H r v a S T k a !!!!

utorak, 21.06.2005.

(NOVA) KAZNENA PRIJAVA PROTIV SELJAČINE I KRIMINALCA BANDIĆA

Što se taj komunistički probisvijet ne vrati u vukohebinu kojoj civilizacijski pripada?


"ZAGREPČANKA
Radnici podnijeli prijavu optužujući Grad za nezakonitu kupnju nekretnine

Nova kaznena prijava protiv Milana Bandića

Četvero radnika Zagrepčanke u ime svih ostalih nedavno su podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu protiv Milana Bandića i još pet sudionika stečaja i prodaje te bivše mesne industrije Gradu.
Za primanje i davanje mita, zlouporabu ovlasti u stečaju, protuzakonto posredovanje i udruživanje za počinjenje tih kaznenih djela optužene su uz Bandića dvije sutkinje Trgovačkog suda Biserka Pavičić i Nada Kraljić, sadašnji i bivši stečajni upravitelj Martin Lukin i Marko Milković, te odvjetnik Zagrepčanke Nebojša Antolić.

Prijevarom do zemljišta
Osnova je prijave koja se sastoji od 24 točke teza da je Bandić prijevarom kupio zemljište Zagrepčanke od 100 tisuća četvornih metara u korist nepoznate interesne skupine.

U prilog tome navodi se da je Vlada još 1998. dala jamstvo po kojem će isplatiti vjerovnike, ali je ono prikrila Biserka Pavičić kako bi industrija otišla u stečaj i zemljište bilo prodano Gradu za samo 15 milijuna eura, što je pet puta ispod cijene.

Radnici u prijavi navode i da se ne zna što je bilo s devet milijuna potraživanja Zagrepčanke, iz kojih su se isto mogli namiriti vjerovnici. Sporna su i potraživanja Grada prema Zagrepčanki u prijavi se tvrdi da su lažno prikazana. Naime, Gradu su dužne bile tvrtke Zagrepčanka Nova i Zagrepčanka Trgovina, ali su i ti dugovi bili zastarjeli.

Ističe se i sumnja da je rješenje o dosudi nekretnine Zagrebu, koje je donio Trgovački sud, antidatirano, što se potkrepljuje zapisnicima sa sjednica. Kap koja je prelila čašu i izazvala kaznenu prijavu bila je ponovno izvlačenje dugova Zagrepčanke u stečaju na sjednici Skupštine vjerovnika, iako je Grad potraživanja od 39 milijuna kuna prebio kupnjom.

Uključen i USKOK

Koliko je kaznena prijava utemeljena, trenutačno provjerava i USKOK. Odvjetnik Zagrepčanke Nebojša Antolić, koji je jedan od optuženih da je pomogao u činjenju kaznenih djela, potpuno opovrgava navode iz prijave.

U prijavi su očito točni samo zarezi i točke. Ostalo je već pobijeno na sudovima, pogotovo davanje jamstava. Nisu tu u pitanju radnici, nego bivši vlasnik Krme, Zagrepčanke i Autototransa Ivan Radošević. To će se uskoro pokazati i na sudu, kada zemljište Zagrepčanke pripadne Gradu poručio je Nebojša Antolić.

(Izvor:Večernji list)

- 18:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< lipanj, 2005 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Za dobro Hrvata! Kaznimo one koji su se koristoljubno obogatili bavljenjem politikom,kao i političke kriminalce!
    Usput, poslovni savjeti za sve poduzetnike u Hrvatskoj! PODUZMIMO,KONAČNO,HRVATSKU!!!
    Pravičnošču i vizijom!
Mesothelioma
Mesothelioma

Linkovi