike koji pod 'zagorskim specijalitetom' ne misle na životinjsko meso...

DavidKapac02

Ovih dana ufuravam se sve više u gledanje domaćih hororaca radi diplomskog rada, pa mislim da bi kraj mog petogodišnjeg studiranja bio idealan za napraviti presjek hrvatskog horor filma, a blog je kao i uvijek idealna platforma za taj pothvat. Prije nego što napravim novi članak 'Kratki horor filmovi vol. 2' gdje će biti hrpica domaćih kratkometražnih uradaka, osvrnuo bih se na ovo srednjemetražno djelo Davida Kapaca, koji je zaslužan i za scenarij uz kolegu Andriju Mardešića. Riječ je o hrvatskoj verziji 'The Texas Chainsaw Massacra', 'Wrong Turna' i sličnih filmova napravljenima na lokacijama u prirodi, ruralnim dijelovima izvan dosega civilizacije, no prilično sam siguran kako je ovo jedan od rijetkih žanrovskih filmova napravljenih u ovoj dekadi, a da su nešto opsežnijeg trajanja i s iole poznatijim domaćim filmskim i televizijskim licima. Tako da, prije svega, pohvale na hrabrosti i drmanju učmale domaće filmografije nečim novim i svježim (iako ne izvan granica Hrvatske), a da je više ovakvih pokušaja i realizacija nekog žanrovskog uratka, automatski bi se rađala i takva publika. No, s obzirom da je kod nas stanje svijesti samo po sebi horor, ljude odviše ni ne zanima gledati i slušati naš jezik i glumce u nekom hororcu, čisto zbog čestog stvaranja autorefleksije i možda neželjenog poistovjećivanja s emocijama takvog filma. Ipak, ovdje je riječ o kanibalizmu koji je u zabavnih 45 minuta prenio dobru atmosferu, solidnu glumu, upečatljive dijaloge i reference na brojne američke filmove.

n0hdk2q7hgl118fd8k20p8t4lck

Interesantna je stvar vidjeti i aktivnu protagonisticu u ovom djelu, pa smo tako dobili i prvu horor heroinu Ivanu Roščić, no o nekim detaljima bolje je pogledati samu radnju filma. Druga interesantnost je da se film prikazivao na prvom programu HTV-a vrlo brzo nakon izlaska, što, nećete me kriviti, prilično začuđuje s obzirom na žanr. Akcijske scene odrađene su korektno, iako nema puno grafičkog nasilja, a s obzirom da je riječ o dijalektalnom filmu, za neke dijelove bilo je poželjno staviti podnaslove.
U principu, nema se puno za reći, sigurno ćete, ako ste ljubitelj žanra, naići na brojne reference drugih filmova, ali mislim da ćete kao i ja uživati u jednom vrlo dobrom hrvatskom hororu, koji je imao potencijala biti i puno više, da je bilo eventualno više sredstava, no iskustva, kompetentnosti i pripreme za dobar horor nije manjkalo.

04:46 | Komentari (0) | Isprintaj | #

nedjelja, 18.06.2017.

The Devil Rides Out (1968)

the-devil-rides-out-movie-poster-1968-1020432720

Sve u svemu: 3 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

fVojvoda od Richleaua posjećuje starog prijatelja na njegovom imanju u Engleskoj i suočava se sa sotonističkim ritualom kojega nekako uspijeva spriječiti, no nedugo zatim kuću počinju opsjedati pristaše okultnog na čelu s vođom Mocatom koji je u tu svrhu prizvao i prave demone...

devil-rides-out-gray

Hammerov film iz 1968. godine, The Devil Rides Out, ekranizacija je istoimenog romana Dennisa Wheatleya u režiji Terencea Fishera, dobro poznatog staroškolskog horor redatelja. Film je krenuo s realizacijom bio dosta ranije, no zbog cenzorskih standarda, nije mogao isplivati na površinu bez određenih preinaka i jednostavno čekanja da se s vremenom stanje u industriji oko određenih tema promijeni. Legendarni Christopher Lee (koji ovoga puta glumi pozitivca) jedan je od glavnih pokretača ideje za ekranizaciju romana, a film je postigao uspjeh i kod kritike i kod publike. Što se same ideje oko sotonističkog kulta u ono doba tiče, sviđa mi se razrada scenarija i nastojanje da se prikaže što više šarolikih elemenata koje ovakav podžanr može ponuditi. Raznolikost tjera da se gledatelj zadrži i da posveti pažnju događajima koji će se kasnije događati, uzevši u obzir da ste pristalica horora iz tih dekada. Simbolika u filmu veoma je dobro razrađena pa tako možemo vidjeti raznorazne pentagrame, ukrase, interijer i ostale simbole koji stvaraju povoljan ugođaj i atmosferu, s povremenim efektima koji dobro ili nekad manje dobro realiziraju nekakva ukazivanja, čarolije, scene u dinamičnim dijelovima itd. The Devil Rides Out sasvim je ok film za pogledati ako ste u tom điru filmova, no, kao i mnoge filmove koji nisu uspjeli ostati u koraku s vremenom, i ovoga je vrijeme natjeralo da postane tek jedan od "onih" horora kojem ćete se posvetiti tek ako ste okorjeli fan tematike.

Devil-Rides-Out-The_03

Izgled određenih demona, jarca i ostalih solidno su odrađeni, za ono vrijeme i jako zanimljivi, dok su opet drugi potpuno bezvezni i nepotrebni. Isto tako može se reći i za neke akcijske dijelove koji su polovično interesantni, a polovično naivni. Standardno odličan Christopher Lee ovoga je puta dobio zvučno glumačko pojačanje u vidu ''Blofelda'' Charlesa Graya, u ulozi glavnog negativca Mocate (lika iz romana Alistaira Crowleya), tako da su s njima odlično ispale scene prizivanja, telepatije, žrtvovanja i svih sličnih scena koje nastoje biti efektivne i uznemirujuće. Nažalost, film je, koliko god bio snimljen da bude instant Hammerov klasik, ostavio na mene mlak utisak na većini stvari. Možda sam i ja krivac budući da mi možda film nije sjeo u određenom trenutku raspoloženja, ali mimo mogućeg presubjektivnog dojma, ovo je jedan od sotonističkih filmova koji nisu bili na očekivanoj razini koju sam si postavio, no kažem, možda to na drugo gledanje i ne bude slučaj jednoga dana, ako ga bude. Film prema kraju postaje sve agresivniji i gradacijom odlazi prema raspletu događaja koji je odrađen zadovoljavajuće i u par scena intrigantno.

the_devil_rides_out_t00-mkv_snapshot_00-43-04_20

The Devil Rides Out dobar je film iz Hammer produkcije (Leeov najdraži) koji će mi ostati u dobrom sjećanju, unatoč tome što me se određeni segmenti nisu dojmili. Ipak, riječ je o respektabilnom primjeru filma o okultnom, demonima i samog Baphometa.

05:00 | Komentari (0) | Isprintaj | #

četvrtak, 15.06.2017.

The Devil's Candy (2015)

MV5BNTQzOTIxNTA5OV5BMl5BanBnXkFtZTgwODc3NzQ1MTI@

Sve u svemu: 3,5 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

Slikar kojemu nedostaje inspiracija seli se sa ženom i kćeri u novu kuću, nakon čega ga ubrzo počnu opsjedati loše misli i demonske sile. Pozadinska priča oko kuće veže se uz ubojstvo čiji će se uzrok ubrzo pojaviti njima na vratima...

MV5BMTk4MjM1ZjktZjljNi00MGI1LTkyOGQtMjkwMzc3MDU1

Sean Byrne mladi je redatelj koji iza sebe ima nekoliko short filmova i horor 'The Loved Ones', kojega još nisam imao prilike pogledati. The Devil's Candy novo je horor djelo, pomalo umjetničkog karaktera, koji na impresivan način pokazuje redateljevu sklonost prema detaljima, kompletnoj razradi scenarija i obraćanje pažnje na najsitnije elemente. Ovo je jedan od onih filmova koji vam može stvoriti potpuno drugačije ozračje na koje ste dosad navikli, pa i unatoč očitoj sotonističkoj i demonskoj primjesi, film zapravo u svojoj jednostavnosti radnje krije puno toga dubljega. Iako kino verzija traje 10-ak minuta kraće nego redateljeva, u tom kratkom trajanju uspijeva se vidjeti mnoštvo korisnih i interesantnih detalja kroz film koje ni ne možete primijetiti na prvu, sasvim sam ugodno iznenađen razradom scenografije, semiotike koja obuhvaća cijeli "đavolji asortiman" - hebrejski jezik, detalji u slikama, dijalozi te jedan od najvažnijih segmenata za spomenuti - soundtrack. Dobra igra soundtracka i akcije u filmu bome su svjetlija točka filma, neoboriv izbor pjesama savršeno je poslužio za zvučnu kulisu i gradnju atmosfere. 80-ak minuta strašno je brzo prošlo te unatoč tome što filmu mogu spomenuti neke nedostatke, riječ je o pravom žanrovskom ostvarenju koji se ne suspreže biti drugačiji pri izvedbi od drugih.

Screen-Shot-2016-07-18-at-9.20.24-AM

Neki od nedostataka svakako bi bili ipak malo pretjerano jednostavni trenutci, gdje se sve odvija kao po špagi, a ustvari čak ni u realnom svijetu ne može krenuti u priloženim smjerovima, bez nekih ili nečijih upliva sa strane. Slušanje glasova i izluđivanje psihe prilično je viđena i iskorištena fora, čak i ovdje neinovativna, no unatoč tome, strašna izvedba Pruitta Taylora Vincea i ostale malobrojne glumačke postave svakako podiže film na jedan veći nivo. Uvjerljiva gluma svih prisutnih izvrstan je pokazatelj kako se s uistinu bazičnom idejom i dobro okupljenom ekipom može napraviti nešto novo u ovom istrošenom žanru. S obzirom da se više pažnje posvećivalo vizualnom, auditivnom i tehničkim detaljima filma, može se primijetiti kako se na trenutke gubi krajnja poanta i da se događaju generički momenti, koji mogu asocirati na brojne starije uratke, tako da s pogleda na scenarij, lijepo je to sve detaljno i vješto odrađeno, no gledano na sadržaj, a ne na formu, dobivamo prikaz nekog naglo nedovršenog projekta, zbog čega mi je žao, budući da sam kulminaciju događaja i završetak očekivao ipak u nekom drugačijem smislu. No, mišljenje je kao stražnjica, svi ga imaju i različiti su, stoga ni ne čudi da će se nekom (zasad većini) ovaj film svidjeti na prvu, a da će ga netko zbog svoje umjetničke ekspresivnosti možda ugasiti nakon par minuta.

The-Devils-Candy-2015-review-Pruitt-Taylor-Vince

Valjalo je pogledati ovaj filmić, pogledajte ga i vi, ako ništa drugo, atmosfera je teško ponavljajuća, a opet, kao da ste je negdje već osjetili. U svakom slučaju, Devil's Candy hrabar je potez redatelja da nam prikaže i predstavi neku drugačiju (ne nužno i svježu) stranu horor filma. Je li uspio, procijenite sami.

04:59 | Komentari (0) | Isprintaj | #

utorak, 06.06.2017.

The Dark Tapes (2017)

TheDarkTapes

Sve u svemu: 3 / 5 zijev
Više o filmu:
Imdb.com
Video

U ovom novom horor omnibusu susrećemo se s mješavinom raznih horor podžanrova, s duhovima, utvarama, nemanima, demonima i paralelnim svijetom kako se isprepliće sa stvarnim, snimljenim na pronađenim starim videokasetama....

gruesome-banner-dark-tapes-820x410

Evo nam još jedan antologijski film snimljen u found footage stilu, toliko smo ga se zaželjeli u novim hororcima da jednostavno ne znam što da više o tome napišem, a da ne ispadne da se ponavljam. The Dark Tapes nastao je u suradnji Michaela McQuowna i Vincenta J. Guastinija, koji je napravio okvirnu priču koja obuhvaća sve manje segmente filma. Vjerojatno ste se, čim ste pročitali videokasete, dosjetili trilogije koja je prije par godina prilično primjetno ušla na filmska vrata - V/H/S. Sličnosti ovdje bome ne manjka, svaka kaseta govori drugačiju priču, no dakako drugačije izbalansiranu i predstavljenu nego što je bilo u spomenutoj trilogiji. Odmah pri startu zamjeram toliko referenci na ovaj ne tako davno snimljen omnibus, gdje se moglo biti daleko originalniji, no s druge strane, s obzirom da sam pobornik VHS-a, ne mogu a da ne odajem neke simpatije i prema ovom materijalu. The Dark Tapes umotan je u jednu osnovnu narativnu priču, koja uokviruje četiri kratke priče, međusobno povezanih found footage stilom. Osnovna radnja u principu se veže uz prvu priču koja na kraju finalizira sve na prilično interesantan i dojmljiv način, drago mi je da se razmišljalo o nekonvencionalnim stvarima barem što se naracije tiče, a priče ćemo same po sebi prokomentirati odvojeno.

1. priča: To Catch A Demon

Priča koja je ustvari uzrok temeljnoj radnji, a govori o doktoru koji sa svojom studenticom i snimateljem pokušava razotkriti postojanje noćnih mora tijekom REM faze sna. Dolaze do otkrića da se vremenskom dilatacijom na trenutak može vidjeti entitet kojega ljudi zovu demonima. Eksperiment ih odvodi u potpuno pogrešnom smjeru, gdje se upravo oni nađu u vremenskoj dilataciji, u istoj onoj gdje se nalazi i sam demon...ovo je jedna zabavna i uznemirujuća priča koja se odvija u jednoj prostoriji, s manjkom svjetla, tehničkih pomagala, sve je bazirano na gradnji napetosti, dijalogu i ultra kratkim, ali dobro odigranim pojavama nezgodnog demona, sve u svemu, it's as good as it gets, a interesantna je stvar da ova priča uopće ne ide u komadu, već se razdvaja ostalim pričama, tako da na trenutke gledatelj osjeća konfuziju, no ipak ga zadržava pomisao da nije dovršio prvu, interesantnu priču.

5

2. priča: The Hunters & The Hunted

David i Karen useljavaju se u kuću i odmah po dolasku počinju primjećivati lupanja po stropu i u podrumu kuće. Nakon nekog vremena zovu istražitelje paranormalnog da oblože kuću uređajima za snimanje i puste ih preko noći. Nakon što se i sami uvjere u postojanje neke sumnjive aktivnosti, stvari ispadaju ustvari puno neočekivanije nego što jesu. Ovo je kratki hommage Paranormal Activity serijalu, sa zanimljivim twistom na kraju i sa zanimljivom gradnjom napetosti. Neloš segment.

3. priča: Cam Girls

Djevojka u lezbijskoj vezi dopisuje se s prijateljem preko chata govoreći mu kako doživljava neobjašnjive rupe u pamćenju nakon izlaska sa svojom djevojkom. Navečer se obje djevojke priključuju na snimanje kamerom i na dopisivanje s random dečkima koji žele gledati sex show. Dobit će puno više od toga...da ne objašnjavam puno, riječ je o witch segmentu kojega vuče ok premisa, ali je pomalo glupkast i ne previše shvatljiv.

4. priča: Amanda's Revenge

Djevojka na kameru priča kako je bila silovana i oteta na četiri mjeseca, ne sjećajući se i ne otkrivajući identitet svojih napadača. Nakon što se na partiju dogodio taj incident, Amanda poziva svoje prijatelje da je dođu gledati u njenu kuću kako spava, budući da osjeća da nije sve u redu s njom. Ubrzo se otkrivaju mnoge stvari koje govore odakle Amandi telekinetičke moći i tko su antagonisti u cijeloj priči...e, ovo je za kraj baš bedasto, isforsirano i nimalo zanimljivo, čak i za opisati je naporno i banalno. Apsolutno nepotreban segment.

20170308132220

Kraj svega otkriva nam još jedan twist koji solidno upotpunjuje cijelu radnju i događaje oko nje. Moram priznati da ovaj omnibus u principu ni po čemu nije i neće biti poseban, no za jedno gledanje ispao je sasvim solidan u većini slučajeva, u nekima i scary, no većinom ok horor film koji je mogao puno bolje, ali, uvjerili smo da se može i puno gore. Nadam se da nikakvog nastavka neće biti.

14:33 | Komentari (0) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se