Humanitarni blog Radionice Snova

27.02.2008., srijeda

'Aukcija za Sanju'


Sanja je mlada žena koja danas ima 33 godine. Imala je nesreću da joj je teška bolest odredila tijek života. U svojoj desetoj godini oboljela je od Crohnove bolesti. Zbog toga je veliki dio djetinjstva provela u bolnici. Nažalost, situacija je i danas ista pa je Sanja nedavno izašla iz skoro tromjesečnog boravka u bolnici. Stanje joj se zadnjih godina uvelike pogoršalo i potpuno joj onemogućilo normalan život. Kako nesreća nikad ne dolazi sama, bolest nije jedini problem s kojim se Sanja morala suočiti. Oca je izgubila već u djetinjstvu i živjela je s majkom koja je prije nekoliko godina oboljela od raka pa se Sanja , iako i sama teško bolesna, morala brinuti za nju. Prošlo ljeto izgubila je i majku koja je ipak podlegla bolesti, a samo koji mjesec prije toga imala je još jednu operaciju crijeva. Sanja je izgubila jedini bliski rod koji je imala, a i sredstva za život jer joj je mamina mirovina bila jedini izvor prihoda. Sanja teško pronalazi posao. Česti izostanci s posla i odlasci u bolnicu ne odgovaraju poslodavcima. Zbog svega toga našla se u teškoj novčanoj situaciji i potrebna joj je pomoć. Jedna članica našeg foruma Nakit snova upoznala nas je s ovom tužnom sudbinom i odlučili smo napraviti aukciju naših rukotvorina.

Sav ostvareni prihod otišao bi Sanji da joj bar malo olakšamo situaciju. Nadamo se da ćemo
uspjeti povezati korisno s ugodnim. Svi koji se odluče na kupnju dobit će za svoj novac ručno
rađen predmet u koji su uloženi trud i ljubav, a kao poslasticu i osjećaj da su napravili
nešto dobro.

Crohnova [Kronova] bolest je upalna bolest probavnog sustava koja pogađa djecu i odrasle. Uzrok Crohnove bolesti nije poznat, ali se sumnja na doprinos nasljednih svojstava. Simptomi Crohnove bolesti su obično rane u ustima, proljev, bol u trbuhu, gubitak tjelesne mase te vrućica. Pacijenti mogu imati i simptome izvan probavnog sustava: kožni osip, bolove u zglobovima, crvenilo očiju te rjeđe probleme s jetrom. Bolest se dijagnosticira temeljem simptoma i testova. Iako je Crohnova bolest dugotrajna, kronična, liječenjem se može držati pod kontrolom te postići duga razdoblja bez simptoma (remisije). Mnogi pacijenti s Crohnovom bolešću vode kvalitetan i ispunjen život bez obzira na simptome. Liječenje se prilagođuje svakom pacijentu ponaosob te ovisi o pogođenom dijelu probavnog sustava, tipu simptoma te aktivnosti bolesti. Brojna istraživanja se provode kako bi se rasvijetlio uzrok bolesti te pronašli novi oblici liječenja. Osoba oboljela od Crohnove bolesti treba imati aktivnu ulogu u medicinskim odlukama, naučiti što više o svojoj bolesti, pridržavati se liječnikovih savjeta te odmah obavijestiti liječnika kad dođe do promjene stanja.

Više o bolesti možete pročitati ovdje


Nadam se kako će nam se jako puno vas pridružiti u ovoj akciji!

Elektra



| 15:51 | Komentari (11) | Isprintaj | # |



Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

O nama

Radionica Snova nije Udruga, već je okupljalište raznih kreativaca koji su udružili snage kako bi svojim talentom pomogli onima koji to najviše trebaju.


____________________________

KONTAKT
radionica.snova.akcije@gmail.com

____________________________

Pročitajte
OSNOVNE OBAVIJESTI I PRAVILA AUKCIJA
kako ne bi bilo nekih nejasnoća.

____________________________

ŽELITE DONIRATI PREDMET?
Javite se na gore navedeni mail.
____________________________



Naše akcije


Naši pomagači

DONATORI
Adrijana
Amorfia
Atelier tias
Blueberry
Bugenvilija
Cordelia
Courtney
Diana
Elektra
Glassy
Gvendolin
Ignis
Imnium
Ipsiksilon
Irineja
Ithilnen
Ježev blog
Kinky
Kitty kat
Kosjenka
Ksenija
Lionna
Lothlorien
Merenwen
Mica
Naldor
Nezaposlena žena
Onyx
Plavi blog
Primavera
Ribica
Riya
Romantales
Scarlet
Suzette
Senka
Šima
Vader
Vana
Zelena
ZonaO'Zona











RAZMJENA BANNERA



Croatix







Banneri

Radinoca Snova - Humanitarne akcije



Ukoliko jedan od ovih donjih bannera želite u bilo kojoj drugoj boji kako bi se slagali s vašim dizajnom, slobodno nam se javite na mail!


Radinoca Snova - Humanitarne akcije




Radinoca Snova - Humanitarne akcije




Radinoca Snova - Humanitarne akcije




Moderator: Elektra


Copyright © Humanitarni blog Radionice Snova