"Carpe Diem"

subota, 28.10.2006.

Gospodar bureka: "Burekova družina" (1. poglavlje)

"Kako je nastala burekova družina"

U malom selu na rubu Međualbanije, uselu po imenu "Buhtlja sa sirom", gdje je živjela rasa šiptara, živio je jedan stariji čovijek p imenu Baraba Smrad... star je naravno samo po godinama... upravo navršava 111 godina, ali njegovo tijelo... kao da odbija starenje...
Da otkrijem o čemu je riječ... Taj je čovijek kao mladi šiptar, pronašao jedan burek, burek koji je sadržao ne zamislivu moć, burek koji mu je podario dug život.
Taj je burek ispekao najveći i najmoćniji slastičar Međualbanije, Samirramiz, a ispečen je sa svrhom da kontrolira sve pekare u Međualbaniji... Međutim, to se ostalim slastičarima i pekarima nije svidjelo, pa su se zaratili sa njime... Bio je to najveći rat kojega je Međualbanija ikad doživila. U ratu je izgubljen Čarobni burek Semirramiza, sve do dana kad ga je pronašao stari Baraba.
Baraba je proslavio rođendan uz puno cuge, domaćih kolača i vatrometom njegova prijatelja, sivog čarobnjaka-slastičara Grge. Na kraju slavlja, odlučio je da taj moćni burek proslijedi dalje... On ga je ostavio svome unuku Bobu Smradu i krenuo je putovati, da si ispuni san.
U međuvremenu, duh starog vlasnika tog bureka, semirramiz, htio je taj burek natrag kako bi ponovo zaživio i vladao nad svim pekarama te je sklopio savez sa moćnim bijelim čarobnjakom-slastičarem SaRumom i zajedno su okupili najveću vojsku šizofreničnih pekara i slastičara, kojom će osuditi narod Međualbanije na propast!
Sivi grga je shvato o kakvom se bureku radi pa je naredio Bobu i njegovom prijatelju Stanimiroviću da krenu prema vatrogasnom domu do pijanih vatrogasaca koji će znati što učiniti dalje sa tim burekom. Bobo je spakirao najpotrebnije i krenuo na put, dok je Grga sivi krenuo u potragu za saveznicima. Bobo i Stanimirović su na putu naletjeli na dvojicu prijatelja. Mirko i Papak su im se pridružili na putu.
Grga sivi je neznajući za SaRumov savez sa Semirramizom, krenuo mu je u posjet i tamo je najebo... ali je jednoj ptičici nešto šapnuo na uho i ona ga je oslobodila sa vrha tornja čarobnjaka-slastičara SaRumoma.
Bobo, Stanimirović, Mirko i Papak su došli do susjedne birtije. Kako nisu voljeli dolaziti u vatrogasni dom trijezni, otišli su popiti bocu-dvije rakije, gdje su napravili sranje pa ih je carinik Anđelko morao spasiti. Tako se i Anđelko pridružio veseloj družini.
Družina je došla do Vatrogasnog doma, gdje ih je čekao Grga zajedno sa pijanim vatrogascima. Grga im je pojasnio kako dolazi mali šiptar Bobo Smrad sa moćnim burekom Samirramiza i da želi da se sazove vijeće da se odluči što će se učiniti sa burekom.
Vijeće je sazvano. Ekipa se sjela u krug oko vatre, pekla sljezove kolačiće i pila domaće vino i rakiju. U vijeću su sjedili: Bobo Smrad, Anđelko sin Bukvimirovića, patuljak Gnoj, Anđelkov prijatelj vatrogasac sir Lobotomijan, sivi čarobnjak-slastičar Grga, Boromir- sin nekog kralja i nekoliko trijeznih vatrogasaca, ostali su ležali mrtvi pijani izvan kruga vijeća. Vijeće je jako dugo pilo i zajebavalo se i u zadnjih 5 minuta prije nego li su svi morali hitno pišati, odlučili su da Samirramizov burek mora biti uništen, a zatim su svi otrčali do obližnjeg policijskog auta i sretno pišali po njemu. Kad su blagoslovili auto i tlo, ponovo su se skupili da se dogovore kako i tko će uništiti taj burek. Grga je rekao da taj burek može uništiti samo mjesto gdje je i napravljen, Samirramizova pećnica u ukletoj pekari pokojnog samirramiza! Kad su to saznali odlučili su još alo piti prije nego odluče tko će ga odnjeti. Kad su se svi napili i izrigali barem jednom, počela je svađa oko toga tko će uzeti burek u svoje ruke i odnjeti ga do Samirramizove pećnice. Dok su se svi svađali, hrabri Bobo Smrad se izrigao po svima i kad su zašutili, bobo kaže: "Ja ću ga odnjeti, samo mi dajte da se još jednom izrigam!"
Svi su bili ganuti hrabrošću malog Bobe Smrada i odlučiše mu pomoći, Anđelko je ponudio pmoć riječima: "Imaš moju zapljenjenu švercersku robu.", sir Lobotomijan :"Imaš moj vatrogasni dalekometni šmrk!", patuljak Gnoj: "imaš moju pivsku trbušinu i zadah alkohola!", Boromir: "imaš moj kurac! ;)" sivi čarobnjak-slastičar Grga: "imaš i moje kolače!" dok su se Stanimirović, Mirko i Papak javili bez riječi. Na to će glavni vatrogasac: "Od sad ćete se pamtiti kao "burekova družina! i nek vam se bog smil...hik..." i pade u nesvjest od alkohola,
Uz pozdrave i puno alkoholnih isparina hrabro su krenuli na dug i opasan put.

Kakve ih sve pustolovine i opasnosti čekaju, čitajte u sljedećem nastavku.

Nadam se da vam se priča sviđa... vidim da je gledanje produženih verzija L.O.T.R.-a malo utjecalo na mene... ma nije to strašno, svega 10-ak sati filma...

ALA HOMO ČA POPIT!!!party!!!

- 17:25 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< listopad, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Kolovoz 2008 (1)
Lipanj 2008 (1)
Travanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (2)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (4)
Prosinac 2007 (3)
Studeni 2007 (4)
Listopad 2007 (3)
Rujan 2007 (2)
Kolovoz 2007 (3)
Srpanj 2007 (5)
Lipanj 2007 (4)
Svibanj 2007 (6)
Travanj 2007 (6)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (12)
Siječanj 2007 (11)
Prosinac 2006 (8)
Studeni 2006 (18)
Listopad 2006 (11)
Rujan 2006 (5)
Kolovoz 2006 (4)
Srpanj 2006 (6)
Lipanj 2006 (7)
Svibanj 2006 (6)
Travanj 2006 (5)
Ožujak 2006 (3)
Veljača 2006 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • SEIZE THE DAY
    (Rakija je zakon!)



    rakijajezakon.blog.hrWeb


    powered by FreeFind

    PRAVILA:
    -burninmadSpam je strogo zabranjen! (sve spamove automatski prijavljujem!)dead
    -zalivenProvokatormia zabranjujem komentiranje na blogu.headbang
    -partyTekstovi su moja autorska dijela! (izuzev tekstova koje sam dobio mailom ili tekstova koji su linkirani na izvor.)thumbup
    -greedyAko želite neke od mojih radova, uvijek me možete kontaktirati ili komentarom ili na mail: rakija18@net.hr. Možemo se dogovoriti i o daljnjoj objavi mojih radova na tuđim stranicama.naughty
    -yesBlog je zaštićen Copyrightom!yes

    MOJ BLOG MOŽETE PODRŽATI:
    Glasaj za moj blog na www.croblogeri.com



    Myspace Graphics


    _____________________________
    Ako želite da ovdje zablista i vaša reklama, javite se na rakija18@net.hr
    _____________________________

    Counter Stats
    jobs
    jobs Counter

    Posjetitelja On-line