RANT
verb: to speak or shout in a loud, uncontrolled or angry way, often saying confused or foolish things.
noun: a long, angry and confused speech
Cambridge Advanced Learner's Dictonary

INVECTIVE
noun: criticism that is very forceful, unkind and often rude
Cambridge Advanced Learner's Dictionary

DIATRIBE
(Greek 'rubbing through')
It now has the more or less exclusive meaning of a rather violent attack on a person or work, couched in vitriolic language.
The Penguin dictionary of Literary Terms and Literary Theory, 4th edition, J. A. Cuddon, Penguin books, 1999

rant

26.08.2009., srijeda

SFera u Profilu: Hugo Gernsback – čovjek koji nam je podario čudesne priče

U četvrtak, 27. 08. 2009, u 19h, SFera i Profil Megastore pozivaju vas na predavanje Hugo Gernsback – čovjek koji nam je podario čudesne priče, povodom 125. godišnjice rođenja čovjeka kojeg uz Julesa Verna i H. G. Wellsa zovu „ocem znanstvene fantastike“. U prostoru Profil Megastorea (Bogovićeva 7, Zagreb) predavanje će održati član SFere Marko Fančović, novinar, SF pisac, prevoditelj i veliki poznavatelj povijesti znanstvene fantastike.


Za Julesa Verna i H. G. Wells svi smo čuli, ali otkud sad taj Hugo Gernsback kao „otac znanstvene fantastike“? Uostalom, kakva je to čudna fiksacija na časopise u svijetu SF-a? I što je to nagrada Hugo i kakve veze s istom ima Hugo Gernsback? Dođite na SFeru u Profilu i saznajte kakve je sve (prljave?) detalje o životu i radu jednog od najvećih urednika svjetske znanstvene fantastike otkrio novinar i veliki esefoljubac, Marko Fančovič koji inače i bloga a njegov blog možete pronaći ovdje. Voditeljica tribine je Mihaela Marija Perković.


SFera u Profilu redovna je mjesečna književna tribina na temu znanstvene fantastike, fantasyja i horora koja se održava jednom mjesečno, u 19h, u Profil Megastoreu.

- 17:07 - rantaj (2) - nosi doma - #

11.08.2009., utorak

Suze svetog Lovre iliti Perzeidi

Nekad sam mislila da mi po ljeti nedostaje more, kupanje, Brač ili njegov vjetar i bolske plaže. Potom, da mi u biti fali to što je (jednoć) ljeto bilo dugo, toplo i pomalo dosadno, onako neispunjeno školskim praznicima čiji dani su se s lakoćom stapali jedan u drugi...

Naučila sam u međuvremenu da mi najviše nedostaju ljudi, ono moje vrlo raznoliko bolsko društvo, neki od kojih su mi i dan danas vrlo bliski prijatelji. Odavno sam se prestala truditi učiniti da (bilo gdje) na moru budemo u isto vrijeme, i većinom ih se - da budem iskrena - ni ne sjetim.

No oko 10. 08. ipakih se sjetim svih, i onih s kojima se dan danas družim i onih koje ne podnosim, onih s kojima se nikad ne čujem i onih koji su s nama bili samo jedno ljeto. Jer tradicionalno gledanje zvijezda padalica na noć Sv. Lovre sa svima njima bilo je uvijek nezaboravno iskustvo.


- 17:24 - rantaj (3) - nosi doma - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< kolovoz, 2009 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Ispušni ventil, moj
Jarci, kažu, ujutro mrze sebe, a popodne cijeli svijet. Zmajevi, pak, rigaju vatru. I Jarčica i Zmajica, ponekad se, eto, naljutim. Krene logično, pravo jarčevski, a ubrzo odleti, poput zmaja, bez obzira na eventualnu gravitaciju argumenata koji letenje ni u teoriji ne dopuštaju. I zato sam ovdje: da mogu rantati preko svake mjere kad me pamet napusti, a vatra ispuni.

You have been warned.

rantalica na gmail.com

copyright © 2005. - 2009. by mmp