Brižljivo izrađen logo

< kolovoz, 2006 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Quik-e-Films

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
Imdb

Contact & stats

quikmail


Brojilo


Quiks bloglinks

Movieworld
Udružena fronta filmofila sa forum.hra.


Jimblog
Lijep foto putopis SAD-a. Istočna obala. Što je prije toga bilo ne znam jer mu u arhivu zavirivao nisam. Sudeći po ovome i to bi trebalo biti prilično zanimljivo.


horror filmomanija
Stravično i užasno dobar blog. Horor film galore. Ogromna baza svih vrsta horora.


Gadgeterija
Tko ne voli cool tehnološke novotarije? Zakon blog.


FilmTV
Jedan od najboljih, ako ne i najbolji blog o filmovima i tv. Mnoštvo sadržaja fino i pregledno sortirano. For your viewing pleasure.


Dubai2
Putopisni blog sa naglaskom na Dubai i okolicu. Međutim ima tu i Pakistana, ostalih okolnih i inih zemalja.


Blueser
"Woke up this morning, no woman by my side." Blog o bluesu

Appleart
Vjerojatno najbolji teenie blog sa ogromnim potencijalom da postane još bolji. Zarazan čak i za studoše kao što sam ja. Provjerite o čemu se radi.

Azzul S'phyre
Azzul S'phyre. Better to save the mystery than surrender to the secret. Uvijek zanimljiv post na rubu znanosti.

FilmFreak
Opsežne recenzije filmova. Ne samo to nego i još puno toga, uključujući i snimanje vlastitog filma. Come and get it.

Travelfreak
Još jedan freak blog. Ovaj put o putovanjima.

subota, 12.08.2006.

Quik trivia vol.2

Dawn Of The Dead (George A. Romero) - Snimanje u shopping centru Monroeville (Monroeville Mall) je počinjalo oko 22 sata, ubrzo nakon što bi se mall zatvorio, a završavalo je u 6 ujutro. E sad, fora je u tome što se Monroeville nije otvarao do 9, ali u 6 izjutra bi se automatski uključila prigodna shopping glazba u cijelom mallu koju nitko nije znao isključiti.

Batoru Rowaiaru/Battle Royale (Kinji Fukasaku) - ovo je jedan od 10 filmova sa najvećom zaradom u Japanu (da, da, i strani filmovi su uključeni). Većina zastupnika u japanskom parlamentu/saboru su prvo pokušali zabraniti roman po kojem je film snimljen ali bez uspjeha. Kad je film izašao pokušali su zabraniti film. Oba puta su njihovi postupci donosili samo još veću popularnost romanu i filmu. Možda da su Đapić, Šeks, Granić i Čobanković pokušali zabraniti "Konjanika" bi tako povećali njegov profit na 'rvatskom box officeu. Kad razmislim, ne, nebi. Konjanik je sranje i zabrana bi bila primjeren postupak u tom slučaju.

viđe slike

Snatch (Guy Ritchie) - Svaka greška koju su Sol, Vincent i Tyrone (ona tri legendarna crnca) napravili je inspirirana raznim kasnonoćnim tv programima o istinitim zločinima koji su krenuli bizarno krivim smjerom (krivim za zločince, naravno). U filmu se riječ "fuck" izgovori točno 153 puta.

Predator (John McTiernan) - Originalan izbor glumca za Predatora je bio Jean-Claude Van Damme, a čak je i snimio jednu scenu. Nakon 2 dana, Žan Van Deklam je dao otkaz jer nije bio zadovoljan što je dobio ulogu kao specijalni efekt. Originalni kostim Predatora su filmaši tada odbacili, redizajnirali ga i uzeli 2m i 19cm visokog Kevin Peter Halla za Predatora. Originalan koncept ovog filma je počeo kao šala. Naime, netko je rekao da je jedina osoba s kojom se Rocky Balboa iz Rocky serijala još nije borio E.T. The vanzemaljac.

viđe slike

Aliens (James Cameron) - U produkciji je korišteno samo 6 alienskih kostima, a čak i ti kostimi su bili šačica lateksa zalijepljenog na crne uske kombinezone. Dojam stotina aliena koji film odaje je zasluga inteligentne montaže i planiranja kadrova, a i odlična rasvjeta u simbiozi sa ljigom i sluzi koja se cijedi sa aliena je shitty alienske kostime učinila (vrlo) vjerodostojnima. Aliens, kao i većina filmova, nije snimljen kronološkim redoslijedom kako se događa radnja. Realnosti radi, James Cameron je scenu gdje upoznajemo Marince (jedna od najranijih scena u filmu) snimio zadnju tako da je drugarstvo i zajedništvo između marinaca prilično stvarno jer su glumci do te scene proveli mjesece snimajući skupa. Tricks of the trade, i guess. Svi znamo da je stvar uvijek u takvim detaljima.

Dumb and Dumber (Peter & Bobby Farrely) - Scena kad se Harry i Lloyd voze u autu i Lloyd pita da li žele čuti najiritantniji zvuk na svijetu nije bila u originalnom scenariju (to se može skužiti po faci koju je Jeff Daniels složio kad je to čuo).

One Flew Over The Cuckoo's Nest
(Miloš Forman) - Louise Fletcher (nurse Ratchett) je bila toliko ogorčena ulogom hladne fašistoidne kuje da se na kraju produkcije skinula u gaćice pred svima da dokaže da nije cijepljena protiv zajebancije. Mnogi statisti u filmu su stvarni psihički bolesnici, a neke glasine kažu da je Jack Nicholson stvarno prošao terapiju elektrošokovima tijekom scene gdje je i njegov lik prođe.

viđe slike

Batman (Tim Burton) - Jack Nicholson je dobio postotak sveukupne zarade filma, a budući da je film doslovno razvalio na box officeu faca je odšetao sa otprilike 60 milijuna dolara u džepu. To je do dan danas najveća plaća svih vremena koju je glumac dobio za jedan film. Film je sniman u istim studijima gdje su snimani i Cameronovi Aliens i kada su set dizajneri došli u Pinewood sagraditi scenografije tamo su zatekli kompletan set atmosferskog procesora iz Aliensa, sa većinom Alienskih gnijezdi i jaja još netaknutih. Nisu ga do kraja srušili nego su ga iskoristili kao set za tvrtku Alix Chemicals koja se pojavljuje u Batmanu.

Rambo: First Blood (Ted Kotcheff) - na japanskom "rambo" znači "nasilje". Warner Bros. je priču o Rambu htio snimiti sa Clint Eastwoodom, Steve McQueenom, Al Pacinom i Dustin Hoffmanom (on je trebao glumiti Ramba). Antologijska scena gdje Rambo skoči sa litice i pada kroz drveće je stvarna. Stallone se ponudio da dio vratolomije izvede sam, bez kaskadera. Naravno, njegova vratolomija nije prošla baš kako je trebala tako da je Stallone usput slomio tri rebra a sve to je zabilježila kamera i upravo taj snimak je u filmu. Nakon što su potencijalnim kupcima producenti prikazali skraćenu, 40 minutnu verziju filma, prava na međunarodnu distribuciju su se prodala za 5 minuta.

- 12:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.