H r v a S T k a !!!!

petak, 24.06.2005.

SPLITSKI UMIROVLJENICI: HDZ NAS JE PREVARIO!!!

Splitski umirovljenici: Prevareni smo!
četvrtak, 23.6.2005 17:36

PRVOG dana nakon formiranja gradske vlasti u Splitu koju, uz HDZ, Listu Velog Mista i HSP, čine i članovi Hrvatske stranke umirovljenika, splitski umirovljenici ostali su zatečeni, ljutiti i nadasve razočarani onim što se dogodilo na konstituirajućoj sjednici Gradske skupštine.

Naime, postavlja se pitanje zbog čega je njihov HSU, za koji je glasala većina splitskih umirovljenika, umjesto lijeve, SDP-ove opcije, podržao HDZ-ovu koaliciju.

Pod palmama na splitskoj Rivi, skupina umirovljenika požalila se lutajućem reporteru Slobodne Dalmacije uz riječi: "Lagali su nas ka momak curu dok ne dobije šta je tija! Lagali su ka i svaka vlast šta laže!".

Činjenica je da je HSU uistinu obećao vjernost jednoj stranci s kojom su bili u koaliciji, SDP-u, a obećanja se nisu držali. Činjenica je i kako izborni sustav ne valja i kako ga treba mijenjati.

Najviše od svega, umirovljenici ipak žale što su njihovi glasovi otišli u HDZ-ovu smočnicu. Skandalozno za njih je kako je HDZ prvi put od uspostave demokracije u Hrvatskoj osvojio vlast u Splitu.

Umirovljenicima koji sjede u gradskoj upravi zamjeraju anganžman u lokalnoj politici.

"Penzionerske probleme treba rješavati na nacionalnoj razini, jer su fondovi nacionalni. Što nama grad može dati? Sitnice, ali ne i riješenje. Ljudi koji sjede u poglavarstvu uzimaju kruh drugima." - rekli su splitski penzioneri te dodali: "Dica su im bez posla, a oni se guraju u vlast!".

"Na nacionalnoj razini HDZ je partner HSU-a. Zašto se onda čudimo ovakvoj situaciji? Mogli su nam odmah reći da glasamo za HDZ i ne bi se sada osjećali ovako razočareno i prevareno." - rekao je jedan od umirovljenika, Zvonimir Jukić.

Čini se da je jedan od načina da umirovljenici ostvare svoja prava jedino prosvjed, jer očito je kako je političko organiziranje postalo besmisleno nakon ovako odrađene uloge njihovih predstavnika.

"Mi smo ovce i zato ćemo uvik loše proć!" - zaključio je Ante Perkov, još jedan od ogorčenih umirovljenika.

Grad ima svoje probleme, pa tko će još i na umirovljenike misliti? Te su misli odavale lica okupljenih na splitskoj Rivi, koji svoje debate održavaju na klupicama u hladu palmi nakon što su ih vlasnici kafića potjerali sa štekata jer im kvare imidž.

Čini se kako je jedino što bi moglo pomoći umirovljenicima organiziranje u udruge ili pokrete koji bi se bez politikantskih igrica časno borili za one koji su odradili svoje i danas žele uživati u mirovini, piše Slobodna Dalmacija.

"Žena i ja živimo od moje penzije od tisuću i pol kuna. Hoće li nam biti bolje kad su umirovljenici ušli u poglavarstvo. Neće. A što onda rade tamo?" - razočarano je zaključio umirovljenik Ante Borovina.



- 13:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< lipanj, 2005 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Za dobro Hrvata! Kaznimo one koji su se koristoljubno obogatili bavljenjem politikom,kao i političke kriminalce!
    Usput, poslovni savjeti za sve poduzetnike u Hrvatskoj! PODUZMIMO,KONAČNO,HRVATSKU!!!
    Pravičnošču i vizijom!
Mesothelioma
Mesothelioma

Linkovi