normalnO nenormalaN

subota, 16.06.2018.

Nova procelnica gradske Kulture - stara netolerancija

Supruga legendarnog hrvatskog snimatelja i zamjenica bivseg hrvatskog ministra kulture, ukazala se u svoj svoj necunzuriranoj cenzorskooj ljepoti, ovaj puta kao procelnica zagrebackooga Gradskog Ureda za kulturu.

predsjednica nase drzave bi ogranicavala kretanje unutar EU, a druga najmocnija zena u kulturi nase drzave bi uvodila cenzuru po politickom kljucu.

biser koji mora na poc. 21-og stoljeca, u jednoj, sva sreca jos dovoljno demokratskoj zemlji, izleda dovoljno gadljivo da ga ne treba degustirati, te rastavljati na prim-faktore.
dovoljna je izjava na N1 nase ili njihove, samo ne "svoje" kulturnjakinje:

cenzura ti tura

... i ono najtragicnije:

"Ja mislim da bi za njega, inače nekoć davno nadarenog studenta i redatelja, da nema razloga da se javnim novcem financira politički aktivizam. Određeni ravnatelji su imali namjeru i smatrali da on može biti dio njihovog repertoara i umjetničkih koncepcija, kao što je to smatrao Ljuština u Kerempuhu. Moje je mišljenje da se politički aktivizam i govor mržnje ne smiju financirati javnim novcem namijenjenim da financira kulturne institucije."

Prozvani Frljic je na to odgovorio:
Oli Ani

...i ono najsocnije:
"'Znače li ovoj personi išta imena kao što su Erwin Piscator, Bertold Brecht, Christoph Schlingensief, The Living Theater ili Bread and Puppet - da nabrojim samo nekoliko onih koji bi po njezinim kriterijima također završili u političko-aktivističkom košu? "

reakcije drugih...

Vilim Matula:
"Mislim da je već prva izjava pročelnice Lederer stvarno nepojmljiva i skandalozna, a to je ona izjava da se neće financirati kazališni rad Olivera Frljića zbog toga što je to aktivizam, a ne umjetnost. Zanima me - po kojem to kriteriju?"


Velimir Viskovic:
"'Kaže nova čelnica zagrebačkog Ureda za kulturu kako ona nije za cenzuru, ali više neće biti gradskog novca za financiranje Frljićevih predstava. Nije to rekla za Kurbašu i Sedlara; očito, na djelu će biti isključivo jaki umjetnički kriteriji!"


Ursa Raukar:
"Frljića možete voljeti ili ne, može vam se sviđati njegov teatar ili ne, može vas oduševljavati ili ljutiti, no talent i znanje mu se moraju priznati i nijedna vlast u demokraciji ne bi smjela zabranjivati rad ni njemu ni bilo kome! Sloboda kulturnog stvaranja je zagarantirana Ustavom. A ako mislite da će Frljić ostati usamljen, bojim se da se grdno varate. Pod šifrom 'političkog aktivizma' ili nekom sličnom, onemogućavat će se rad svima koji misle drugačije, koji postavljaju pitanja ili kritički sagledavaju društveni trenutak, koji se ne uklapaju u ideološke okvire Neovisnih za Hrvatsku"

takodjer, koliko lupeta dokazali su joj otkrivajuci koliko laze - namjerno i zlobno ili iz ciste neinformiranosti- i u vezi "ispraznjenog" zagrebackog HNK-a nizanjem konkretnih brojaka prodanih karata, koje su rasle iz godine u godinu...

nista novo "maloj zemlji za velike budale"...




16.06.2018. u 08:02 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2018 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Travanj 2023 (1)
Listopad 2020 (17)
Kolovoz 2020 (1)
Studeni 2018 (3)
Lipanj 2018 (13)
Svibanj 2018 (111)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Pita mene ovdje "Opis bloga"...

OPIS BLOGA?!?!?!

e, taman da upisem kaj cu pisati, pa da ljudi bjeze kao Hrvatski Tajkun od Pravde!

I samo jos jedna stvar, molim lijepo...


kad ste vec dosli ovdje, procitajte prvo prvi post sa ovoga bloga, biti ce jasnije glede odredjenih nota u nekim od postova.