< ožujak, 2007  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv






  Komentari On/Off

     

09.03.2007., petak

najs tu si ju agen

Slika govori 1000 riječi...ova govori o stanju bloga hehe...ma bit će bolje :P
pozdrav svim ustrajnim blogerima!

i na kraju se postavlja pitanje: koji šampon koristi Martin Novoselec?!

- 12:07 - Komentari (15) - Isprintaj - #

08.11.2005., utorak

Still alive

stvarno ne znam o čemu više pisati...zato niti ne pišem, bacih svoje štakorske oči na čitanje tuđih blogova. Ovo je link na blog mojeg prijatelja (on nije štakor ali znam da bi to htio biti:): Homoludens...dobar je mali...bit će nešto od njega...u međuvremenu razmišljam o prenamjeni ovog bloga, dosta mi je pisanja o hateemelu, đavo-skriptu i ceesesu; uskoro bi mogle osvanuti neke pričice i stvari koje vjerovatno neće nikoga zanimati.ali jebiga dok svi pišu ja samo meljem o dizajnu, dosta toga rekoh, da pokažem da su i štakori pismeni ili barem polupismeni...otvoren sam za sve komentare, od vrijeđanja do još goreg vrijeđanja, naravno u buduće, da se zna, slobodno možete pitati sve u vezi dizajna i programiranja, ja bum vam se rekel...ak bum znal...there's still life in this rat!

- 15:42 - Komentari (24) - Isprintaj - #

12.06.2005., nedjelja

I štakori imaju favorite...

Ok svi znamo stavit neku stranicu u Favorites folder našeg web pretraživača...sad npr. stavimo stranicu u Favorites i kadli ono tamo je kraj imena stranice neka sličica i izgleda tak dobro ko Jacques Houdek u kratkim hlačicama i traper jakni sa nitnama. To se sve da napravit bez nekog velikog fizičkog naprezanja, pa stoga da krenemo...Prvo moramo nacrtat sliku koja će se pojavljivati u Favorites-ima jer ako ju ne nacrtamo neće je ni bit. Evo na što moramo pazit:
Slika koju će mo koristit ima 3 ograničenja:
1. Slika mora biti veličine 16 X 16 px
2. Možemo koristiti samo paletu od 16 boja
3. Slika se mora zvati Favicon.ico ili sve pada u vodu, rakiju ili pelin

Pošto sam ja jedan od rijetkih dobrih štakora, dat ću vam jeli program koji je jeli besplatan jeli i u njemu jeli možete jeli napravit sliku i spremit ju u .ico format...jeli...
evo linka koji vas vodi u ekstazu:

/ DER-DIE-DAS LÜNK /

Sliku možete spremit u .ico format i sa IrfanView-om...ali čemu kad imate ovaj link težine 537kb...

Sad idemo na omiljeni nam html kot...

Kot koji stavljamo između HEAD tagova je sljedeči:


Ne moram ponavljat da morate promijeniti putanju do vaše slike ali ću ipak ponovit: MORATE!

E sad imate pravo zajebavat ostale smrtnike koji to nemaju...osim Jacquesa Houdeka koji je faca i .

A pošto sam danas dobre volje (ili još uvijek djeluju aperitivi od subote, tko će znat) dat chu vam i javascript za stavljanje vaše stranice u Favorites (znam da baš i nema smisla stavljat to na stranicu kad sve imate u web browseru ali sa javascriptom je postupak stavljanja stranice u Favorites brži i to za pune 2,3 sekunde, a vrijeme je novac itd.).

/ Add To Favorites /

i na kraju se postavlja pitanje: tko je frizer Dorice Nikolić?


- 15:30 - Komentari (19) - Isprintaj - #

05.06.2005., nedjelja

Generiraj me nježno

Znam da apdejtam blog svake prijestupne ali jebaga-nejebaga trenutno imam toliko pizdarija u životu da...znate kak to već ide...ah baš sam bugar...bilo kako bilo a bit će, evo vam linkich na tag generator koji, kako mu i samo ime nagovješta, nešto generira...ako se pitate zašto generira ja to ne znam i ne želim znati itd. (za odgovor na ovo pitanje pošaljite mail na : Jacques@Houdek.fat.hr). Da pojasnim što je tag: stavljamo ga unutar tagova i služi za opisivanje HTML stranice, sadržaja koji se na njoj nalazi, tržišta kojem je namjenjena te niz drugih parametara (npr. da u njega umetnemo ključne riječi po kojima će naša stranica biti pretraživana od strane internet pretraživača (Google, Altavista blabla...)). Sad lijepo krenite na umetanje kot-a i da vidite kak bu se naglo digla posjeta na vašim stranama...ako se ne digne znači da imate loše stranice ili je u pitanje neka viša sila (nemate stranice, neda vam se zajebavat sa kodom ili jednostavno ne želite priznat da tag pomaže). Pozdrav svima i uživajte!

UND DER-DIE-DAS LINK:
/ meta generator /

i na kraju se postavlja pitanje: koji je kurac bio De Niro-u da snimi reklamu za American Express?!
i zašto bi netko želio ići na koncert Belog Puceta?!


- 14:43 - Komentari (10) - Isprintaj - #

14.04.2005., četvrtak

Video Killed The Radio Star

Ajmo mi stavit neki video klipić na naš blog ;)


Pregled atributa:
*autoplay ("true" ili "false") - određuje da li će se video pokrenuti automatski dok se stranica očita
*controller ("true" ili "false") - prikaži/sakrij kontrolnu panelu videa (play,stop,pause).
*width i height - dimenzije videa; obratite posebnu pažnju na height jer ako dobro ne podesite visinu video moguće je da kontrolna panela neće biti vidljiva; rješenje problema je da na visinu video dodamo dodatnih 16 pixela - tako će mo video dimenzija 160 x 120 px u kodu upisati ovako: width="160" height="136"
*loop ("true" ili "false") - određuje da li će se video zaustaviti kada dođe do kraja ili će automatski krenuti sa početka
*pluginspage - URL stranice sa koje korisnik može download-ati odgovarajući video player

U gore navedenom kodu pomoću Microsoft-ove ActiveX tehnologije integrirali smo QuickTime player na našu stranicu. Zatim smo naveli url do našeg videa. Kompleksni classid atribut je broj koji na jedinstven način određuje svaki ActiveX objekt. Ako želite na stranicu integrirati Microsoft Media Player(umjesto QuickTime-a) dovoljno je promijeniti prvih nekoliko redova našeg koda:


Najpoželjnije je da format video bude u QuickTime-u (ekstenzija: .mov) jer je podržan i za PC i za MAC. Video nam također može biti u MPEG formatu (ekstenzija: .mpg ili .mp2) ili kao AVI(.avi).
Naravno filmiće možemo staviti na našu stranicu i u Flash formatu (.flv ili .swf) ali to je priča za sebe i ostavit će mo je za bolja vremena.
Rezolucija videa neka ne prelazi 320 x 240px ali također neka ne bude manja od 120 x 90px.

Ako pak želite da korisnici mogu download-at video to bumo sredili jednostavnim linkom:


U praksi je dobro kraj imena file-a za download staviti i njegovu veličinu tak da se oni sa sporijom vezom na internet ne opeku ;)
Evo Jacek nadam se da sam pomogel. Starisat sad bu mo i tebi omogućili da opet spavaš po noći a ne da razbijaš glavu sa atributima background-a;)
Pogledaj sam početak svog blog koda, posebno dio gdje počinje CSS kod i pobrini se da izgleda ovako(osim URL-a slike ofkorz):


Evo sad nam je pozadina bloga fiksna da fiksnija ne može bit...Sa background position-om se sam poigraj...


- 14:10 - Komentari (18) - Isprintaj - #