rabljeni sin

petak, 25.11.2005.

Opet umirovljenici

Gospođa Ksenija Butorac je otišla u mirovinu. Istina i bog imala je svega 37 godina. Sada, nakon 8 godina mirovine gospođa bi htjela biti pravobraniteljica za djecu. Sramotno. Osoba koja je sa 37 godina otišča u mirovinu je u mirovinu mogla otići iz dva razloga. Prvi je bolest i nemogućnost daljnjeg rada, a druga je zakonska mogućnost zbog stresnog posla kojim se bavila. Postoji i treća mogućnost a ta je da joj se nije dalo raditi pa je lijepo otišla na odmor, živo joj se fućkajući za društvo i njezin doprinos tom društvu u najboljim godinama za nešto stvoriti. Sve tri mogućnosti je isključuju iz popisa za pravobraniteljicu. Prve dvije su zbog iscrpljenosti ili bolesti, a treća je zbog prijetvornosti.

- 07:55 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 24.11.2005.

Novinari

Jučer nisam mogao samom sebi vjerovati što si vladajuća klika dozvoljava. Optužili su Ladišića da nije dobio potvrdu za činjenicu da su hrvatske snage granatirale Sarajevo. Pitanje Mati Graniću je glasilo da li je upoznat sa tom činjenicom i Mate Granić je odgovorio da zna za to. Isto je odgovorio i Markica Rebić. I tko je tu lud?

- 08:30 - Komentari (3) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 07.11.2005.

Intelektualni terorizam

Pročitao sam u Jutarnjem priču o Mile Pešordi i Predragu Matvejeviću. I nakon svega što reći? Samo to da je naše društvo izloženo raznim intelektualnim teroristima koji sjede po našim ustanovama. Strava i užas jednog vremena. I čovjek koji se usudi napisati svoje viđenje nesreće kroz koju smo prošli (jesmo li ili još traje?) okrenuvši se sebi i svojoj savjesti mora u zatvor (uvjetno). I kakvo je čuđenje u "svijetu" što se Hrvatska našla u ravnini sa Burkinom Faso po korupciji, kad su kod nas najkorumpiraniji političari i oni koji crpe bogatstva ove zemlje. Ne mogu reći da je vode, jer zemlja nikuda ne ide, stojimo u glibu Hrvatskog blata i nikako da se iz njega izvučemo. Svi skupa stojimo u tom kalu, počevši od mene koji sam se povukao u svoju ljušturu i nutra čučim bojeći se blata koje frca svud naokolo.

- 08:34 - Komentari (2) - Isprintaj - #