PSX

21.08.2005., nedjelja

Prošla generacija konzola(Xbox,GameCube,Playstation2)


U prošloj generaciji konzola PS2 je bio vodeća konzola ali na kraju Xbox se počeo prodavati više od PS2. Pitate se gdje je tu GameCube, e pa ta se konzola malo prodavala osim u Japanu.
Pitate se zašto, pa na to pitanje postoji više odgovora. Prvo nije se puno reklamirao kao PS2 koji ako ste primijetili na mnogim nogometnim stadionima postoji reklama za PS2 puno prije je izašao nego ostale konzole i već se uvukao u igraće, recimo u Hrvatskoj nema puno dućana u kojima se prodaje niti postoji puno igra koje su još k tome skupe. S tehničke strane se može mjeriti s PS2. Ali se na toj konzoli isto tako ne mogu gledati DVD filmovi a na Xbox-u i PS2 se mogu gledati ali to je i zato što GameCube koristi mali format DVD-a za njega u Hrvatskoj ne postoje pirati ali za ostale dvije konzole da. Zanimljivo je i to da se PS2 prodao prvi tjedan više nego što de DreamCast prodao u 18 mjeseci. S tehničke strane PS2 nije jak naprotiv vrlo slab GC ima jaći procesor nego PS2 a za PS2 postoji puno više igra nego za Xbox i GC.
Xbox je bio najjača konzola prošle generacije imao je hard disk od 20GB. Mogao se nadograditi RAM-om. I mogao je promijeniti određene komponente. Ali u Hrvatskoj nije postojao XBOX live niti ovlašteni distributeri. I na PS2 se mogao instalirati Linux i mogao se nadograditi hard disk koji nikad nije stigao u Europu. E vratimo se Xbox live-u on nije postojao kod nas zato što kod nas postoji mnogo pirata i to se ne bi isplatilo.

Xbox
Dobre strane: Odličnu grafiku prikazuje, Možete snimiti neku pjesmu na hard disk i poslije je možete slušati dok se igrate
Loše strane: Ako hoćete gledati DVD morate kupiti daljinski.
Zaključak: Tko voli odličnu grafiku to je to.

GameCube
Dobre strane: Može se umrežiti s GBA, šarene igre
Loše strane: Ne možete gledati DVD, malo igra
Zaključak: Nije nešto ali ako volite Zeldu pa i Resident Evil 4 nema druge



- 20:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  kolovoz, 2005 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi