"Carpe Diem"

ponedjeljak, 30.07.2007.

Kampiranje na krku u tri čina

Evo me, vratio sam se sa trodnevnog izleta na Krk. Sa lijepog, romantičnog i idiličnog mjesta između dvije rafinerije i prastarih ruševina. Evo kako je to više manje izgledalo:

Čin 1. «Peglom po Krku 100 na sat.»

Sjedio sam sa prtljagom ispred sveučilišta u rijeci i čekao spržotinu od čehinje da slednemo u njenu peglu i krenemo na put.
prtljaga.jpg


polazak.jpg



Napokon se žena pojavila i sjeli smo u dobru staru «Pegy», upalili «Beštiju» i krenuli.
pegla.jpg



Kretali smo se magistralom i upadali i ispadali iz gužvi, a najgore je bilo u Bakracu, gdje je bio poveći zastoj.
bakrac.jpg



Sve bi bilo ok da «Pegy» ima vodeno hlađenje, ali s obzirom da je vani bilo pakleno vruće, a auto se uopće nije kretao, bilo je po prilično veselo... Na posljetku smo ipak prošli zastoj i došli do Krčkog mosta. na toj smo si prekrasnoj cestici dali malo oduška i stisli gas.
pegla100na sat.jpg


Ubrzo nakon toga smo došli na odredište. Tko bi mogao odoljeti tom romantičnom prizoru malene ali duge plažice u zaljevu a prekrasnim pogledom na rafineriju.
romantika.jpg


Bilo je društva na bacanje i feštanje je počelo odavno. Peglu smo parkirali na praktički zabranjenu zonu, ali kada smo je htjeli upaliti, shvatili smo da je jadna mala pegla ipak malo preumorna i nije davala znakove života. Ali tko je jebe. Ekipe je bilo, cuge nije falilo, a i atmosfera je bila na razini. Podigli smo šator sa najlijepšim pogledom na «kancelariju» zvanu «Toi Toi».
pogled iz šatora.jpg


Nakon toga, krenuli smo na nekakve rezentacije raznih udruga diljem hrvatske, za koje smo kasnije skužili da su u biti samo isprika da bi se došlo bančiti bez milosti 3-4 dana. S obzirom da su za te prezentacije donjeli razglas (sa povećom watažom), kasnije se to namontiralo unutar ruševina i napravio pravi pravcati party.
party.jpg


S obzirom da je ekipa bila jako mješovita, našla su se negdje 2 DJ-a i oko 3 gitarista, tako da se ekipa na neki način podjelila. Ja sam ležao u pozi za inspiraciju i svirio sve od dobrih starih jugonostalgičnih pjesmica kao «Druže Tito mi ti se kunemo», pa do teme «Teletubiesa» i svi su se zabavljali.
pozicija za inspiraciju.jpg


Na posljetku svi izmoreni svim mogućim događajima i alkoholu koji nam je «teško pao», legli smo oko 5 i na posljetku zaspali.

Čin 2. «Tko živ, tko mrtav»

Spavali smo jako dugo... punih dva i pol sata. Oko 7:30 krenusmo na razbuđivanje sa kavom i nezaobilaznom rakijom kućne proizvodnje sa najlegendarnijom etiketom napravljenom od otrgnutog papira, zaselotejpiranog na bocu i ispisom «50-Gradi».
Kasnije tog dana, igrali smo se zubara, a što je najgore, ja sam bio pacjent, a «nasukana sirena» Raul je bio zubar.
zubar.jpg


Tada smo napravili evidenciju i pogledali, što je ostalo, a kasnije, i što se popilo. Nakon što smo pogledali koliko je pive nestalo, odustali smo od provjere ostale cuge.
piva, dan1.jpg


Otišli smo na poštenu kavicu u Omišalj i uz put smo išli kupiti nešto masno za mazanje tijela i ponešto za popiti, a tada smo došli do točke prekretnice naših života... PRONAŽLI SMO MALI ŠANK ZA NAPUHAVANJE!!!! Prekrasno. Odmah se to kupilo i otišli smo ga testirati.. i jebo majku, radi!!! Ne prevrće se, stablan je i uvijek pri ruci.
sank.jpg


Onda smo samo radili pizdarije do večeri. Čisto, romantike radi, evo kako izgleda zalazak sunca sa krka.
zalazak sunca.jpg



Čin 3. «Zadnje nam je veče...»

Pala je noć. Fešta ponovo počinje! Ovoga puta, s obzirom da sam preko dana slučajno zaspao na klupici, sunce je obavilo svoje, tako da još i sad imam žešće opekline na leđima i prsima, i na posljetku me je i oprala tempratura. Ali radi ekipe, ostao sam s njima.
feštica.jpg


Kasnije kada sam se povukao na spavanje, nakon što se u «Disku» završila puštati ciganica, a čehinja se izdivljala, čuo sam tako mile glasove kako unutar ruševina pjevaju (zavijaju) karaoke. (Provala dana: «Zna li netko ovu pjesmu?» «Ne...» «Odlično, sada svi skupa pjevamo nju.»). Nekako sam zaspao iako mi leđa baš i nisu dala mira.
Sutradan se ponovo napravila evidencija.
piva, dan2.jpg


Bilo je kao što vidite bilo je jako veselo, a kao i prošli put, nakon pive smo odlučili ne gledati što se sve još popilo... (uz ovu cugu, bila je još jedna prazna baksa negdje unutra koju smo našli tek nakon što smo ovo slikali...)
Oko 11:00 spakirao sam stvari i ubacio se za prijevoz kod jednog prijatelja (dečku dotične čehinje i kako ona kaže mom davno izgubljenom bratu). Htio sam što prije doći doma, jer me je jedna jako posebna osoba čekala...

Eto, mislim da bi bio red da vam kao mojim vjernim čitateljima nešto priznam, kao nadopunu ove rečenice gore...

Ljudi, prijatelji, braćo i sestre, drugovi i drugarice, ministri stranke za smijeh alkohol i sex, ja sam ponovo zaljubljen i iskreno se ne sjećam kada sam zadnji put bio ovoliko sretan...
Zadnja me je veza ipak nešto naučila. Odlučio sam uživati dok traje i ne razbijati glavu oko toga koliko će trajati. Provodimo svaki dan kao da nam je zadnji... možda ne baš zadnji, više onako predzadnji, ali uglavnom, sve je to tu negdje.

Evo, samo zbog svih vas, pokazati ću vam osobu koja me je «preporodila». Nemam baš neku sliku, ali i ova će biti ok. (HINT: pazi te okice!!! prirodne su. nisu to leće!)
pepeljara.jpg



Prije nego vas pozdravim, samo želim reći da ne mislite da vas ne čitam. Komp me je počeo zajebavati i to svjetski (od kad je blog.hr prešao u verziju beta) pa često ne mogu komentirati.

Ljudi, budite pozdravljeni.

ALA HOMO ČA POPIT!!!party!!!

- 12:15 - Komentari (18) - Isprintaj - #

petak, 20.07.2007.

Perpetum mobille

Ok, za one koji neznaju što bi Perpetum mobille trebalo značiti, to je motor (bilo što što može vršiti rad) koji ne troši apsolutno nikakvu energiju osim one koju smo uložili u njegovo pokretanje.

Primjeerice, zamislite motor automobila koji će koristiti nešto energije za pokretanje, a dalje će raditi i neće trošiti ni kapi benzina.

E pa, onda kako to konstruirati...

Za konstrukciju takve vrste motora potrebno nam je sljedeće:
Mačka, kriška kruha i džem.

Zatim, ako uzmemo pravilo da se mačka uvijek dočeka na noge i Murphyjev zakon da kriška kruha namazana džemom uvijek pada na namazanu stranu, kao zakone fizike, to jest da se ne može dogoditi ništa drugačije od toga, onda je konstrukcija moguća na slijedeći način:

Na mačkina leđa pričvrstimo kruh namazan sa džemom na leđa i oboje ih bacimo sa balkona. Kako na snagu stupaju dva prije definirana zakona, počet će se međusobno poništavati, tj. mačka i kruh sa džemom će se početi vrtjeti oko točke dodira kruha i mačkinih leđa na beskonačno maloj udaljenosti od tla.

I tako u pokretanje takvog motora smo uložili samo energiju koja je bila potrebna da namažemo kruh, pričvrstimo ga mački na leđa, podignemo ih i bacimo zajedno sa balkona.

Odo se ja sada javiti za nobelovu nagradu i nakon toga kad se zaradi mnoštvo novaca , kupuje se kupuje motor , auto i grade apartmani i hotel za moju seku...

ALA HOMO ČA POPIT!!!party!!!

- 19:08 - Komentari (12) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 16.07.2007.

"Što sam time htio reći!?"

Dok sjedite u polutamnoj sobi, svašta vam prolazi kroz glavu. Baš neki dan se dogodila jedna prekretnica u mome životu... u samo sedam dana uginule su mi tri ribice (pepeo pepelu, prah prahu, ribice wc-školjci... amen)... To čovjeka stvarno natjera na razmišljanje o tome kako je život kratak. Kad malo razmisliš, možeš srati na wc-u i iz školjke ti izviri štakor, ugrize te za tvoje precjenjene testise, a kasnije skužiš da je štakor bio čak i prenosnik kuge i prije nego se snađeš već si pokrenuo epidemiju. Pouka: "nikada ne seri sam."
Kao što rekoh, život je kratak. Ovo što danas postoji, sutra je možda već negdje pod zemljom. Jeste li se zapitali, kome ćete faliti ako otegnete papke i svijetu učinite uslugu? Ja ne... Znam da bi svijet bez mene bilo idilično i lijepo mjestašce, ali jebi ga kume, Đubre kao ja ne umire. Ja planiram živjeti vječno! Kad god vidite nekog alkoholičara na cesti, znajte... ja sam s vama! Kada vidite nekoga tko postoji samo da bi zagorčao život svijetu oko sebe, ja sam s vama! Kada vidite sve dugine boje kroz rešetke dok ste odjenuti u bijelu košulju, a kraj vas sjedi Dmitar zvonimir i tapša vas po ramenu, prešli ste učitelja i nalazite se u ludari... u prijevodu, nisam s vama!
Što sam time htio reći? Neznam ni sam.
Što nam nosi budućnost? Pitate li se nekdada to? Hoće li Kalgonit napraviti tabletu za perilice za suđe koja će vam prati suđe, brisati ga, slagati u ormariće, a u međuvremenu i usisati i očistiti stan, ispeglati odjeću, odvesti auto na servis, skuhati ručak i na kraju vas još i seksualno zadovoljiti bez pritužbi? Hoće li se još emitirati tri iste emisije sa tri različita imena na tri različita programa sa apsolutno istim gostima i temama? (Tema dana, otvoreno, kontakt, latinica... pa da ne nabrajam.), Hoće li se napokon pojaviti neki drugi glumci u hrvatskim sapunicama?, Hoće li RTL napokon shvatiti da emisija "Bibin svijet" graniči sa teškom pizdarijom koja nema apsolutno nikakvog smisla i napokon je prestati najavljivati kao veliki event u dvije epizode utorkom? Hoću li ja napokon prestati pisati gluposti koje nemaju veze sa mozgom!?
Pitate li se možda, da li ćete baš vi napraviti sljedeće veliko otkriće? Primjerice, alkoholno piće koje ne pokazuje promilažu na alkotestu, ili uzgojiti novu vrstu trave (marihuane, marice, džokse, haša, mirze, šita, žita, blitve, vesele mary, zelenjave, sušenog konjskog dreka... pa da ne nabrajam po drugi put) ili pak možda napravite "Perpetum mobille" pomoću mačke i kriške kruha namazane marmeladom, o kome ću pričati u nekom od sljedećih postova? Možda baš vi budete noslili protutijela AIDSA nakon što izađete iz zatvora di su vas guzile svakojake pederčine i na kraju ste izašli čeličnog šupka, nepobijedivog imuniteta i slomljenog duha i koljena.
Sve je to relativno.
Ako ste se pitali nešto od ovog, vjerojatnonemate previše razloga za život, tako da se odite zapiti, a ako ne, slijedite primjer onih koji jesu.

Poanta:
Ja postavljam previše pitanja.

Misao dana:
"Ako Pamela Anderson doji, je li mlijeko iz vrećica!?"

ALA HOMO ČA POPIT!!!party!!!

- 16:16 - Komentari (9) - Isprintaj - #

četvrtak, 12.07.2007.

Riječi mudrosti

Ono št nije fer u životu je to kako završava. Mislim, život je težak. Oduzima ti jako puno vremena i što dobivaš nakon toga!? Smrt. Što je to nekakav bonus!? Ja mislim da bi cijeli životni ciklus trebao ići obrnuto. Prvo umreš, ustaneš iz groba, onda živiš kao starac u umirovljeničkom domu. Onda te izbace iz njega jer si pre zdrav. Odeš po svoju mirovinu, onda, kada počneš raditi, dobiješ zlatni sat na prvi dan posla. Onda radiš oko četrdeset godina dok ne postaneš dovoljno mlad da bi uživao u svojoj mirovini. Opijaš se, ideš po partyjima i spremaš se za srednju školu. Kreneš u osnovnu školu. Postaješ klinac i igraš se. Nemaš nikakvih obaveza, postaješ mala beba, vrćaš se natrag i zadnjih 9 mjeseci života užovaš u luksuzu kao što je centralno grijanje, bazen, posluga u sobu, sve dok ne završiš kao orgazam!
Amen!

ALA HOMO ČA POPIT!!!party!!!

- 12:07 - Komentari (15) - Isprintaj - #

petak, 06.07.2007.

Život prije kompjutera

---------------------------------------------

- Memorija je bilo nešto što se gubi sa godinama

- Aplikacija (prijava) je bila potrebna samo za zapošljavanje

- Program je bio na televiziji

- Tipkovnica je bila klavir

- Mreža je bila paukova kuća

- CD je bila oznaka za kadmij u periodnom sustavu elemenata

- DVD je bilo dobrovoljno vatrogasno društvo

- Virus je bila gripa

- Hard drive je bila vožnja po bijeloj cesti

- Miš je bila mala dlakava životinja koju smo lovili mišolovkom i lijepilom

- Ako si imao 3 1/2 inch (približno 8,75cm) floppy, nadao si se da nitko neće saznati...


ALA HOMO ČA POPIT!!!party!!!

- 08:55 - Komentari (16) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< srpanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Kolovoz 2008 (1)
Lipanj 2008 (1)
Travanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (2)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (4)
Prosinac 2007 (3)
Studeni 2007 (4)
Listopad 2007 (3)
Rujan 2007 (2)
Kolovoz 2007 (3)
Srpanj 2007 (5)
Lipanj 2007 (4)
Svibanj 2007 (6)
Travanj 2007 (6)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (12)
Siječanj 2007 (11)
Prosinac 2006 (8)
Studeni 2006 (18)
Listopad 2006 (11)
Rujan 2006 (5)
Kolovoz 2006 (4)
Srpanj 2006 (6)
Lipanj 2006 (7)
Svibanj 2006 (6)
Travanj 2006 (5)
Ožujak 2006 (3)
Veljača 2006 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • SEIZE THE DAY
    (Rakija je zakon!)



    rakijajezakon.blog.hrWeb


    powered by FreeFind

    PRAVILA:
    -burninmadSpam je strogo zabranjen! (sve spamove automatski prijavljujem!)dead
    -zalivenProvokatormia zabranjujem komentiranje na blogu.headbang
    -partyTekstovi su moja autorska dijela! (izuzev tekstova koje sam dobio mailom ili tekstova koji su linkirani na izvor.)thumbup
    -greedyAko želite neke od mojih radova, uvijek me možete kontaktirati ili komentarom ili na mail: rakija18@net.hr. Možemo se dogovoriti i o daljnjoj objavi mojih radova na tuđim stranicama.naughty
    -yesBlog je zaštićen Copyrightom!yes

    MOJ BLOG MOŽETE PODRŽATI:
    Glasaj za moj blog na www.croblogeri.com



    Myspace Graphics


    _____________________________
    Ako želite da ovdje zablista i vaša reklama, javite se na rakija18@net.hr
    _____________________________

    Counter Stats
    jobs
    jobs Counter

    Posjetitelja On-line