Razgovor s Bogom

...i odgovor

Učiteljica zatvori svoje oći i uplovi u Dobru Tišinu, gdje je ostade, koliko je bilo potrebno za njena 3 spora udisaja, a potom ponovno pogleda u muškarca koji je gol, sjedio ispred nje, zauzevši položaj lotosa.

''Najvelinćanstveniji dar života nije ono što većina misli da jest. To nije ljubav. Nije ni zdravlje. Nije ni bogatstvo ni uspjeh ni moć ni slava (no to već znaš). To nije ni mudrost, ni razumijevanje…niti unutrašnji mir ili unutrašnja radost ili izvanjska sreća. Nije to ni prosvijetljeni trenutak svjesnosti niti iskustvo Jedinstva. Pa niti ponovno sjedinjenje sa Biti ili povratak doma, k Bogu.''

Učiteljica je zastala u odgovoru, dopuštajući svojim riječima da dopru iza izvanjskog omotača Učenikovog uma. A tada je Solice-u uputila još direktniji i još dublji pogled .

''Najvelinćanstveniji dar života'', rekla je skoro pa vrisnuvši, ''je Vrijeme.''

Učenik i Učiteljica su zaustavili pogled , ne govoreći...ne pomaknuvši se..samo usklađeno dišući…devete sporih udisaja…Marasilina ih je naućila tom ritualnom dijeljenju Životne Energije…

Učiteljica ponovno progovori…

''Vrijeme je Iluzija koje ne postoji u Posljednjoj Stvarnosti. Ono je velika magija i zbog toga najvelinćanstveniji dar života…jer koristeći ovu magiju sa štovanjem i svetošću, svaki drugi dar Života može postati tvoj. U stvari, jedino vrijeme omogućuje da iskusiš postojanja drugih darova.

''I na taj način vidiš da kako ono Što Nije (Vrijeme), može da učini ono Što Jest (Život), tako značajnim, uzbudljivim i radosnim u tvome iskustvu.

''Zbog toga, ne dopusti da izgubiš ni jedan trenutak…nikad nemoj sjedit samo «ubijajući vrijeme», ne dopusti da vrijeme pored tebe prolazi neopaženo…ne čekaj više da pokreneš
neki važan uradak…pogotovo ne dopusti da ne poduzimaš ništa u svezi s onim za čim ti Srce žudi.

''To ne znaći da nikad ne uzmeš trenutak za odmoriti um i tijelo. Naravno da to možeš…jer odmarajući um i tijelo, koristiš vrijeme mudro.

''Ključ Života je svjesno strukturiranje svog vremena. S tim, možeš dostići sve što si ikad želio. Kada vrijeme istekne, tek tada shvaćaš njegovu značajnu vrijednost. Vrijednost svakog dana, svakog sata, svake minute je tada zaprepašćujuće očita.
I tada se zapitaš kako si ikad dopustio da ti toliko vremena jednostavno «pobjegne».

Zato koristi vrijeme korisno. Uvijek imaš sasvim dovoljno vremena da učiniš ono što je stvarno bitni…pa opet…ako nisi dovoljno oprezan…upravo će to biti ono za što ćeš reći da NEMAŠ dovoljno vremena. Uzmi sve vrijeme koje ti je potrebno za Ljubav…uzmi sve vrijeme koje ti je potrebno da bi donio svijetlost, toplinu i ozdravljenje u živote oko sebe.

''Uzmi si vremena da voliš svoju djecu. Uzmi si vremena da poštuješ svoje roditelje. Uzmi si vremena da kažeš i učiniš male stvari koje unose ogromne promjene u živote tvojih voljenih. Uzmi si vremena da završiš svaki zadatak koji si započeo sa izvrsnošću. I uzmi si vremena kada ćeš bit sa onim svojim unutarnjim Ja, i povezao se Biti i Izvorom cijeloga Života. Ovo nije ono što čini gubljenje vremena…već je ovo, ono čime vrijeme dobiva na značaju.

''Možeš promijeniti svoj cjelokupni život u četiri 15-minutna trenutka svakog dana: 15 minuta meditacije svakoga dana, 15 minuta lagane fizičke aktivnosti (koje može biti jednostavna šetnja) popodne, 15 minuta planiranja pred večer za slijedeći dan te 15 minuta meditacije na večer.

''Koristi vrijeme na ovaj način te ćeš značajno razviti svoju duhovnu svjesnost i povezanost, povećat ćeš svoju mentalnu pozornost, poboljšati fizičko zdravlje, osobne odnose, izvođenje životnih zadataka, pa čak i životno blagostanje, i svakako svoje cjelokupno postojanje.

''Možda se želiš upitati…da li imam 4 15-minutna trenutka u svome danu koja sam spreman posvetiti ovome? I da li izabirem da iskoristim svaki drugi trenutak u svome životu na najljepši mogući način?''

Dvoje ponovno povežu oći u nepomični pogled.. Tada Učiteljica upita…


''Da jednostavno ne smiješ dopustiti da ovaj trenutak prođe, pa čak ni najmanji djelić tog trenutka, a da iz njega ne izvučeš ono najbolje…što bi pomislio i što učinio?''


08.07.2006. u 21:04 | 10 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Zelim da ovo bude mjesto susreta s ljudima koji su bili u dodiru s knjigom Razgovori s Bogom - Neale Donald Walsch.. s onima koji su bili dodirnuti... pa i s onima koji nisu bili... ali bi voljeli biti... ma... bitno je... SVI SU POZVANI... ukoliko zele biti pozvani...

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

Harisma