Ptičica

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Linkovi
pticica.com
recite mi sto mislite o pticici na ewidiju

last.fm
del.icio.us
flickr.com
fotki.com
www.ewidi.com

moj foto-blog


02.01.2007., utorak

Ptičica novi uspjesi

Evo ovih dana odmaram u Osijeku i uživam u plodovima rada :). Čak sam se sreo sa zeekom i polluxom sa Ptičice. Prvi susret na slijepo sa korisnicima i skroz OK dečki.
Inače na t-portalu smo bili navedeni među najznačajnijim IT događajima 2006, a u Lideru kao jedan od 15 najpoželjinij sajtova za kupnju. Tamo su u lideru spominjali i neke sulude cifre u milionima eura. Za onog Matiju Babića bi se ublaženo moglo reći da je sklon pretjerivanju :). Sajt koji vrti dva banera, pih :), a ima 7 zaposlenih. Jedino ako baner naplaćuju 100 000 kuna mjesećno. Možda je do cifre od 3 miliona eura došao tako što je izračunao koliko su dužni investitoru :):).
No međutim iznenadila me prodaja posao.hr-a za poprilične novce. Možda ipak nije sve tako crno :). Samo neka se prica pa ce biti hrvatski YouTube :)

Nedavno smo upoznali i dečke sa XPortal-a, odnosno MojBlog-a. Moram priznati da u njihovim godinama nisam znao za nista drugo osim naganjanja komada, alkohola i stvaranja nepodopstina. Imaju investitora, business plan... Svaka cast.

Ovih dana polako hvatam stari ritam i polako počinjem programirati. Uskoro će biti svašta :):)

Što se tiče posječenosti Ptičice imamo uspona i padova, ali vrtimo se oko 1000 uniqa i 15000 page vieowa dnevno. Preko praznika su ljudi malo zaspali valjda.

Inače dobili smo dosta upita o tehnologiji koju smo koristili i troskovima. Pa mogu ovdje reći nešto ukratko.

Imamo svoj server sa poprilicno diska i bandwitha. Sve je napisano u asp.net-u i baza je SQL Server 2000. Nismo uzeli 2005 jer je poprilicno skup, a za besplatnu varijantu nas je bilo frka da cemo prekoraciti limite sto se pokazalo krivo :). A s 2000 smo se namucili posteno zbog toga sto nema podrzan paging, inace je ok.

Ukupni troskovi servera su 1000kn mjesecno. Sto izgleda puno, ali imamo kapaciteta za vrtiti jos koji sajt.
Osim toga smo potrosili jos par tisuca na dizajn i to je zasad to. Nemamo prostorije, aute, racune ...
Dakle mali fiksni troskovi, a to je ono sto cini dobar startup :). Sve po planu.

- 11:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #