H r v a S T k a !!!!

ponedjeljak, 11.12.2006.

CIGANIN I JUGOSLOVENČINA MESIĆ OPET LAŽE!


Sporni Mesićev govor održan 2. lipnja u Sydneyu

NAKON što je Index u subotu objavio mali dio 14-godina starog govora Stjepana Mesića, tada visokog dužnosnika HDZ-a, u medijima se pojavio transkript tog Mesićevog govora koji je održan 2. lipnja u australskom Sydneyu.

Prošireni transkript načinjen pregledom video-snimki spomenutog govora u nedjelju je objavio "Večernji list" koji piše da je snimke govora zabilježenih na video vrpci dobio od Ine Vukić, Hrvatice iz Sydneya.

Na prvoj snimci na kojoj drži govor 30. svibnja 1992., na proslavi Dana državnosti u sportskom centru Homebush Sydney, Mesić je također rekao da su Hrvati pobijedili 1941. godine kada su 10. travnja proglasili hrvatsku državu.

Transkripte govora, prvog održanog 30. svibnja 1992., i drugog održanog 2. lipnja 1992. u najvećem hrvatskom klubu Punchbowl u Sydneyu, objavljenih u "Večernjaku" prenosimo u cijelosti.

Prvi govor:

"Mi smo stvorili državu nakon 900 godina, ali nisu tih 900 godina Hrvati mirovali. Uporni su uvijek bili za hrvatsku stvar i hrvatsku državu. Pa u Drugom svjetskom ratu Hrvati su dva puta pobijedili i to moramo reći svima, našim prijateljima i našim neprijateljima.

Hrvati su pobijedili 1941. godine kada su 10. travnja proglasili hrvatsku državu. Jer Hrvati nisu tu državu proglasili zato što su fašisti nego zato što su imali prirodno i povijesno pravo na državu. Ali rezultati Drugog svjetskog rata su poznati, ali poznato je i to da su Hrvati i drugi put pobijedili u tom ratu jer su se našli zajedno sa saveznicima za pobjedničkim stolom.

I onima koji smatraju Hrvate da su bili s druge strane, koji žele pridobiti te saveznike i blatiti hrvatsko djelo moramo im reći Hrvati su bili za hrvatsku državu, a Hrvati nisu ratovali ni za bijele ni za crvene barjake, oni su ratovali samo za crven-bijeli-plavi barjak..."

Drugi govor:

"... oni koju su tjerali Hrvate iz domovine upravo su imali cilj stvaranja Velike Srbije... Taj program za Veliku Srbiju koji se stvorio za vrijeme Draže Mihailovića upravo se sada ostvaruje... Oslobodili smo dvije trećine hrvatskog teritorija, a bogami oslobodit ćemo i ostalu trećinu Hrvatske. Ne samo tu jednu nego zajedno s Muslimanima oslobodit ćemo i Bosnu i Hercegovinu jer Hrvatska ne može bez Bosne i Hercegovine niti Bosna i Hercegovina može bez Hrvatske...

Vidite, taj rat koji mnogi ne razumiju... međunarodna zajednica ga zove građanskim ratom... to nije građanski rat. Kod nas je samo agresija. Agresija Srbije i njihove armije protiv Hrvatske i BiH, i to moramo svima reći... Radi se o jednom zločinu... agresiji... uništenju nesrpskih naroda da bi se stvorio novi prostor za njihovu Veliku Srbiju... Miloševiću sam rekao ja se sa zločincima ne rukujem...

Četničke horde iz Srbije i Crne Gore pljačkaju...Uvijek misle da su u pravu ako hoće tuđe... Mi se borimo za svoje teritorije, a oni se bore za tuđe... Još nemamo dovoljno oružja da se borimo protiv Srba... Mi ćemo rat dobiti do kraja... Oni sada pucaju... izazivaju našu vojsku...

Ako se Srbi ne povlače unatoč svjetskim silama, tražit ćemo svjetske sile... Dotle ćemo se mi naoružati... Nemojte misliti da mi poštujemo embargo... Mi ćemo u tom slučaju krenuti kad mi odlučimo... U Drugom svjetskom ratu Hrvati su dva puta pobijedili i mi nemamo razloga nikom se ispričavati.

Ovo što skroz traže od Hrvata ajde, idite kleknuti na Jasenovac, kleknite ovdje mi nemamo pred kim što klečati, mi smo dva puta pobijedili, a svi drugi samo jednom. Mi smo pobijedili 10. travnja kad su sile Osovine priznale hrvatsku državu i pobijedili smo jer smo se našli poslije rata opet za pobjedničkim stolom..."

Ina Vukić za "Večernji" je potvrdila da je odijelo koje je Mesić nosio na australskim snimkama identično onome koje se može vidjeti na snimci koju je u hrvatskim medijima prvi objavio Index.

I.K.

- 10:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< prosinac, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Za dobro Hrvata! Kaznimo one koji su se koristoljubno obogatili bavljenjem politikom,kao i političke kriminalce!
    Usput, poslovni savjeti za sve poduzetnike u Hrvatskoj! PODUZMIMO,KONAČNO,HRVATSKU!!!
    Pravičnošču i vizijom!
Mesothelioma
Mesothelioma

Linkovi