Ogulinska fatamorgana - Rambova je bolja strana https://blog.dnevnik.hr/ramboa

utorak, 11.11.2008.

Upristojite se molim!

Uskoro nam se približavaju lokalni izbori, a sa njima i predizborna kampanja. Za g.Zastupnika kampanja je već počela još od prošlih izbora kao što je napomenuo u jednom od svojih ispada pred ogulinskom publikom, valjda misleći da su ogulinci dovoljno glupi da popuše to njihovo uljepšavanje fasada, megalomanske popravke starih potkrovlja, bajkovitost kućeraka i čupanje stabala iz korijena.
No, kampanja će i proći, a nepristojnost će pustiti svoje korijenje po ko zna koji put, poput korova u zapuštenim baštama. Ponovo možemo očekivati salve ružnih riječi, prezira, prijetnji, mržnje, izdaja, skandala, a ponajviše laži i ispraznih obećanja. I ako čovjek prihvati zdravo za gotovo sve ono što uvaženi kandidati u preizbornom zanosu kažu jedni o drugima, onda mora zaključiti kako se ovaj Grad nalazi u devetom krugu pakla, a onda i svi mi zajedno s njim. Stiče se dojam kako su neki kandidati došli iz nekog podzemnog svijeta i kako će nas, ako ne budemo poslušni, sve vrtiti na ražnju ili ne daj bože, žive pojesti.
Korist koju kandidati i stranke dobivaju ovom predizbornim burleskom mnogo je manja od štete koja se pravi u društvu.
Kandidati i stranke zapravo institucionalizuju lajavost, pretjerivanje, klevetanje i prijetnje kao legitiman način komunikacije, koja se bezrezervno prihvaća i ogleda u narodu. Popularno postaje širenje mržnje, vrijeđanje, i "crkavanje susjedove krave".
U nekoliko javnih istupa g.Zastupnika već smo mogli čuti prijetnje o "metenju" svih koji ne misle isto kao on. O "demagozima" koji se kriju iza svog nacionalnog porijekla (čitaj: srpskog u SDP-u). O "političkim protivnicima" koji iskorištavaju narod za vlastite interese (ops!!?).
Upristojite se molim!
Smjenjivati vlast je lakši dio posla. Mijenjati mentalitet je zajednički zadatak svih nas, bez obzira na to kog kandidata simpatišemo. A vrijeme je da građani ovog Grada krenu sa promjenom svog mentaliteta.
No, da ne bude baš sve crno, priznajem da se sa velikom statističkom sigurnošću može predpostaviti da će se pojaviti i neki pristojan kandidat. Netko tko će svojim argumentima, govorom i porukama nadvladati bit svađalačke kampanje. Netko koga ću moći poslušati do kraja njegovog izlaganja, a da mi pritom tlakomjer ostane za daljnju upotrebu.
A takvih srećom ima.
Nisam nikada vjerovao predizbornim obećanjima, još manje partijskim programima, ali zato sve više vjerujem u pristojnost kandidata. Koliko je odmjeren, normalan, suzdržan. Ako se mnogo goropadi, gestikulira, pravi grimase, vrijeđa i prijeti, tada ili glumi, što je perfidno, ili mu je ponašanje klinička slika. (Svaka sličnost sa g.Zastupnikom, g.Gradonačelnikom i Tomom R. je namjerna i istinita).
Glasati za najpristojnijeg sigurno pravi najmanju štetu, ako već ne vidite nikakvu značajniju korist u programima. Ostati kod kuće, znači podržati postojeće stanje.
Ipak moj savjet bi bio na kraju: slušajte šta kandidati govore, kako govore, koliko jasno govore, pa tek na kraju donesite svoj sud. Ne brzajte sa odlukom.

Pozdrav

11.11.2008. u 22:24 • 9 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Svibanj 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (2)
Veljača 2009 (1)
Studeni 2008 (3)
Ožujak 2008 (1)
Studeni 2007 (1)
Listopad 2007 (3)
Rujan 2007 (1)
Srpanj 2007 (1)
Lipanj 2007 (1)
Svibanj 2007 (2)
Travanj 2007 (2)
Ožujak 2007 (7)
Veljača 2007 (3)
Siječanj 2007 (2)


Komentari da/ne?

Opis bloga

Smijati se ponad jada - jedini je način da ostanem normalan u ovom ludilu zvanom "život".
(U mračnoj sadašnjosti našeg Grada,napuklina je baš u svemu i srećom - kroz svaku svijetlo izbija)

Linkovi

Blog.hr
Ogulin.blog.hr
Ogulinske uske staze
Maksova maksimala
Janjo
Mračni blog
C.N.N.blog

free web counter

free web counter