RANT
verb: to speak or shout in a loud, uncontrolled or angry way, often saying confused or foolish things.
noun: a long, angry and confused speech
Cambridge Advanced Learner's Dictonary

INVECTIVE
noun: criticism that is very forceful, unkind and often rude
Cambridge Advanced Learner's Dictionary

DIATRIBE
(Greek 'rubbing through')
It now has the more or less exclusive meaning of a rather violent attack on a person or work, couched in vitriolic language.
The Penguin dictionary of Literary Terms and Literary Theory, 4th edition, J. A. Cuddon, Penguin books, 1999

rant

16.05.2006., utorak

Girl Genius

Jutro je i nitko me nije još nije stigao raspizdit. Pa ništ od rantanja. (možda malo kasnije kad postane još toplije i kad krenem radit).
Uz jutarnju kavicu, dok se budim surfajući, razvila sam naviku u zadnje vrijeme - čitam strip. Nedavno mi je preporučen, a naslov mi je bio dovoljno zanimljiv da ga potražim: Girl Genius. Tko se navuče, a neurotičan je kao ja, neka krene fino iz početka.

- 08:20 - rantaj (7) - nosi doma - #

15.05.2006., ponedjeljak

3. zagrebački sajam knjiga

Sajam kreće sutra, 16. 05. i završava u subotu, 27. 05. Dolazi Julian Barnes, pisac za kojim sam ja luda.
Kaže Iskon "pretvara se u pravi festival". Ne bih rekla. Niti jedan pravi festival si neće, ne smije i ne može dozvoliti da su mu stranice prošlogodišnje jedan dan prije početka.
Čak bih možda i na to zažmirila, kad bi onih xy linkova koji me vode posebno na svaki pojedini dan da pogledam program bilo ažurno. Ali očito je stvar u meni. Jelte. Ja sam glupa jer ne vjerujem programu objavljenom na Iskonu. Mislim, ako računam na to da je presica bila prošli tjedan, da svakom novinaru treba vremena dok objavi ili eventualno ispravi stvari, a promjena uvijek može biti, i da je, općenito, najbolje svaku informaciju provjeriti na njenom izvoru. Baš sam kokoš. Zaboravih gdje živim.

- 12:48 - rantaj (1) - nosi doma - #

13.05.2006., subota

Mrzim nogomet

Mrzim, mrzim, mrzim nogomet i pijane kretene što mi se upravo deru, misleći da pjevaju, ispred prozora. Pijani su, naporni i glasni, a ja sam živčana i zamišljam kako bi se puno ljepše glasali kad bih ih sve mogla pobit. Mrzim nogomet, a pijane navijače još i više.

- 17:03 - rantaj (4) - nosi doma - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< svibanj, 2006 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Ispušni ventil, moj
Jarci, kažu, ujutro mrze sebe, a popodne cijeli svijet. Zmajevi, pak, rigaju vatru. I Jarčica i Zmajica, ponekad se, eto, naljutim. Krene logično, pravo jarčevski, a ubrzo odleti, poput zmaja, bez obzira na eventualnu gravitaciju argumenata koji letenje ni u teoriji ne dopuštaju. I zato sam ovdje: da mogu rantati preko svake mjere kad me pamet napusti, a vatra ispuni.

You have been warned.

rantalica na gmail.com

copyright © 2005. - 2009. by mmp