"Carpe Diem"

subota, 13.01.2007.

Haris Poppers i Tajni kanalizacijski odvod (5.Poglavlje)

"Tajni kanalizacijski odvod"

Prošlo je nekoliko dana od incidenta sa Dušanom i Harmonijom. Rom se u međuvremenu ponovo alkoholizirao, te je "čar" triježnjenja nestala. Haris je još odsluživao svoju kaznu koju je zaradio početkom škole. Vrijeme je provodio sa Jožom, kojemu je pomagao potpisivati slike (pisati autograme) i odgovarati na poštu fanova. Radili su tako jednoga dana do kasno u večer. Haris je potpisivao slike. Sve je izgledalo kao normalna večer, Haris je crnčio gladan, znajući da će opet u krevet bez večere, Joža je češkao jajca, Rom je završio sa ribanjem wc-a, pa je išao na večeru sa Harmonijom.
Nakon što se malome Harisu zavrtjelo u glavi od gladi, profesor Joža ga je pustio da krene u svoju sobu na spavanje. Haris je veselo krenuo, ali od jednom je nešto začuo... Nekekav tihi glas mu je dopirao do uha. "Ubil... Ubil ga budem... Kot pajceka ga bum priklao...." govorio je, a Haris je pokušao shvatiti od kuda taj glas dopire. Zatrčao je prema kraju hodnika, ne bi li uspio sustići taj glas. Trčao je i trčao, kad od jednom, pred njim se stvore Rom i Harmonija. Haris ih upita: "Čujete li vi ovaj čudan glas!?", Rom je šutio, a Harmonija se suzdržavala od previše komentara, znajući za što je sve Haris sposoban. Samo mu je odvratila: "Na kakav ti glas misliš, majke ti!?". Haris je stajao na mjestu nekoliko sekundi, onda je zaključio: "MIČE SE!!! Slijedite me!" i počeo je trčati prema kraju hodnika.
Stigavši do kraja, imali su što vidjeti... podvornikova mačka je visjela sa čavla u zidu vezana repom za njega, potpuno skamenjena, na oko mrtva. Taj čas su kao naručeni točno u taj hodnik naletjeli svi mogući učenici i opkolili Harisa i prijatelje. Na zidu je krvlju bilo ispisano: "Odaja tajni je otvorena, neprijatelji naslijednika, čuvajte se!". Kada je Dušan to pročitao, slatko se nasmiješio i rekao: "Vi ste slijedeći Mutivode!!!". U tom je trenutku do "zastoja u prometu" došao i podvornik Filjo. Kada je vidio svoju mačku, zgrabio je Harisa i počeo prijetiti: "UBIO SI MI MAČKU!!! JAJA ĆU TI ISČUPATI!!!", ali na Harisovu sreću, profesori su došli na vrijeme da to spriječe. Profesor Duplivinjak je sve učenike poslao u svoje spavaonice, sve osim Harisa, Harmonije i Roma. Profesor Šnaps im je prišao i rekao: "Haris je to mogao učiniti, večersa ga nisam vidio na večeri.", na što se javio profesor Joža: "Mislim da je to ovaj put moja krivica. Haris mi je pomagao u kabinetu.", a Harmonija nastavi: "Zato smo ga otišli potražiti. Sreli smo ga kad je rekao...", a Haris joj uleti u rečenicu prije nego li je ona uspijela izblebetati cijelu priču: "..Kad sam rekao da nisam gladan. Krenuli smo na spavanje kada smo ovo vidjeli...". Profesor Duplivinjak se obrati Šnapsu: "Nevin do dokazivanja suprotnog... Koliko god mi se to ne sviđalo. Pokupite mačketinu u vreću, pozabaiti ćemo se njome kada se otrijeznimo... znači, ako bog da, nikada." i svatko je krenuo svojim putem.
Sutradan su imali st kod profesorice Marice Marihuane. kada su svi ušli i posjedali se na svoja mjesta, profesorica je počela. Bila je u vidno pijanom... prepijanom stanju i rekla: "Danas ćemo učiti kako se pretvara voda u vino...", ali prije nego li je počela objašnjavati tajne te najveće svijetske prevare, Harmonija ju upita: "Profesorice, a da nam vi radje otkrijete što je to "Tajni kanalizacijski odvod"?", a profesorica nevoljko pristane na taj prijedlog. počne pričati: "Kako svi već znate, školu Hadžibezbedara su osnovala četiri najveća alkoholičara svog vremena. Bili su to Gojko Grifinovavrata, Helga Hapfelpuk, Mukta Ranićka i Stanko Sluzavi. U početku su svi surađivali jako složno, ali se jedan od njih kasnije počeo udaljavati...". "Pogodi koji...", rekao je Rom Harisu. "Gojko Sluzavi je htio da se postrože kriteriji za upis djece u školu...", nastavila je profesorica, "On je htio da se dozvoli pohađanje škole samo učenicima koji su tako zvane "Čiste" krvi, dok drugi nisu dostojni upoznati svijet alkoholizma. Kako nije mogao nagovoriti ostale, Stanko je otišao iz škole. Legenda govori da je prije odlaska u školi dao napraviti jedan novi kanalisacijski odvod kojega danas znamo kao "Tajn kanalizacijski odvod", odvod kojeg jedino Stankov naslijednik može otvoriti i osloboditi svo zlo koje leži u njemu. Prošlo je pedeset godina otkako je odvod zadnji puta otvoren i svaki je put pginuo netko polupijane krvi.". "A što se u njemu nalazi?", upita Harmojija, "Sumnja se da je taj odvod dom Čudovišta...", kaže profesorica, a u razredu nastane muk.




Eto, Euro i Ceh (a možda i još netko, ali neznam...) su me je pozvali na štafetu u kojoj ćemo na blog napisati nešto o sebi i to proslijediti dalje na još 5 blogera... Pa da krenem:

Ubrzo ću napuniti četvrtinu života, (20 godina... ostario sam ljudi moji...)... U sretnoj sam mladoj vezi (svega 11 mjeseci, ali trajati će to još dugo kako vidim..)

Studiram Politehniku na Filozofskom fakultetu u Rijeci, a uz to za život zarađujem Gažama svuda u naokolo...

Preživljavam u Opatiji

VOLIM:
Muziku, podmorje, prirodu, životinje, akvaristiku, svoju Anu (Sestru, baku i curu da se razumjemo...), humor, dobre ljude, motore i aute (posebno old timere), ponosan vlasnik kućnog životinjskog carstva itd.

NE VOLIM;
Turbo folk, umišljene ljude, seratore, ljude koji neznaju primiti šalu na svoj račun, ljude koji ne uvažavaju tuđe mišljenje i pljuju po onome što je nekome "sveto", nevjerne cure, niti muške prijatelje noji nisu vjerni svojim curama... pa da ne nabrajam dalje.

A SADA DA PROZOVEMO PET NOVIH SRETNIKA PA NEKA NASTAVE SA TIM LANCEM (Štafetom :) ).

Cool girl
Matt
Puppy
Ergy
m4st4

ALA HOMO ČA POPIT!!!party!!!

- 14:41 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Kolovoz 2008 (1)
Lipanj 2008 (1)
Travanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (2)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (4)
Prosinac 2007 (3)
Studeni 2007 (4)
Listopad 2007 (3)
Rujan 2007 (2)
Kolovoz 2007 (3)
Srpanj 2007 (5)
Lipanj 2007 (4)
Svibanj 2007 (6)
Travanj 2007 (6)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (12)
Siječanj 2007 (11)
Prosinac 2006 (8)
Studeni 2006 (18)
Listopad 2006 (11)
Rujan 2006 (5)
Kolovoz 2006 (4)
Srpanj 2006 (6)
Lipanj 2006 (7)
Svibanj 2006 (6)
Travanj 2006 (5)
Ožujak 2006 (3)
Veljača 2006 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • SEIZE THE DAY
    (Rakija je zakon!)



    rakijajezakon.blog.hrWeb


    powered by FreeFind

    PRAVILA:
    -burninmadSpam je strogo zabranjen! (sve spamove automatski prijavljujem!)dead
    -zalivenProvokatormia zabranjujem komentiranje na blogu.headbang
    -partyTekstovi su moja autorska dijela! (izuzev tekstova koje sam dobio mailom ili tekstova koji su linkirani na izvor.)thumbup
    -greedyAko želite neke od mojih radova, uvijek me možete kontaktirati ili komentarom ili na mail: rakija18@net.hr. Možemo se dogovoriti i o daljnjoj objavi mojih radova na tuđim stranicama.naughty
    -yesBlog je zaštićen Copyrightom!yes

    MOJ BLOG MOŽETE PODRŽATI:
    Glasaj za moj blog na www.croblogeri.com



    Myspace Graphics


    _____________________________
    Ako želite da ovdje zablista i vaša reklama, javite se na rakija18@net.hr
    _____________________________

    Counter Stats
    jobs
    jobs Counter

    Posjetitelja On-line