25

ponedjeljak

veljača

2008

Kuda ideš?

Čitam "Quo vadis".
Možda sma ga trebala pročitati davno prije, ali nisam, sada mi je došao pod ruku i kao i uvijek do sada ne vjerujem da je bilo slučajno. Sigurna sam da sam trebala čuti nešto iz te knjige, nešto je trebalo ući u moje srce.
I ušlo je. Ona radost obraćenja, radost koju osjetiš kad svijet počinješ gledati novim očima, kad odjednom primjetiš razliku u sebi i ljudima koji te okružuju, kad se više sa starim prijateljima ne razumiješ jer je nešto novo ušlo u tvoje srce.
Davno već nisam obraćenik iako ta riječ dobro zvuči i jednom obraćen valjda znači da si to uvijek u očima rođenih vjernika koji svoju vjeru ne objavljaju nikakvom žestinom.
Ovih dana osjećam čežnju prema Bogu..potrebu da mu se molim nekim novim riječima, uživam kad se oči sklope u molitvi i kad osjetim da Mu pripadam.
Tako sam sretna što sam Njegova.
Sretna sam što u ovo korizmeno vrijeme nalazim riječi svetaca koje me opominju, koje me tjeraju da razmišljam i da se mijenjam.
Volim što korizma na mene djeluje...

Slutim već kraj knjige, znam taj dio kršćanske povjesti, ali ono što me brine je što kršćani koji su u srvžcu slični onim prvima još uvijek tako završavaju, izdani, ostavljeni, bačeni lavovima...najčešće od onih koji misle da poznaju Boga bolje od njih, farizeja i licemjera...

Teško je promjeniti ljudsko srce, lakše ga je ukrotiti i utješiti pravilima i običajima, ali ispuniti ga pravom ljubavlju teško se može na silu.


Image and video hosting by TinyPic

Možeš me vezati lancima, a možeš i jer ja to želim
što je čvršće?

20

srijeda

veljača

2008

Zagrljaj...

Image and video hosting by TinyPic


Danas sam dobila jedan veliki, snažni, majčinski, iskreni, radosni blogerski zagrljaj!

Neću reći o kome se radi samo ću reći da je lijepo pogledati se u oči i kao Oliver Mlakar reći..."Ti znaš"

Svakom jelu začin je vegeta, mom životu svakako je blog!




Ujedno ovo je:


2 0 0 post!

Hvala!

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>