"Carpe Diem"

utorak, 23.10.2007.

Dabog da...

Sam naslov govori... Ovaj post je posvećen svima koji su potlačeni na poslu, faxu, u školi, pa čak i u vrtiću. Ovdje su 63 najjače bosanske psovke koje bi trebalo znati i koje bi se pravodobno trebalo upotrijebiti, a ako ni to ne pali, uvjek se možete držati moje najdraže: "Dabog da ti Čačić dao stan!"


1. Dabog da kurcem vruć katran miješao!

2. Dabog da imao 100 kćeri pa cijeli život za tampone radio!

3. Dabog da ti na tastaturi radio samo "delete"!

4. Dabog da ti djeca u rikverc hodala!

5. Dabog da ti majka prdnula na roditeljskom sastanku!

6. Dabog da te majka ljubila u hladno čelo!

7. Dabog da ti stolar odjelo krojio!

8. Dabog da ti svi u kući plakali, a samo pop pjevao!

9. Dabog da ti sve pocrnilo, samo ti oči ostale bijele!

10.Dabog da te majka Gajgerovim brojačem tražila!

11.Dabog da te majka u ćevapu prepoznala!

12.Dabog da ti žena bila stonoga pa se cijeli život morala jebati za cipele!

13.Dabog da ti grom kuću pokrivao!

14.Dabog da ti djeca na tebe ličila!

15.Dabog da zalutao u liftu!

16.Dabog da imo proljev i kijavicu u isto vrijeme!

17.Dabog da ti svi zubi poispadali, osim jednog, da moreš patit' od zubobolje!

18.Dabog da ti vatrogasci kolo oko kuće igrali!

19.Dabog da se u kući sve osušilo osim veša!

20.Dabog da ti apoteka menza bila!

21.Dabog da ti majka u strujnom kolu igrala!

22.Dabog da ti sin zeta u kuću doveo.

23.Dabog da imao šugu na plućima pa se kroz usta češao.

24.Dabog da ti se dete izleglo iz kinder jajeta, a ti nemo sliku da ga sastaviš.

25.Dabog da ti babo nosio tange.

26.Dabog da ti žena stojećki pošala!

27.Dabog da ti svaka dala, a nikada ti se ne digo!

28.Dabog da ti sve u kući visilo osim lustera!

29.Dabog da imo pun džep para, a nemao čime da ih izvadiš!

30.Dabog da ti se žena na džojstik pokretala!

31.Dabog da te policija crtala kredom po cesti!

32.Dabog da ti se u kući sve upalilo osim sijalica!

33.Dabog da ti pankeri po grobu skakali!

34.Dabog da ti muška djeca imala noge k'o Madlen Olbrajt!

35.Dabog da imao svega koliko Buš mozga!

36.Dabog da bio živ i zdrav k'o Alija Izenbegović!

37.Dabog da ti Stoja predavala djeci estetiku!

38.Dabog da ti svaki dan u kući bilo kao u "Dosjeu X"!

39.Dabog da ti babo snimio spot sa Deenom!

40.Dabog da ti mužu Monika Levinski bila sekretarica!

41.Dabog da rukav u džepu nosio!

42.Dabog da ti deca bila inspirracija za nastavak filma "Planet Majmuna"!

43.Dabog da ti kuća bila na CNN-u!

44.Dabog da im'o cipela k'o blata, a nemao ih na šta obuti!

45.Dabog da te majka izvukla iz kinder jajeta!

46.Dabog da ti ćerka pjeva na OBN-u!

47.Dabog da knjige prstima čitao!

48.Dabog da s rodbinom rukama govorio!

49.Dabog da ti Ćana pjevala na pogrebu!

50.Dabog da ti lukrecija Bordžija bila kuvarica!

51.Dabog da ti majka ljubila sliku na banderi!

52.Dabog da ti meni namigivao sa bandere!

53.Dabog da ti se djeca sa strujom u kolo hvatala!

54.Dabog da ti svi od kuće bježali samo ti vatrogasci dolazili!!

55.Dabog da ti se komšije na daći napile!

56.Dabog da ti lešinar bio kućni ljubimac!

57.Dabog da ti Robin Kuk davao vještačko dosanje usta na usta!

58.Dabog da ti kasetne bombe raznele kasetofon!

59.Dabog da se što prije razbaškario: baška glava-baška noga!

60.Dabog da ti kuća bila kulisa za film "Lepa sela lepo gore"!

61.Dabog da ti savest bila čista kao haljina Monike Levinski!

62.Dabog da ti se sve ukočilo osim kurca!

63.Dabog da ti djete bilo visoko k'o bosanski standard!


ALA HOMO ČA POPIT!!!party!!!

- 10:23 - Komentari (15) - Isprintaj - #

utorak, 16.10.2007.

Top 10 uvoznih piva u Hrvatskoj

Kako sam obećao, vrijeme je da objavim top 10 naj* uvoznih pivi koje možete naći u hrvatskoj. Neznam ako ćete ih naći u bilokojem dućanu, ali u većim Konzumima, nekakvim Getroima, Pevecima ili šta ti ja znam di, bi se trebale naći sve u kompletu. Neke od njih ste već mogli vidjeti i u prošlom postu.

1. Pilsner Urquell

Sigurno se pitate, PO KOJI KURAC VEĆ DRUGI PUT NA PRVOM MJESTU!?... šta ćete... slab sam na Češke pive, ali to je samo moja procjena...
bla, bla, bla... Lager zlatne boje, Plzensko pivo, bla, bla, najrašireniji stil, u biti, samo pogledajte prethodni post, također na 1. mjestu...




2. Guinness

Definitivno najpoznatije i jedno od najboljih tamnih pivi na svijetu. Bio je jako popularan i prije dolaska u Hrvatsku, štoviše, oko Guinnessove snege i količine alkohola su se pričale i studentske priče, dio nacije kojima piva definitivno nije strani pojam. U postotku, niti jedna država na svijetu ne izvozi toliko pive kao Irska. Kažu da krigla Guinnessa "olakšava prolaz pameti i mudrosti". Za razliku od drugih piva, ne gubi okus ni pitkost promjenom temperature. Može se piti na sobnoj temperaturi, a i hladno, iako za mene nema boljeg od dobro podhlađenog piva.



3. Paulaner Hefe-Weiss bier

Čisti primjer izreke: "Zašto jesti ručak kada ga jednostavno mogu popiti?". Doslovno sastav kruha uz poveći dodatak vode. Ovo je jedno od prvih pšeničnih piva koje se kod nas pojavilo. Prvi weizenbier, weissbier ilii weisse. Bilo je tovrijeme kada su mutno pivo puno kvasca (opet... KRUH! KAŽEM VAM!), vraćali konobarima uz milozvučne riječi kojima su im skidali svece sa neba, jednog po jednog. Čovjek nije znao da li pije ili jede... Pšenično pivo zahtjeva više pažnje prilikom točenja. Puno je bolje za natjecanje u podrigivanju jer je puno bogatije ugljikovim dioksidom CO2 nego druge pive, ali zato i puno lakše sklizne iz čaše... Za točenje ovog piva treba dobro istrenirani, mirni i usredotočeni pivopija, kojemu suzdržavanje nekoliko sekundi od ispijanja pive ne predstavlja veći problem. TO pivo obavezno piti iz ultra-visokih čaša, jer uz volumen tekućine, morate računati na još toliko pjene.




4. Rochefort 10

Sam naziv je moćan do pakla, a tako i pivo. Ovo je jedno od najjačih piva sa 11,3% vol. alkohola. Problem je naravno, ako za taj postotak saznate malo prekasno... Proizvodi se u jednom mirnom i tihom samostanu Notre-Dame de Saint-Remy, gdje se od 1595. godine proizvode 3 vrste piva. Tamna su slatka, čak i čokoladnog okusa.




5. Erdinger Weissbier

OPET KRUH!!! Najveća pšenična pivovara u Njemačkoj, glavni je krivac za ovu pivurinu. Svijetlo pivce sa blagim okusom kvasca i vanilije. Još kada bi bio malo krući i za marendu lijepo smjestiti malo špeka, kobasice i sira između dvije krišk Erdingera, ali može i ovako uz sedvič istog sastava... Klasični Njemački međuobrok. S Pšeničnim pivom je najbolje započeti još jedan pivski dan.



6. Orval

Ovo je pivo za dobrotvore. Jedno od sedam piva koje smoju nositi oznaku "Autentic Trappist Product". Šest ih je u Belgiji i jedan u Nizozemskoj. Što to znači i što ga čii "dobrotvornim pivom"!? Pa ta oznaka znači da je pivo proizvedeno u samostanu, potpuno pod nadzorom redovnika i da se veliki dio zarade daje u dobrotvorne svrhe. Vjerujte mi, to je najbliže što će me crkva vidjeti, osim na vjenčanju i sprovodu... što je više manje dvije iste stvari... ali, to sada nije bitno... samostan Notre-Dame d'Orval (jebo te, pa koliko tih Notre-Dama ima!?) je najstariji samostan koji ima pivovaru (tamo bi se i ja zaredio, jebeš mi sve, ako ne bi!). Osnovan je u 11. stoljeću a do tada ga prate mnoga razaranja (pizda im materina! tko se samo usudi pivovaru rušiti!?) i ponovne gradnje. Kada pivu natočite u čašu, nemojte se prepasti da ste dobili neku bocu otpadne vode iz elektrane Krško, pivo je stvarno narančaste boje, a bja se dobiva od potpuno prirodnih sastojaka. Gorkastog voćnog okusa i suhoća koja je potpuno različita od svih ostalih Trapističkih piva.




7. Hoegaarden

Bistro kao mutna voda, začinjeno pitaj boga čime, miriše po voću... taman za isprati zube njime da imate sviježi dah. Osim što miriše po voću, čak je i voćnog okusa (Hoda kao kokoš, glasa se kao kokoš, izgleda kao kokoš, što je onda? kakve sam sreće, buduća žena...). Mnogi ga pokušavaju kopirati, ali nitko ni blizu... Ostaje najbolja pšeična piva na našem tržištu.




8. Chimay (Plava etiketa)

Vrh vrhova trapista. Samostan (POGODITE KOJI!) Notre-Dame de Scourmont ima najveću i najpoznatiju pivovaru. Oni su već 1860. godine počeli komercijalno proizvoditi pivo. općenito, plava etiketa je izmišljena 1948. kao božićno pivo vinskog okusa (Očito za fine guze plićeg džepa... nemaju za vino, pa se pivom oblokavaju, ali glavno da ih okus ne asocira na pivo...), a uz to ima i oznaku godišta... očito je kao i vino, dobro je ovisno o berbi. Za njegovu proizvodnju zaslužan je otac Teodor (bog ga blagoslovio!), koji je uspio izolirati kvasac baš takav kakav je odgovarao za to pivo.




9. Lindemans Geuze Cuvee Rene Lambic

O jebo te ja... Ni ne trudim se zapamtiti ime... Lambic je posebna rsta piva koja nije za svakoga. nastaje spontanom fermentacijom, što znači da su dozvoljeni "divlji" kvasci koji i tako lebde svuda oko nas. Opet, vinski okus kojeg je osigurala ova metoda priprave. Ovo se pivo dobiva mješanjem starijih i mlađih lambica. Ista pivovara proizvodi voćna piva (masline, jagode, breskve... jebo te, smješaj nekoliko tih pivi u bačvu i imaš Lambic "voćna salata").




10. Leffe Blonde

Leffe je poznat jedino po tome što je u Hrvatskoj bio početak nama do tada nepoznatih piva. Radi se o Abbey (abbaye ili abdij) oznaka je stila koji se na neki način približava trapističkom pivu, iako nije nužno napravljeno u samostanu (znači li to da je tajna okusa u blagoslovljnoj vodi!?). Leffe je otvorio put prema Belgiji, zemlji koja najviše eksperimentira sa proizvodnjom i općenito pivom.



ALA HOMO ČA POPIT!!!party!!!

- 16:47 - Komentari (8) - Isprintaj - #

utorak, 09.10.2007.

Koja piva se slaže sa čime!?

Forum!

Za početak, mogli ste primjetiti da se na vrhu bloga, odmah do naslova, pojavio jedan novi link. Vaš Rakija je otvorio forum i naravno, volio bi da se svi čitatelji registriraju jer tamo možete davati prijedloge, tražiti novosti ili me jednostavno podjebavati u "stvarnom vremenu". Kliknite na "Forum" na vrhu stranice ili jednostavno upišite: http://rakijajezakon.forumfreek.com


Koja piva se slaže sa čime!?

Kao jedna velika pivopija i nositelj rekorda "Beštija koja je smazala pedeset litara pive u četiri dana!", bio bi red da se i osvrnemo na naš dobri stari "Tekući kruh".

Dok sam na faxu od jutra do mraka gotovo bez pauze, morao sam naći način kako preživjeti bez hrane jer nisam imao vremena ništa pošteno pojesti, tako sam došao do zaključka:

"Zašto pobogu jesti ručak kada ga mogu popiti!?"

I tako sam naravno uz jutarnju kavu da mi da malo šećera da se baš ne srušim, poslije podne popio jednu pivicu kako bi imao nečega u trbuhu, kada već nemam u glavi...

Ovaj post (na vašu sreću), nije o mojim alkoholičarskim pohodima, niti je o danu kada sam pripit otišao na trening u streljanu, već je o nečemu, relativno korisnom.
Svi znamo da se uz određena jela najčešće pije dobro vino, ali ja kažem "Zajebi ta pederska vina! Daj pivurinu!!!", ali za početak, osvrnimo se na malo ranije dane... Preciznije, vrijeme starih Rimljana. Pivo još iz tog doba nosi naziv "Barbarsko piće", dok je vino oduvjek bilo za finu gospodu. Tu podjelu mogu podržati samo neuki kreteni, pičkice bez mozga, francuzi i pederčine neodgojenih nepca. Pivo se sa hranom može spajat jednako dobro, ako ne i bolje. Pivo svojom raznolikošću okusa i mirisa (isprat ću si zube sa pivom da imam sviježi dah!), nudi puno širi raspon mogućnosti nego vino, ali je veći problem što vinoteka ima na pretek, a pivnica gdje možete birati mali milion svijetskih i domaćih piva, gotovo da nema (ako netko zna takvo mjesto, OBAVEZNO JAVITE!!!).

Vrijeme je da pređemo na stvar. Koju pivu piti i uz koju hranu? Ovdje je 7 "naj" piva koje možete kupiti u hrvatskoj, a najbolje se slažu uz pojedinu hranu.

1. Aperitiv:

Obično se za aperitiv mazne neka žestice, tipa Jagermeister ili šta ti ja znam koja pizdasta mješavina koja bi kao trebala otvoriti apetit, ali pitanje je, zašto ne bi onda maznuli pivu? Pilsner Urquell! zakon piva i iskreno jedina koju sam probao, a da m stvarno nije zasitila nego mi čak otvorila apetit. Hmelj koji mu daje laganu gorčinu lagera (pogotovo češki Pilsner i Njemački Jever (Jever? nije li to "Židov"? i to Njemački!? WTF!? jebo te, puko sam...)) može probuditi apetit, a tko se u pive razumje bolje od Čeha, Njemaca ili vašeg Rakije koji je doktorirao na žuji?


2. Pečena piletina

Pileći ražanj!? zašto ne? Ako se ne varam, malo crnog vina ako ste Hrvoje Šoštarić i poliži prste nakon kopanja po anusu svoga dečka, ili ako volite jebati sve što ima rupu, a ženskog je roda (kod žena obrnuto...), onda će vam lijepo sjesti Kilkenny, lagano tamno i omiljeno pivo na Oktoberfestu, ikao je Irskog "državljanstva".



3. Riba(fish)
(sada će me gore navedeni bloger još i za autorska prava tužiti!?)

Opet se nalazimo u Češkoj i pijemo onog klinca iz serije "Bračne vode"? Ma jok! Nedo Bog zamijeniti dobri stari Budweiser Budvar sa blesavom američkom inačicom klinca iz serije "Bračne vode", Bud. Razlog? Zavirimo u riznicu najjačih provala ikada... tražimo pod M... aha, Monty Python: "Bud is like making love in a canoe. Fucking close to water...", u prijevodu za one koji neznaju engleski: "Bud je kao da vodiš ljubav u kanuu, jebeno blizu vode." Uz ribu se uvjek preporuča piva sa gorčinom hmelja, tako da koje drugo nego Budweiser! (svijetli, da se netko ne bi zajebao i kupio tamni!)


4. Uz kobasice

Cure i dečki po imenu Hrvoje, ni jedno pivo vam neće sjesti ako se nadate da se radi o kobasici vašeg dečka... to je ipak rezervirano za roštiljane ili kuhane kobasice, koje su općenito izmišljene da bi se trpale u želudac uz redovno zaljevanje pivurinom. Tu nastupa pšenično pivo. Najbolje leži uz bijele kobasice (ne perverznjačine, nisam mislio na bijele i crne međunožne kobasice... dajte si nađite nešto za jebati! Ako imate klimu u autu, upalite ga na par minuta i vidit ćete kako će se lijepo auspuh zagrijati i navlažiti...), ali i uz masnije izdanje. Preporuka: Erdinger.


5. Crveno meso i sirevi

Krvavica... mmmmm... meso za roštilj, marinirano meso u jakim trapističkim pivima... Pa naravno da će onda uz to na stolu stajati i piva! Obavezno je da to bude tamna piva, a s obzirom da trapisti proizvode i sireve, onda neka bude i trapističko pivo: Chimay

(postoje razne boje etiketa i sve su ok.)

6. uz kamenice

U jebo ga ja, ovo zvuči kao viagra, ali nije bitno... Uz kamenice i druge školjke, najbolje leže stout piva, a tko će onda drugi na 1. mjesto nego Guinnes! Jače i tamno pivo od dobro zagorenog ječma. Kamenice su se u pivnicama viktorijanskog doba posluživale na šanku kao danas čips ili kikiriki. Ali za potpuni doživljaj, postoje čak i piva koja se proizvode ni više ni manje nego od kamenica! Jedno od njih se proizvodi na otoku Man (sada će se ženske udruge smjati i kokodakati: "Naravno, čim je piva u pitanju, mora se i riješ "muško" naći tamo...") i zove se Bushys Oyster Stout, ali na žalost, ne možete ga kupiti flaširanog jer se toči samo u pubovima daleko od naših domova, ali ako budete u prilici, probajte! (tako kaže Željko Štaović, ja osobno nisam imao prilike probati...)


7. Desertna piva

Zvuči nemoguće, nespojivo, kontradiktorno!? Ali ljudi moji tako je! Najčešća pojava pive u kuhinji, prehrani i svakodnevici uz hranu (Nije njemačka! haha! jesam vas!) je u Belgiji. Belgija je zemlja sa najraznovrsnijim okusom piva, pa postoje i preverzije kao i pivo o kojem je riječ. Lambic od malina. Ko Bog sjedne uz voćne torte i kolače ili pak naše savijače od višanja ili šta ti ja znam... ma ja bi ga najradnje smazao bez pardona i bez ikakve hrane, ali ako morate jesti uz njega, onda dajte. Jaka karamelna piva savršena za sve čokoladne kolače i kreme. Voćna piva dobro legnu uz sve moguće, pa čak i najnježnije slastice...



Ok... nakon svega ovoga me ulovila još veća tuga jer nemam ni jedne pive u kući!!! ovo je za se ubiti! A ako vas zanima kako ja znam sve to, jednostavno uzmite pivsku kuharicu.

U sljedećem postu, očekujte top 10 piva koje treba probati i moguće ih je kupiti u hrvatskoj!

ALA HOMO ČA POPIT!!!party!!!

- 13:11 - Komentari (12) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Kolovoz 2008 (1)
Lipanj 2008 (1)
Travanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (2)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (4)
Prosinac 2007 (3)
Studeni 2007 (4)
Listopad 2007 (3)
Rujan 2007 (2)
Kolovoz 2007 (3)
Srpanj 2007 (5)
Lipanj 2007 (4)
Svibanj 2007 (6)
Travanj 2007 (6)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (12)
Siječanj 2007 (11)
Prosinac 2006 (8)
Studeni 2006 (18)
Listopad 2006 (11)
Rujan 2006 (5)
Kolovoz 2006 (4)
Srpanj 2006 (6)
Lipanj 2006 (7)
Svibanj 2006 (6)
Travanj 2006 (5)
Ožujak 2006 (3)
Veljača 2006 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • SEIZE THE DAY
    (Rakija je zakon!)



    rakijajezakon.blog.hrWeb


    powered by FreeFind

    PRAVILA:
    -burninmadSpam je strogo zabranjen! (sve spamove automatski prijavljujem!)dead
    -zalivenProvokatormia zabranjujem komentiranje na blogu.headbang
    -partyTekstovi su moja autorska dijela! (izuzev tekstova koje sam dobio mailom ili tekstova koji su linkirani na izvor.)thumbup
    -greedyAko želite neke od mojih radova, uvijek me možete kontaktirati ili komentarom ili na mail: rakija18@net.hr. Možemo se dogovoriti i o daljnjoj objavi mojih radova na tuđim stranicama.naughty
    -yesBlog je zaštićen Copyrightom!yes

    MOJ BLOG MOŽETE PODRŽATI:
    Glasaj za moj blog na www.croblogeri.com



    Myspace Graphics


    _____________________________
    Ako želite da ovdje zablista i vaša reklama, javite se na rakija18@net.hr
    _____________________________

    Counter Stats
    jobs
    jobs Counter

    Posjetitelja On-line