Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

IME: Ronaldo de Assis Moreira
NADIMAK: Ronaldinho Gaucho
GODINA ROĐENJA: 21. ožujak 1980.
MJESTO ROĐENJA: Porto Alegre (Brazil)
VISINA: 181 cm
TEŽINA: 80 kg
KLUBOVI:
Gremio de Porto Alegre (98.-02.)
Paris Saint-Germain (01.-03.)
FC Barcelona (03.-?)
TROFEJI:
Liga Prvaka (2006)
španjolsko prvenstvo (2005/06)
španjolsko prvenstvo (2004/05)
Kup konfederacija (2005.)
Svjetski prvak (2002.)
Copa America (1999.)
Svjetski juniorski prvak U-17 (1997.)
SUL Cup (1999.)
FIFA World Player (2004. 2005.)
FIFPro World Play (2005. 2006.)
Zlatna lopta (2005.)

Sretna nova 2008. godina !!!

Total Ronaldinho blog vam želi sretnu i uspješnu novu 2008. godinu!

Želimo vam puno sreće, uspjeha, zdravlja i veselja u novoj godini, kao i mnogo mnogo pobjeda i uspjeha Barcelone i Ronaldinha!



Uživajte u ovoj novogodišnjoj noći! nutnjamimahthumbup

- 00:00 - Komentiraj (8) - Isprintaj - #

Ronaldinho ne ide u Chelsea

Brat i menadžer jednoga od najboljih nogometaša na svijetu Ronaldinha, Roberto de Assis izjavio je za talijanski sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport kako Ronaldinho nema namjeru ove zime prijeći iz Barcelone u Chelsea.
- "Nikada nismo niti kontaktirali s Chelseajem i nemamo namjeru. Moj brat želi potpuno kontrolirati svoju buduću karijeru, a Barcelona mu je priritet" - kazao je Roberto de Assis.

****

Bitka za Primeru se nastavlja. Prvih nekoliko momčadi dijele samo bod ili dva, a posljednje tri utakmice su od presudne važnosti za Barcu. U nedjelju im na Camp Nou stiže Deportivo, zatim ih ugošćuje Valencia, i onda dva dana prije božića prava oslastica i poklon svim nogometnim fanovima - El Clasico Barcelona - Real Madrid.
U Barcinu stožeru vlada ugodno ozračje i uvjereni su da mogu izvući svih 9 bodova iz tri posljednje ovogodišne utakmice u španjolskoj La Ligi.

Uskoro još postova! wavesretanwink


P.S. Novi božićni dizajn je na blogu. Enjoy!

- 20:37 - Komentiraj (2) - Isprintaj - #

Messi odveo Barcu do pobjede u derbiju

U derbiju 4. kola španjolske Primere doprvak Barcelona svladala je na svom Nou Campu aktualnog osvajača Kupa Uefa, momčad Seville rezultatom 2-1. Dvostruki strijelac za katalonski momčad bio je Lionel Messi dok je počasni pogodak za goste postigao Frederic Kanute u sudačkoj nadoknadi.



Barca je povela u 72. minuti nakon dodavanja Henryja koji je argentinski napadač pretočio u vodstvo. 'Mesija' je svojim navijačima donio veselje i sedam minuta kasnije kada je iskoristio kazneni udarac nakon prekršaja na dos Santosu.

Pogodak Kanutea nije bio ništa drugo do popravljanje statistike jer je postignut u posljednjoj minuti utakmice te nije mogao utjecati na konačnog pobjednika.

Ronaldinho je utakmicu propustio zbog ozljede.

U drugoj utakmici kola, Barcin susjed, Espanyol, izgubio je na gostovanju kod Recreativa 2-1.


IZVOR: Jutarnji.hr

- 13:04 - Komentiraj (2) - Isprintaj - #

S novitetima u novu sezonu

Srdačan pozdrav!

Prošlo je već dosta vremena (uz onaj jučerašnji post) otkad se nisam javio. Ali, to će tako uvijek biti jer je uvijek nekih drugih poslova pa ni nemam toliko vremena za pisanje novih vijesti... Ali, budući da je počela nova sezona, mislim da i Total Ronaldinho portal zaslužuje neke izmjene, poboljšanja i novitete. thumbup

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Upravo zbog toga napravljeno je nekoliko preinaka na samom dizajnu portala, a vjerojatno ste ih i primijetili. Zato je ovdje samo za vas i poseban wallpaper u kojem je kratak pregled noviteta na blogu, a njega možete pronaći gore, klikom na sličicu. Primijetit ćete da ovogodišnji slogan Total Ronaldinho portala glasi: "Nova sezona - novi izazov".

Evo kratkog pregleda noviteta:

1. NOVI HEADER
Kao što ste već mogli uočiti, sada je header bogatiji, šareniji i razigraniji. Odlučio sam se za ovakav dizajn headera jer mislim da je bilo potrebno dodati malo "života" blogu, a sada i svi oni koji ne prate Barcelonu iz dana u dan mogu barem znati u kakvoj garnituri, tj. dresovima igraju. Na prvoj slici je Ronaldinho u novom domaćem, crvenoplavom dresu. Na drugoj se ističe u vrlo zanimljivom gostujućem, plavom dresu, dok je na posljednjoj slici treći dres, koji je isti kao i gostujući dres prošle sezone (treći dres se koristi samo u najpotrebnijim situacijama, kada se nijedan od prva dva dresa ne može razlikovati od dresova protivničke momčadi).

2. NOVI LOGO
Možete ga vidjeti odmah slijeva naslovu bloga. Po mom mišljenju Total Ronaldinho blogu je trebao neki logotip po kojem bi bio poznat, pa sam ga odlučio malo izmijeniti u odnosu na prijašnji logo koji je bio običan plavi krug sa slovom x u sredini. Sada ovaj portal krasi pravi Barcelona-style logo, sa prepoznatljivim crvenoplavim bojama i Barceloninim grbom u sredini.

3. R10 TV
Još jedan od noviteta za novu sezonu - Total Ronaldinho TV! Svaki mjesec imate priliku pogledati nove i ekskluzivne video-klipove koji su također rađeni od strane Total Ronaldinho portala samo za Vas. Dakle, svaki mjesec pogledajte u prvi desni box, i vidjet ćete sličicu (koja je isječak iz tog videa). Sve što trebate učiniti jest kliknuti na tekst "POGLEDAJ OVDJE" ispod slike kako biste mogli uživati u Ronaldinhovim čarolijama.

To bi bilo sve o novitetima, nadam se da ćete uživati u poboljšanjima našeg portala.


Dakle, španjolska liga je počela, Barcelona je malo slabije startala u sezonu, dva remija i jedna pobjeda, ali prvenstvo tek počinje tako da to sigurno nije sve od našeg omiljenog španjolskog velikana. Najveći poticaj im je sigurno bila impresivna pobjeda protiv peterostrukog francuskog prvaka Lyona, u Ligi prvaka, 3-0, pred prepunim Camp Nouom, koji ujedno slijedećeg ponedjeljka (24.09.) slavi 50 godina postojanja. U planu je i rekonstrukcija stadiona, nadogradnja za još 10.000 sjedećih mjesta i naravno, moderniziranje.

Ove sezone nastojat ću nadopunjavati blog novostima što budem više mogao, tako da ostanite uz nas, Ronaldinha i Barcelonu!

Pozdrav! wave

- 00:45 - Komentiraj (2) - Isprintaj - #

Francuski lav je pao (3-0)

U prvoj Barceloninoj utakmici ove sezone u Ligi prvaka, u skupini E, Barcelona je na prepunom Camp Nou ugostila francuskog prvaka Lyon. Barcelona je cijelu utakmicu imala laganu terensku inicijativu što je iskoristila u 21. minuti kada je nakon autogola Clerca povela 1-0. Messi je dodavao loptu u sredinu do Thierryja Henryja, ali se Francuz našao na putu i skrenuo loptu u vlastitu mrežu. Trener Lyona Alain Perrin dvoumio se prije početka utakmice da li da u igru pošalje Fabija Grossa ili Cerca te je možda ipak trebao staviti Talijana.



U drugom poluvremenu Francuzi su krenuli po gol, ali to je ostavljalo veliki prostor u pozadini što Španjolci nisu iskoristili. Tek u 82. minuti je nakon prodora Inieste, koji je dodao do Messija na vrhu šesnaesterca i pogađa za 2-0. Lionel Messi je u vidno boljoj formi od zvijezda Henryja, Ronaldinha i Deca.

U samom finišu utakmice pao je i treći pogodak kada je nakon prodora Meksikanca Giovannija udarac obranio vratar, a na odbijanac natrčava Henry koji sprema loptu u praznu mrežu za veliko slavlje Camp Noua.


U subotu Barça dočekuje Sevillu, na 50. rođendan postojanja Camp Noua.

- 11:41 - Komentiraj (2) - Isprintaj - #

Nadolazeće Ronaldinhove utakmice:

BARÇA - DEPORTIVO       09.12.
BARÇA - STUTTGART       12.12.
VALENCIA - BARÇA         15.12.
BARÇA - REAL M              23.12.

TotalRonaldinho RSS

Ronaldinho #10
Retarded Girl
FC Barcelona 4ever
FCBarcelona.com
Ronaldinho Gaucho
Street Freestyle
Barça FanClub