Dinamo & Purgeri - postovi

petak, 09.11.2007.

Kad stvarno nemaš sreće...

Jedan, ali svakako vrijedan bod Modri su jučer „iščupali“ protiv Basela. Imali smo priliku pogledati festival prekrasnih, ali nažalost neiskorištenih prilika. Milion i tri takve šanse od kojih je barem jedna trebala biti realizirana kako treba... ali kad te neće – onda te neće.
Čini se da je (ne)sreća ipak vrlo važan faktor u ovakvim utakmicama. Moram priznati da sam bila iznenađena na neki način Dinamovom igrom, pokazao je dominantnost terenom, stvarao brojne prilike, ali bojala sam se da se sve te neiskorištene prilike Modrima ne obiju o glavu...

Iako smo se čupali za kosu, psovali svim igračima sve po spisku, trošili glasnice, izgubili živce, bili nabrijani na sve živo, gledali smo dosta interesantnu utakmicu. Prva Dinamova utakmica u skupinama Uefe, glavno da nije poraz. Sljedeća europska je u Brannu, Brann je 4. na tablici, s utakmicom više od Dinama, tako da u slučaju Dinamo pobjedi, Brann vrlo vjerojatno ne prolazi dalje...

Valja spomenuti Mandžukićeve poteze, kao i u zadnjoj minuti Vukojevićev potez koji je zamalo Dinamu donio pobjedu, Gueline odlične finte, a i Šokota se ispromašivao totalno.

I još jedan potez kojim sam najviše bila nezadovoljna i koji me iznova razočarao, uvodi se ponovo politika besplatnih upada na utakmice... Mislim, ajde par tekmi pa da se narod pusti bez plaćanja ulaznice, ali svaka druga tekma – to je malo too much ipak. Kaje s nama kaj smo godišnje kupili, bacili 200 kuna za kaj? Da idemo i mi besplatno na tekmu, jedino je dobro to kaj možeš s njom uć na europske tekme... Ali opet, kaj odigralo se 12 tekmi, 11 ih je bilo sa slobodnim upadom (naravno karikiram ovo, ali moglo bi se tak prikazat ova pomalo apsurdna situacija)... Dakle, što smo zaključili iz ove priče od besplatnjacima? Idemo redom, prvo: ako je neku tekmu posjetilo više od 1002 gledatelja, sljedeća tekma na Maksimiru će biti besplatna. Drugo: ako se bilo kome u upravi dragog nam kluba digne ona stvar – sljedeća utakmica na Maksimiru biti će besplatna. Treće: ako Dinamo pobijedi s rezultatom većim od 2:0 po olujnom vremenu s kišom i vjetrom, uz prisutnost 200 najvjernijih navijača koji su svoje zdravlje izložili opasnosti (inače, po takvom vremenu obično nikog niti nema na tribinama osim 11 ljudi na istoku i 5 i pol čovjeka na zapadu + ako dođe 17 gostujućih) sljedeća tekma, pogađate, biti će besplatna za cijelu Republiku Hrvatsku i ostatak svijeta koji će imati ogromnu želju vidjeti tekmu... i tako u nedogled...
Zašto mene to živcira? Pa, evo upravo sam navela... mislim, nemam nekih drugih argumenata kojima bih mogla javnosti iznijeti cijeli ovaj show created by fucking uprava.
Kao što vidite, na ovu temu o besplatnjacima kod mene vladaju bijes i ogorčenje, vjerujem i nadam se da nisam jedina koja tako razmišlja... Mislim, ako već čine dobra djela, zak nebi platili navijačima odlazak na gostovanja i osigurali im prijevoz do tam i natrag? Mislim to bi zasigurno obradovalo sve navijače pošto nebi morali platiti više manje masne pare samo da bi došli pa makar i do Čakovca, iako opet kad malo bolje promislim, sumnjam da bi itko primio Mamićevu „milostinju“.

Eto, moje viđenje tekme s Baselom i o politici besplatnjaka bi bilo takvo... kratko i nadam se jasno rečeno... Sve Vas lijepo pozdravljam i želim Vam ugodan vikend i da – posjetite besplatnu tekmu u nedjelju protiv Osijeka! Do sljedećeg tipkanja – pozdrav!

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>