RANT
verb: to speak or shout in a loud, uncontrolled or angry way, often saying confused or foolish things.
noun: a long, angry and confused speech
Cambridge Advanced Learner's Dictonary

INVECTIVE
noun: criticism that is very forceful, unkind and often rude
Cambridge Advanced Learner's Dictionary

DIATRIBE
(Greek 'rubbing through')
It now has the more or less exclusive meaning of a rather violent attack on a person or work, couched in vitriolic language.
The Penguin dictionary of Literary Terms and Literary Theory, 4th edition, J. A. Cuddon, Penguin books, 1999

rant

20.07.2006., četvrtak

Whedonesque

Jossa Whedona volim (obožavam, štujem) jer ima smisla za humor, odvaljuje me kako piše i, last but most important, zato što voli žene. (Sad kad tu rečenicu pročitam, ispada da je tip neki Casanova. Naravno, I don't mean love that way. To je muško shvaćanje tog izraza. - I, naravno, u mojoj glavi postoji samo zato što živim u svijetu u kojem dominiraju muškarci, a stanuje u onom dijelu nje u kojem se rodila želja i sposobnost vožnje motorima i talent za sve sportove u kojima treba pogoditi metu smrtonosnim oružjem, ali o tome drugi put) Možda sam trebala napisati "poštuje", ali to je nekako hladno.)

Buffy je blesava, iznimno snažna, domišljata cura, itd. itd. i sad se sigurno pitate, gdje je tu privlačnost, za mene? (And, let's not go into male fantasies about lesbians). Daklem, svaka žena koja kaže da ne uživa gledajući minijaturnu plavušu kako s lakoćom prebija tipa dvostrukog većeg od sebe laže vama, a moguće i samoj sebi. Jer, priznajmo si, to je točno ono što bi čovjek (a pritom mislim: žena) poželjela napraviti onim kretenima koji se guraju u tramvaju iako nije tolika guža, šefovima koji pričaju šovinističke viceve, potencijalnim poslodavcima koji pitaju 'mislite li uskoro zatrudnjeti?' (btw, mislim da bi trebalo pokrenuti nacionalnu kampanju u kojoj bi sve žene trebale dogovorno na to pitanje odgovarati s 'mislite li vi uskoro na vazektomiju?'), tipovi kojima je žena sluškinja doma iako radi, moronima koji misle da velike dojke postoje da bi oni u njih mogli buljiti... ne želim nastaviti nabrajati, samo ću se naživcirati. Uz to, serija BtVS (Buffy the Vampire Slayer - za one koju su malo manje bolesni od mene) je izvrsno napisana. Jezik je inovativan, kvazi-tinejdžerski, ali to nije (da, da ostanimo zauvijek klinci!), pun popkulturnih referenca zbog kojih se ili osjećaš turbo pamento (a tko to ne voli?) ili ugodno potrošiš par sati na internetu (kad je na poslu dosadno), i britka, ponekad okrutna duhovitost.

Ili Firefly i Serenity - četiri ženska lika, ni jedna plavuša! Thank you thank you thank you! (Hm, a ne mogu, a da se ne zapitam da li zbog toga Firefly nikad nije doživio drugu sezonu?)

Film Wonderwoman mu je sljedeći projekt, and I can hardly wait.

A Whedona volim još više nakon što sam odgledala snimku njegovog govora kad ga je organizacija za zaštitu i promoviranje prava žena Equality Now zbog toga nagradila.

- 12:50 - rantaj (1) - nosi doma - #

<< Arhiva >>

< srpanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Ispušni ventil, moj
Jarci, kažu, ujutro mrze sebe, a popodne cijeli svijet. Zmajevi, pak, rigaju vatru. I Jarčica i Zmajica, ponekad se, eto, naljutim. Krene logično, pravo jarčevski, a ubrzo odleti, poput zmaja, bez obzira na eventualnu gravitaciju argumenata koji letenje ni u teoriji ne dopuštaju. I zato sam ovdje: da mogu rantati preko svake mjere kad me pamet napusti, a vatra ispuni.

You have been warned.

rantalica na gmail.com

copyright © 2005. - 2009. by mmp