< siječanj, 2008  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Siječanj 2008 (4)
Prosinac 2007 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne By: Lara dizajn

Opis bloga

O svim psima ali najviše o Rei

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

anna i peseki

luki + goldie isto o psima

dee dee o životinjama

posjeti pa vidi

moja frendica s konjima

novo otvoreno

dizajn

pričice

luna i peseki

berny

ista kao i prije

ben

životinje glazba i ona

petak, 18.01.2008.

Flatteri

Ovaj post je za Annu sa blogom
http://flatteri.blog.hr

Nastanak: ravnodlaki retriveri nasatali su 1800. g u Velikoj Britaniji parenjem irskog setera i newfaundlanda.

Opis pasmine: visina je oko 58 cm. Glava je izdužena i lijepo oblikovana. Čeljusti su su prostrane i snažne. Oči su smeđe ili tamno smeđe, inteligentnog izraza. Uši su malene i priljubljene uz glavu , prsni koš dubok i širok, leđa ravna , rep nošen iznad linije leđa, prednje noge savršeno ravne a stražnje mišićave. šape su okrugle i čvrste. Dlaka je gusta, glatka . fina, crna ili boja jetre.

Narav: poslušan, lako odgojiv, inteligentan, privržen, strpljiv s djecom

Zdravstveni problemi: maligni tumori, displazija kuka, epilepsija, progesivna atrofija retine, diabetes


Evo i jedan prijevod o "negativnim" karakteristikama pasmine: <-

Na samom početku autorica kaže: "Dok vlasnici flatova misle da je to najbolja pasmina koja postoji to je definitivno pasmina koja može nervirati, biti destruktivna i svojeglava."

Pravi flat je kao prvo i osnovno retriver, pasmina koja je generacijama selektivno uzgajana da nosi stvari.To uključuje cipele, donje rublje, čarape, dječje igračke, jastuke, sve vrste odjevnih predmeta, štapove, mrtve životinje i sve ostalo čega se možete sjetiti da "pristaje" njegovim ustima. Odvikavanje od te aktivnosti se može odraziti na pseći instinkt i može se rezultirati destruktivnošću kako će pas biti frustriraniji.Ako niste voljni prihvatiti ovo teško promjenjivo ponašanje kod vašeg flata, tada ova pasmina NIJE za vas!

Flatovi veoma sporo odrastaju i često se nazivaju Petrom Panom psećeg svijeta.Iako to može biti vrlo šarmantno, također može biti vrlo frustrirajuće kada se vaš četverogodišnji pas ne može koncentrirati na tečaju dresure. Ako tražite psa koji će izvoditi složene zadatke u ranim godinama, tada flat NIJE prava pasmina za vas!

Flatovi mogu imati bezgranično mnogo energije. Bez šale, bezgranično mnogo. Njihova vježba je zahtijevna i podrazumijeva se, posebno kod mladih pasa, a tečaj poslušnosti je neophodan ako želite imati psa s kojim se može živjeti. Rad na polju je idealan način da usmjerite tu energiju i sačuvate radni instinkt vašeg psa. Ostale pogodne aktivnosti uključuju donošenje predmeta iz zabave ili bilo koji sport koji uključuje psihičku i fizičku aktivnost ( npr.agility, plivanje, jogging )... Ako mislite da možda nećete imati vremena ili interesa da zadovoljite potrebe kretanja vašeg flata, tada ta pasmina NIJE za vas!

Flatovi se mogu lako odgojiti, ako koristimo ispravne metode. Postoji metoda totalno pozitivnog pristupa, ali ona nije 100% učinkovita sa većinom flatova. Budite kreativni i tako ćete dobiti najviše od svoga flata. Tečaj osnovne poslušnosti je neophodan za ovu aktivnu pasminu pa ako ne želite provesti vrijeme učeći svoga psa osnovama, onda ova pasmina NIJE za vas!

Flatovi obožavaju blato. Uvaljavanje u njega je dobro poznati fenomen kod ove pasmine. Ako u blizini postoji lokva, vaš flat će je naći i valjati se u njoj što duže je moguće. Tada će skočiti sa velikim smješkom, dotrčati vama i ostaviti otiske svojih šapa na vašim prsima. Ako se tome nećete nasmijati, ovo NIJE pasmina za vas!

Flatovi se OBILNO linjaju dva puta godišnje, a ostatak godine im ispada dlaka po dlaka... Svako linjanje morati ćete dnevno usisavati i češljati ih najmanje jednom dnevno. Ako vas smeta što crna dlaka leti po vašem domu, nalazi se u jelu, piću i na odjeći, tada ova pasmina NIJE za vas!

Flatovi ne prihvaćaju da ih cijeli dan držite na dvorištu sa malo interakcije. To je inteligentna, znatiželjna pasmina kojoj je potrebna ljudska pažnja. Ako ionako imate premalo vremena radi obitelji, posla ili nečeg drugog, tada ova pasmina NIJE za vas!

Flatovi mogu biti jako grubi sa malom djecom. Flatovi su odličan izbor za obitelji sa djecom, ali svaka igra djece sa psom mora biti pod nadzorom. Trideset kilograma težak flat može lako srušiti šestogodišnjaka i slučajno ga ozlijediti ili preplašiti. Ako su vam djeca jako mala, možda je bolje da malo pričekate sa nabavkom flata. I u tom slučaju ova pasmina možda NIJE za vas!

U svakom slučaju , ovo za zadnje se ne slažem jer flatterica u mojoj ulici kojoj je ovaj post posvećen je savršena za djecu igra se sa nama i pazi da nam se nešto ne dogodi

tekst sam skinula sa
http://vauvau.forumotion.com
posjetite ga
Slijedeći post je za lunu sa bloga http://dogsaremylove.blog.hr
Golden retriver i bit će objavljen 23. 01. 08

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
crna boja


Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
smeđa boja


Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Žuta (nažalost nije priznata)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
na okupu

- 19:15 - Komentiraj (34) - Printaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.