Brižljivo izrađen logo

< kolovoz, 2006 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Quik-e-Films

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
Imdb

Contact & stats

quikmail


Brojilo


Quiks bloglinks

Movieworld
Udružena fronta filmofila sa forum.hra.


Jimblog
Lijep foto putopis SAD-a. Istočna obala. Što je prije toga bilo ne znam jer mu u arhivu zavirivao nisam. Sudeći po ovome i to bi trebalo biti prilično zanimljivo.


horror filmomanija
Stravično i užasno dobar blog. Horor film galore. Ogromna baza svih vrsta horora.


Gadgeterija
Tko ne voli cool tehnološke novotarije? Zakon blog.


FilmTV
Jedan od najboljih, ako ne i najbolji blog o filmovima i tv. Mnoštvo sadržaja fino i pregledno sortirano. For your viewing pleasure.


Dubai2
Putopisni blog sa naglaskom na Dubai i okolicu. Međutim ima tu i Pakistana, ostalih okolnih i inih zemalja.


Blueser
"Woke up this morning, no woman by my side." Blog o bluesu

Appleart
Vjerojatno najbolji teenie blog sa ogromnim potencijalom da postane još bolji. Zarazan čak i za studoše kao što sam ja. Provjerite o čemu se radi.

Azzul S'phyre
Azzul S'phyre. Better to save the mystery than surrender to the secret. Uvijek zanimljiv post na rubu znanosti.

FilmFreak
Opsežne recenzije filmova. Ne samo to nego i još puno toga, uključujući i snimanje vlastitog filma. Come and get it.

Travelfreak
Još jedan freak blog. Ovaj put o putovanjima.

ponedjeljak, 28.08.2006.

Unite and fight

napadni me nježno

Slijedeći film je jedan od trenutno aktualnih remakeova, original ovog filma nisam ni gledao. Moram reći i da nemam ništa protiv snimanja remakeova, naravno, ako se kvalitetno i dostojno obrade.

Assault On Precinct 13 - Kao što i sam naslov filma kaže, osnova fabule je napad na policijsku postaju 13. Novogodišnja noć je zadnja noć na koju će postaja 13 još aktivno djelovati, nakon nje kompletno osoblje se seli u novu postaju koja se nalazi u centru grada ali do tada minimalan dio osoblja mora ostati u postaji i "odraditi" zadnju šihtu. Zajeb za tamošnju veselu ekipu je u tome što vani bjesni snježna oluja dostojna i sjevernoaljaških ribičkih gradića, a kamoli ne grada kao što je Detroit, tako da su primorani od oluje "spasiti" policijski autobus koji prevozi nekoliko više ili manje opasnih zatvorenika. Naravno, ekipa iz postaje 13 odbacuje odgovornost za te barabe i vraća se pijančevanju i bludničenju dok njihovi kolege šofer dotičnog autobusa i njegov iritanti sidekick ostaju pripazit na kriminalce.Nedugo zatim, maskirane spodobe upadaju u postaju, u pucnjavi ubijaju iritantnog sidekicka i bježe. Problem je u tome što time nisu izvršili svoju zadaću tako da se njihova opsada nastavlja dugo u novogodišnju noć. Svi preživjeli, i zatvorenici i murja, su primorani udružiti snage da bi mogli odbiti val za valom agresivnih pridošlica. Moram napomenuti da je postaja 13 u totalno propalom, izoliranom i napuštenom dijelu grada (nešto kao Kozari Bok u Zagrebu) tako da naši junaci ne mogu očekivati nikakvu pomoć. Evo, to je otprilike to.

viđe slike

Casting u filmu je sjajan. Ethan Hawke je bio odličan drot još u Training Dayu, a i ovdje je. Mislim da i već malo riskira typecasting, pa bi mu ubrzo bilo bolje da snimi neki film gdje neće glumiti neki oblik murjaka. Od poznatijih faca tu je i Drea de Matteo poznata nam iz Sopranosa, John Leguiziamo koji glumi spick đanera, Laurence "Morpheus" Fishburne u ulozi bad-ass zločinačkog bossa etc. No, ne samo oni, nego i svi ostali glumci su dobri i dobro im pristaju date uloge. Da, u filmu glumi i Ja Rule, međutim njegova pojava mi nije išla na živce tako da zbog njega ne treba izbjegavati film. Tip je doduše autor shitty pjesme na odjavnim creditsima i to je jedino što mu se može zamjeriti. Da se mene pita na odjavnim creditsima bi pičio Bodycountov "Copkiller" al' eto, nema veze.

Samo nagađam jer ga nisam gledao, ali mislim da ono što je original ovog filma učinilo klasikom vjerojatno napetost i neizvjesnost. Na žalost, remake nema tu napetost. Dobar, napet i neizvjestan scenarij i priča su tu, napeta i tmurna mjuza je tu, ali samog osjećaja napetosti nema. Ja krivim redatelja. Upravo je on taj koji bi trebao graditi tenziju i širiti taj osjećaj na gledaoce. Nije uspio. Također, ono što me živcira je to kad god neki glavni lik pogine, redovito dobije metak u čelo što je ajd još mogu tolerirati, no Jean-Francois Richet (to je redatelj, inače je režirao i Alien 4) ima potrebu prikazati groplan njegovog lica i krv kako mu polako curi iz rupe na čelu. Ono, whatta fuck Fato? tip očito ima neke mračne fetiše. Jednom ili dvaput, ajde ok, ali svakog? Doduše, većina ljudi ovo neće primjetiti ali ja jesam, pa eto. Svim ovim ne želim reči da je film loš, samo da je mogao (i trebao) biti puno bolji.

viđe slike

Sve u svemu, ovo je ipak jedan solidan remake koji vrijedi pogledati. Ima kvalitetno odrađeno krv i nasilje, likeable likove i dobru priču. Na žalost nema previše "šmeka", nadam se da me već dosad shvaćate što želim svrstati pod "šmek". U biti je jedan solidan akcijski film, kojeg dodatno dižu dobri glumci i priča. Znam da se sad ponavljam ali jednostavno je film morao i trebao biti još bolji. Ako ga pogledate vidjet ćete dva srpska gangstera i njihovog psa, ubijanje ledenom sigom, razvaljivanje starca flashbangom (svjetleća granata) i još sličnih zanimljivih pizdarija. Ovaj put moram dati ocjenu na decimalu: 6.9/10

- 00:53 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.