Rajčice, jeftino

Nove postove čitajte na domeni moj.name!

ponedjeljak, 10.12.2007.

Prodajem mobitel :)

Ispričavam se što ovu reklamu stavljam ovdje. Ali i ako vas ne zanima pročitajte članak da vidite kakvi danas mobiteli postoje i šta se sve s njima može.

Kupio sam novi mobitel pa se moram riješiti staroga. Stari i nije baš stari, korišten je samo mjesec dana. Radi se o modelu HTC Hurricane, kupljen u Švicarskom dućanu gdje se prodaje pod imenom SPV. Ovaj model se ne prodaje kod nas pa je zato cool, nitko nema takvoga :)

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

To je telefon sa Windows operativnim sustavom, HTC je prva tvrtka koja je postavila Windows OS na obične mobilne telefone (dakle ne na dlanovnik nego na obični mobitel). Moram se pohvaliti da mi na stolu još stoji prvi u povijesti model Windows Smartphone :) Otkada sam njega kupio (a to je bilo prije puno godina) ni ne pomišljam da bi si kupio Nokiu ili tako nešto, čovjek se lako navuče na ovakav mobitel :)

Mobitel je napravljen da bude kao mp3 mobitel, zato ima veliku sd karticu od 128 mb i ove tipke za mijenjanje pjesama.

Za ovaj mobitel možete naći puno igrica i programa koji postoje na desktop Windows OS, igrice su posebno zanimljive jer se lako (onima koji se kuže u to :) može igrica prekompajlirati za ovaj OS, tako ćete naći Duke3D, Call of Duty, Wormse, Age of Empires i jos stotine drugih. Postoje i programi iz MS Office paketa, postoje pdf vieweri, postoje Registry editori (ko u pravin Windowsima), postoje programi za overclockanje procesora (sa njima možete dobiti bilo duži vijek baterije, bilo bolje karakteristike u nekoj aplikaciji), postoje dodatni programi koji će vam poboljšati kameru, postoje programi koji će od vašeg mobitela napraviti webkameru (što je cool ako ga spojite Bluetoothom na komp, bacio sam "žičanu" webkameru u ormar :), i postoje još stotine cool programčića i igrica, mobitel će vam dati sate i sate zabave :)

Mobitel se može spojiti na komp, bilo usb kabelom (koji se nalazi u paketu), bilo Bluetooth vezom, pa se može surfati preko ADSL veze, možda nije jako bitna opcija ali je fora :) To ja stalno radim :) Može se koristiti i MSN messenger ili bilo koji drugi messenger preko njega.

Igrice koje se igraju na njemu nisu bezvezne java igrice sa 3fps (iako se i one mogu igrati) nego prave igrice koje odlično izgledaju na njegovom ekranu 320x240 pixela, imaju puno frameova po sekundi, kao na kompu. Zatim postoje razni emulatori za one stare sega igrice i druge, a nedavno sam naišao čak i na Playstation emulator :) Nisam ga probao. Još nisam :)

Ali jedna od najboljih funkcija je hard reset. Niste još čuli za hard reset? To vam je resetiranje mobitela, disk mu se formatira i ponovno se instaliraju windowsi. A ne mora se čak ni spojiti na računalo da bi to napravio. Ako se bilo šta desi sa mobitelom, možda instalirate neku pokvarenu igricu sa interneta (to mi se još nije desilo ali vjerojatno se može desiti), možda želite izbrisati sav sadržaj sa mobitela, možda vam je usporen jer ste instalirali stotinu pluginova koji se svi vrte u isto vrijeme u pozadini, samo ga hard resetirate i mobitel je kao nov.

E da, jesam rekao da možete odjednom pokrenuti više programa, i prebacivati se iz jednog u drugi sa Task Managerom?

Prvo neke karakteristike pa ću dolje staviti puno slika:




ekranTFT 2.2" QVGA (320x240 px), 65k boja
- malo niže možete vidjeti screenshotove
kamera:1,3 mpix, 1280 x 1024 pixels, 4x digitalni zoom
- inače da kažem, ne želim uvrijediti ljubitelje Nokije ali cura mi ima Nokiu 6300 koja ima 2 mpix kameru, slika izgleda katastrofalno, u usporedbi s njom slika slikana sa ovim mobitelom je savršena, ubacit ću dolje primjer.
hardver:ARM OMAP 750 - 200 MHz
64 MB RAM, 64 MB ROM
dimenzije:46 x 108 x 18 mm, 106 grama
podržani formati:mp3, avi, wav, aac, wma, wmv, 3gp, divx, mogao bi nabrajati do sutra jer nema tog formata koji ne možete reproducirati na ovom telefonu :) možete naći na internetu program za SVE
ostalo- bluetooth, irda, gprs, mini usb
- polifolne melodije, mp3 melodije, ostali-muzički-formati melodije :)
- slika pozivatelja preko cijelog ekrana
- raznoliki home screenovi, pogledaj tu neke (na ovom mobitelu ne možete mijenjati samo pozadinsku sliku i boje, možete mijenjati kompletni izgled home screena)
- mini sd kartice, 128 mb kartica se dobije s njime

Ne znam jel treba još šta spomenut.

U kutiji je uključeno:
- mobitel
- 128 mb minisd kartica
- punjač
- usb kabel (može se i preko njega puniti)
- handsfree slušalice
- CD
- knjižica sa uputama na njemačkom ali postoje pdf upute na engleskom na netu

Ove slike sam sam uslikao i prikazuju moj (uskoro vaš;) mobitel, nisu preuzete sa drugih web stranica.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Ima ove dvije male crtice desno od ekrana, ali u prirodi se isto jedva vide kao na slici.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Primjer fotografije:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Cijena je 1700 hrk, ali ako imate drugačije ponude možda vas saslušam ;)
rajcicejeftino@hotmail.com
- 23:52 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Ako vas je Google izbacio iz AdSensa probajte WidgetBucks, ja ne mislim najbolje o njima ali barem žele prikazivati oglase na hrvatskim stranicama, a i daju u startu $25 što privlači ljude Earn $$ with WidgetBucks!
Go Daddy $1.99 Domains 125x125
Ikobo je program za slanje novca u strane zemlje uz ne tako velike provizije
iKobo Money Transfer
zarada sa blogom