Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

nedjelja, 18.05.2008.

Ja bi ipak nešto drugo...


Može li osvještavanje nekog problema donijeti po sebi rješenje istoga? Kažu ljudi da može. Moguće da se cjelokupna psihijatrija ili bar neki ogranci psihoterapija temelje ne tome, ne znam, nisam se bavila time. Meni osobno osvještavanje nije puno značilo, to mi je prije bio nužan preduvjet za početak rada. Naravno da moraš uočiti problem da bi ga krenuo rješavati. Ne znam kako to radi kod drugih ali ja kad sam osvijestila neki svoj kompleks, strah ili neku drugu psiho-dramu tek sam onda morala prionuti na posao. Prije svega trebalo je detektirati gdje se sve određeni obrazac pojavio i u kojoj se mjeri uvukao u moje razmišljanje i ponašanje, potom je trebalo definirati novi željeni obrazac a onda ga je trebao i utjeloviti. A zamijeniti jedan obrazac drugim je opet rad za sebe i zahtijeva pravi sportaški trening. Ne ide to odjednom i nije to baš samo tako. Treba biti uporan i ne odustajati zato jer ti nije uspjelo od prve. Zato, blago onima kojima samo osvještavanje pomogne. Ja do sad nisam bila te sreće.

No, tu postoji i druga strana priče za one koji vjeruju u karmu, u putovanje duše i njeno pamćenje. Jer, što je s onim problemima koje smo na svjesnoj razini riješili, prizvali ih iz podsvijesti i obračunali se s njima, ali kad u stvarnosti sav taj rad nije dao rezultata, kad stvari nikako da krenu željenim smjerom? Osobno mogu objaviti da sam sa svojim mentorom krenula dalje, da uz njegovu pomoć (a i ne samo njegovu:)) uklanjam energetske blokove koji su vezani uz moje tijelo vjerojatno od samog rođenja ako ne i od prije. Neke predisponiranosti dolaze genetikom, neke odgojem i okruženjem, a neke su otisnute na duši koja nas nosi kroz ovaj život. Do memorije duše vjerujem možemo doći regresijom i tu se javlja ta famozna metoda osvještavanja, ali kako ja baš ne vjerujem u njenu svemoć ni ne čudi što moje regresije nisu krenule tim smjerom. Vidjet ćemo kuda će me ovo odvesti. Možda uklonim i posljednji čep u mom pretis-loncu.:))

Eto, tako sam ja veliki skeptik i mali filozof krenula putem alternative u razgradnju svoje malenkosti. Ma veselo je to, donosi promjene koje su u mojoj dobi već sasvim rijetke, ne zbog lijenosti već stoga što sam puno toga do sad već odradila, preradila, premjestila i namjestila. Danas da bi nešto pokrenula čini se trebam pomoć izvana, a i nešto radikalnije metode. Moguće sam krenula stranputicom, ali stajanje na mjestu nerijetko bude lošiji izbor od kretanja u krivom smjeru. Barem na kraju saznamo da je put bio kriv pa možemo izabrati neki drugi. Dok stojimo možemo kriviti samo putnika koji je odustao od putovanja.

17:51 Komentari 25 Isprintaj #

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se